vineri, 18 iunie 2010

Strategia Unitara pentru Reformarea Romaniei

VF

eu inca am cursuri pe tema Parlamentarism, semi-prezidentialism, prezidentialism. Ce alegem?

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Romania e o tara organizata prost si asta din cauza mentalitatii de roman.

Romania trebuie condusa cu mina forte ca sa iasa ceva. Toata lumea l-a injurat pe Basescu atinci cind se ducea personal sa verifice stadiul lucrarilor de la podul de peste Siret luat de viitura acum citiva ani. Ideea era ca facea ca Ceausescu - vizita de lucru :) . Problema...e ca Romanii daca nu sint impinsi de la spate (asta ca sa nu zic tinuti cu biciul), nu-si fac treaba. Basescu, fost capitan de vas stie probabil foarte bine asta si se ducea sa-i controleze...si Minune...a fost gata la timp lucrarea (era de interes national pentru ca pe acolo treceau trenuri de marfa si persoane spre est (Rusia, Ucraina etc)).

Cind vine presedintele si te piseaza, toata presa e cu ochii pe tine si daca nu-ti faci treaba te faci de ris. Sa zicem ca vizitele de lucru, desi sint un obicei catalogat ca Ceausist, au eficienta lor. Presiune pshihologica. Daca faci o vizita de lucru, nu insemna neaparat ca trebuie sa-ti bagi nasul in toate si sa dai indicatii pretioase...dar daca te interesezi de problema si chiar si de detalii, nu vad ce poate fi rau in asta.

Din punctul asta de vedere, Republica Prezidentiala poate fi buna in Romania. Macar stii pe cine tragi de urechi dupa mandat.

In Romania problema fundamentala este mentalitatea populatiei. Din acest motiv, solutii Democratice care in alte parti din UE functioneaza foarte bine, in Romania functioneaza foarte prost.

Pentru ca Romania sa functioneze eficient este nevoie ca Deciziile sa se bazeze pe un Studiu Foarte Atent al Societatii Romanesti !

In acest moment, nu stiu daca exista studii socio-politice mai bine facute si ample si care sa si poata fi extinse rapid dupa necesitati, in tot felul de domenii, in afara de cele facute de Miscarea Tehnocrata. Daca exista, eu inca nu am aflat de existenta lor.

E vorba de studii gindite/tintite special pentru a servi la realizarea Reformei Romaniei, incepind de la Clasa politica, trecind pe la educatie si chiar si economie.

Altfel studii exista cu gramada, dar ele nu fac parte integranta dintr-un tot, adica dintr-o Strategie Unitara pentru Reformarea Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu