luni, 7 iunie 2010

Nutritionism/Cum ne Hranim si Simtul Raspunderii

Ziarecom Romania Ce sa mananci pentru a evita medicamentele? http://bit.ly/9r45Ih




Interesant cu o mentiune. Conform acestor sfaturi si altora date de medic/nutritionisti, daca vom incerca sa,  respectam in totalitate indicatiile, vom ajunge la o concluzie naucitoare: (valorile nu sint exacte, ideea e importaanta)

Ca sa ne fie bine trebuie sa consumam zilnic.

X grame de ciocolata, o lamiie, 2 portocale, 1 litru de lapte si 1 litru de suc de mere, o cana de apa cu otet de mere cu miere, 3 lingurite de miere, jumate de conopida, 2 felii de pepene, 2 castraveti murati,  1 morcov, 10 grame de sare, o canitza de whisky, 100 de grame de friptura, 100 grame de rasol si asa mai departe.

Daca vom insuma aceste recomandari probabil vom ajunge la o cantitate de alimente care nu poate fi ingurgitata de un om normal.

Ideea este sa mincam diversificat si sa incercam sa ne orientam si noi cit putem functie de aceste sfaturi.

De unde mi-a venit ideea cea nastrusnica ?

De la medicii care spun ca trebuie sa bei 2-3 litri de lichide zilnic. Ei nu tin cont de faptul ca oameni sint diferiti, ca unii traiesc pina la adinci batrineti cu 2 cani de ceai pe zi si ca altii beau 2 litri si mor la 50 de ani, ca aceste cantitati se dau si dupa greutate si dupa cantitatea de efort.

Multi medici dau sfaturi asa, la gramada. Pacientii se straduiesc sa le respecte dupa care se lamuresc ca nu se poate. Un om care functioneaza de cind e el cu 2 cani de lichid pe zi, isi zapaceste organismul daca torana in el 1 litru sau 2.

Trebuie sa bem mai multe lichide, dar cantitatile variaza functie de prea multi factori ca sa poti generaliza.

Tot ce faci in viata trebuie sa faci cu simtul raspunderii. In Romania simtul asta al raspunderii cam lipseste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu