joi, 3 iunie 2010

Strategia Politica a UE si a Romaniei in cadrul UE, functie de Evolutiile/Involutiile care apar.

Va supravietui UE crizei? http://bit.ly/c9YSr6

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Foarte bun articol. Asta am spus si eu acum o luna. UE are diferente foarte mari fata de UE. In SUA toate statele sint formate din imigranti. Asta este caracteristica lor comuna. In UE sint Natiuni. In SUA este drept ca sint state separate dar economia fiecarui stat se incadreaza in economia SUA iar din multe puncte de vedere in economie, ... Vezi mai multlucrurile se regleaza de la Centru. UE nu este nici cal nici magar. Sint natiuni cu economii independente, dar cu moneda comuna si prea multa birocratie si trepte decizionale.

A face 2 uniuni mi se pare ceva bizar. Ar fi posibil ca cea de nord sa functioneze. Cea de sud insa, ma indoiesc ca va reusi sa functioneze, pentru ca in ea sint exact tarile care trag in jos UE-ul de acum.

In Romania primul lucru care cred ca ar trebui facut este aminarea aderarii la zona Euro. Calendarul aderarii nu a fost facut functie de criza si in plus Romania este o tara organizata prea haotic pentru a fi pregatita pentru aderarea la zona euro la data prevazuta in calendar.

Cred ca Romania ar trebui sa pastreze unele reguli UE, in ce priveste legislatia, justitia etc, dar numai unele. In Romania exista in anumite situatii legi care sint mai bune (culmea) decit in UE si cred ca acestea ar trebui pastrate si nu desfiintate in numele aderarii.

Pozitia pe care o adopt eu fata de UE este una circumspecta. Cred ca trebuie sa ne facem reformele si sa ne vedem de treaba si sa asteptam sa vedem ce se intimpla cu UE in general.

UE are in momentul de fata are o suferinta asemanatoare cu a Romaniei, adica duce lipsa de Lideri, adica de oamenii care sa poata sa coordoneze organizarea si un proiect, unitar si functional.
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu