sâmbătă, 12 iunie 2010

Economie, Basescu, Grecia, Politica Miscarii Tehnocrate

Economie, Comparatie intre Grecia si Romania, Basescu, Raspunsuri la Intrebari despre Politica Miscarii Tehnocrate, Criza Economica si Riscuri

Alexandru Covaciu http://www.capital.ro/index.sphp?section=articol&screen=index&id=135685&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_saptamanal&utm_medium=email

www.capital.ro
Preşedintele Comisiei speciale pentru criză financiară, economică şi socială din cadrul Parlamentului European, Wolf Klinz, a explicat pentru Capital care sunt măsurile pe care România ar trebui să le ia pentru a ieşi din criză. Lista lui
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Primul lucru fals: Romania NU se afla intr-o situatie asemanatoare cu a Greciei pentru ca datoria publica e mult mai mica (mai putin de o treime) si populatia de 3 ori mai mare. Ca poate ajunge sint de acord...dar un mare economist nu cred ca isi poate permite sa vorbeasca despre lucruri care se bazeaza pe valori pe care nu le cunoaste.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Aceasta afirmatie poate sa afecteze ratingurile Romaniei si respectivul face un Rau Romaniei (sper ca nu deliberat/speculativ pentru ca se practica).

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
In ce priveste eradicrea coruptiei pentru el e simplu. Cind ai insa o tara corupta, formata din oameni corupti, partide corupte si legi proaste...sa-l vad eu cum combate coruptia suficient de repede ca sa iasa din criza. In Romania sistemul nu te asculta ca in Germania. Aici e Romania ! Acest domn habar nu are cum stau lucrurile in Romania.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Corect: Romania Nu Trebuie sa se grabeasca sa intre in zona Euro. Globalizarea excesiva si deci si Euro care e un fel de globalizare pe jumatate (economii nationale independente dar cu moneda unica) se pare ca este o mare durere de cap in vremuri de criza. Statele din zona euro nu mai vor alte Grecii :) existente sau potentiale. Marea Britanie si-a... Vezi mai mult pastrat moneda proprie asa incit nu vad de ce Romania n-ar putea face la fel. In situatie de criza, deci daca punem raul inainte, asa cum e normal, existenta unei monede nationale care sa poata fi devalorizata, e un mecanism important pe care tarile din zona euro, nu-l mai au.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Ideea ca nu e bine sa taiem din alocatii pentru somaj si copii este corecta. Intrebarea este ce solutii exista de a scoate bani ? Anumite lucruri sint imorale...Intrebarea este ce alternative exista si nu sa pedalam la infinit in mod inutil pe ideea ca sint imorale.
 
AC
 
1. Romania este intr-o situatie similara Greciei, deoarece problemele acestea se analizeaza pe baza de tendinte.
2. Cei din Vest analizeaza coruptia cu un algoritm care cuprinde gradul de indatorare al statului, facilitati pentru investitii acordate mediului privat, grad de colaectare al taxelor si impozitelor locale. Din pacate, in cazul Romaniei... Vezi mai mult, coruptia pleaca de la virful statului.
3. Globalizarea este strict necesara la nivelul actual si previzionat de dezvoltare a economiei mondiale.
4. Modul de formare al bugetului unui stat este o necunoscuta pentru PeDeLici, ceea ce arata capacitatea lor de gestionare a afacerii numita Romania.
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Stiind ca coruptia pleaca de la virful statului cum poti cere combaterea coruptiei in criza ? Ar dura prea mult.

Globalizrea ne-a adus in aceasta situatie stupida in care, Romania plateste oalele spate de altii. Ca noi avem problemele noastre e corect, dar criza nu a pornit de la noi.

Polonia o duce mult mai bine pentru ca nu se bazeaza pe ... Vezi mai multexporturi. Germania se bazeaza pe exporturi dar pe un portofoliu diversificat (adica exporta in toata lumea si nu doar in piat UE). Asta e motivul pentru care Germania se redreseaza si restul europei nu.

Daca insa criza din UE, va face sa pice euro de tot sub 0.8 dolari/1 euro, o parte din tarile care sint acum in zona euro vor trebui sa iasa. Asta va duce la o noua criza finaciara mondiala, la caderea altor piete, adica si a unora din cele in care Germania Exporta acum. Daca asta se intimpla, va pica si economia germana care actualmente este singura care nu lasa economia UE sa se scufunde.

Planuri pentru iesire din colaps nu exista. Economistii spera ca nu se va ajunge acolo, dar daca se ajunge nu are nimeni colac de salvare.

Economia mondiala e pusa pe pilot automat (autoreglementare) dar pilotul automat nu se descurca pe vreme de furtuna si nava se poate prabusi. Nu exista nici un plan ca pilotul uman sa preia controlul. Tehncienii (economistii) cred ca pilotul automat "it's the best". Daca nu e, ghinion. Ne paste haosul.

Sistemul economic actual e compus din prea multe variabile pe care nu le are nimeni sub control.

E ca la inundatie. Dai drumul la apa din baraj si spui: teoretic apa ar trebui s-o ia prin albia principala. Sper sa fie asa. Daca e altfel, sa ne rugam. Asa merge economia mondiala acum.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Cred ca modul de formare a bugetului este o necunoscuta pentru toti guvernantii :) din ultimii 20 de ani.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
In globalizare toata lumea depinde de toata lumea, si cind cad, cad toti ca piesele de domino. Prefer o economie localizata, care ar fi si mult mai sanatoasa pentru mediu. E stupid sa cari carcase de calculator din China o jumatate de glob si sa le aduci aici, cind aici se pot produce foarte bine cu resursele de aici. Consumi carburant aiurea ca sa... Vezi mai mult plimbi niste tinichele in jurul globului, pentru ca un artificiu financiar zice ca iesi mai ieftin asa. Totusi vapoarele alea care transporta aiuristic atita marfa, polueaza si asta nu mai e un artificiu financiar. Poluarea e reala si o sa ne coste scump de tot.

Entitatile economice trebuie sa se tina pe picioare singure, pentru ca atunci cind una cade sa nu cada si restul. Asta spune bunul simt.

Nu zice nimeni sa desfiintam globalizarea cu totul, dar acum a ajuns la cote care pun in pericol siguranta alimentara a omenirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu