luni, 7 iunie 2010

De ce sa Injuram / Nu Injuram Politicienii ?

  
De ce Sa-i Injuram sau sa Nu-i Injuram pe Politicieni/Politruci ?

Avem Dreptul Moral sa fim Nemultumiti sau NU ?

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/opinii-galceava-inteleptilor-1020320

Articolul de mai sus imi pare ca are in el multa arta si joc de cuvinte dar si un pic de Manipulare. Iata si de ce.

Jucindu-te cu cuvintele, Zapacesti Audienta mai putin instruita pentru a-si da seama ca este Manipulata.

Este inutil sa asmuti acum populatia impotriva lui Basescu si a PDL. A cistigat alegerile, are mandat, bun, prost si-l duce la capat. Asta e democratia...sau exista unii care prefera sa aruncam democratia la gunoi ?

Niciodata nu va exista un lider care sa convina tuturor.

----------------------------------

In Romania acum e rau pentru ca politicienii sint tot romani care s-au tot rotit pe la putere.

Un prieten imi spunea ca a avut un prieten care a ajuns secretar de stat. Initial s-a bucurat dupa care a constat ca respectivul a devenit pe romaneste plin de fitze, de nu-i mai ajungea nici cu prajina la nas. A intrerupt prietenia cu respectivul.

Politicientii care va sa zica, sint tot romani care timp de 20 de ani s-au rotit pe la putere. Degeaba ii injuram. Sint de-ai nostri.

Problema e ca atunci cind esti la putere, furi la o scara proportionala cu pozitia ta. Furi mai mult si se vede mai bine. Esti mai vizibil. In plus e si presa cu ochii pe tine, lucru care nu se intimpla la romanul obisnuit.

Mentalitatea de roman se bazeaza pe Descurcat, adica pe furat...mai "elegant" pe luat, din al nostru al "tutulor", ca doar e al poporului.

Asta au invatat multi dintre noi in comunism. Sa se descurce si sa aiba initiativa, sa fie activi. Hotii sint activi nu ? Intotdeuna cu un pas inaintea politiei.

Oamenii onesti sint cei care sint cel mai adesea furati pentru ca sint pasivi si nu se gindesc ca exista hoti sau merg dupa principiul  "lasa ca n-o sa mi se intimple tocmai mie sau tocmai acum". Exact pe principiul asta se bazeaza si hotii.

Oamenii onesti n-au vrut sa se murdareasca si nu s-au bagat in politica. Rezultatul ?:

Tatal si fiul se uita la TV la politicieni.

Tatal: - Baiete, daca vrei sa te faci politician, asa trebuie sa faci.

Baiatul are 2 variante. Daca nu-i place, nu se baga in politica si ramin in politica doar Mizerabilii. Daca ii place, e "ok". Mai apare Inca Un mizerabil in politica :)


---------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu