marți, 15 iunie 2010

Politica Economica a Miscarii Tehnocrate

Ziarecom Romania Deprecierea euro, o veste buna pentru Europa http://bit.ly/blZHCw


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Din punct de vedere "economic" daca am pune problema strict tehnocratic si nu am trai in Capitalismul Mondial Salbatic, solutia iesirii Greciei din zona euro ar putea fi ok. Problema e insa ca Traim in Capitalismul Mondial Salbatic si ca Economia e legata de Politic si chiar si de Factori de Psihologie Colectiva...cum ar fi Presupunerile, ... Vezi mai multSpeculatiile si Panica.

Prin urmare decizia economica nu poate fi disociata de Panica si Speculatii. Intr-o societate tehnocratica, Speculatiile nu ar avea cine stie ce efect asupra economiei reale. In societatea Capitalista Salbatica in care traim, speculatiile/panica pot duce la Colaps in situatii in care economia singura nu ar ajunge la Colaps. UPS.

Economia NU POATE FI DISOCIATA de Politic si Politicul de Panica.

Iesirea Greciei din zona Euro nu ar face decit sa fie un precedent periculos si sa alimenteze speculatiile ca GATA EURO/EUROPA e PRAF, e fara scapare, CEEA CE ! ar putea Provoca exact Acel Mare Colaps european.

Grecia Trebuie sa ramina in zona euro cit mai mult posibil, cu riscurile economice de rigoare. Daca Grecia Iese din zona euro, este Inceputul Sfirsitului zonei euro si aceasta, poate fi, inceputul sfirsitului pentru UE.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Ca presedintele UE se vaita ca pietele reactioneza la prejudecati si zvonuri e Inutil si chiar Pueril. Atit timp cit economia nu va fi organizata cap-coada, tehnocratic, acest fenomen, este Natural.
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Pietele sint o Statistica, o Medie a parerilor unei lumi intregi. E ca si cum ai zice ca, de ce sint valurile marii atit de mari, ca e anormal si pe tine nu te ajuta.
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Presedintele UE pledeaza pentru schimbari. Si eu pledez pentru o economie coerenta, stabila si controlabila (tehnocratica) care sa nu mai riste sa arunce in haos o jumatate de omenire pentru ca niste finantisti hoti sau incapabili au incurcat itzele la celalalt capat al planetei.

Principiile fundamentale ale capitalismului actual trebuie REGINDITE... Vezi mai mult. Nu e normal ca piata mondiala sa fie un joc de noroc global si ca pietele sa pice una dupa alta ca piesele unui joc de domino.

Eu pledez pentru o economie mai putin globalizata/mai localizata, in care fiecare stat sa aiba control semnificativ pe propria economie si care sa reduca dependenta de evenimentele globale in scopul asigurarii unei mai mari securitati economice.

Romania are expertiza in foarte multe domenii si am putea sa ne descurcam foarte bine, daca ar exista o strategie coerenta la nivel national. Putem produce suficiente alimente incit sa ne asiguram necesarul, masini, etc. Evident ca nu putem si nici nu e nevoie sa producem tot. Daca insa am produce in procent majoritar ceea ce avem nevoie in Romania (si chiar nu vad de ce nu am putea cel putin in domeniul alimentar de exemplu) crizele globale ne-ar afecta mult mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu