marți, 8 iunie 2010

Educatie, Scoala, Comportamente Sociale si Probleme de Sistem

 

Educatie, Scoala, Comportamente Sociale si Probleme de Sistem

Ziarecom Romania Sfatul psihologului: Copilul meu minte http://bit.ly/9e0Bvd



Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Normal ar trebui ca in scoala sa se faca educatie, in sensul de a explica motivele pentru care minciuna poate sa dauneze individului. Pina la urma se afla sau se simte ca ceva nu este in regula si Imaginea individului are de suferit in cercurile in care isi desfasoara existenta. Deasemenea minciuna, daca este practicata intensiv poate duce la ... Vezi mai multdevieri comportamentale grave si la alterarea procesului de gindire logica si a discernamintului. Din pacate aceste probleme nu sint abordate in scoala si produc efecte. Parintii adesea mai au timp sa-si educe copii, nu au calitatile si cunostintele necesare pentru a-i educa, sau si-i educa gresit. Scoala ar tebui sa joace un rol mai important dar din pacate:

1. Nici profesorii adesea nu-si educa copii corect !!!
2. La nivel legislativ si de minister, aceste probleme ale sistemului de educatie nu sint analizate si rezolvate.

In trecut existau niste cutume educationale utile provenite din Traditii, Religie si chiar Ordinea De Stat (comunism).

Comunismul a eliminat traditiile si religia, mentinind el ordinea in sistemul educational. Odata cu disparitia comunismului, Libertatea a fost inteleasa ca Abolirea Ordinii in general, deci inclusiv in sistemul educatiei. Ordinea mentinuta in sistemul educational era mentinuta de sistemul / cutuma comunista si nu de oamenii Educati sa constientizeze Necesitatea Educatiei Independent de Sistem.

Normal este ca Oamenii sa Detina Controlul Educational (al necesitatii educatiei in sau in afara sistemului) si Nu Sistemul Politic.

Miscarea Tehnocrata pledeaza pentru Introducerea Unui Ghid Educational sub egida Academiei si a Ministerului Educatiei, pentru Populatie si In Primul Rind pentru Cadrele Didactice. Este vorba de un ghid care sa contina, un set de valori, general acceptabile care sa fie Dezbatute Public si ulterior Promovate cu Insistenta in Rindurile Tinerilor (cum circulam, cum navigam pe internet, cum vorbim pe strada etc, cum trebuie sa ne comportam in anumite situatii)
 
 
ML
 
Cultura si educatia noastra a apus de mult...atat timp cat se promoveaza "non valorile" in mass-media, greu se va redresa situatia infecta. Asta ne-am dorit, asta avem :)
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Daca aici exista ceva audienta si daca primesc o mina de ajutor putem incerca sa schimbam ceva. Poate nu vom reusi, dar nu vom sti niciodata daca nu incercam, este ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu