luni, 14 iunie 2010

Leadership, Lideri de tip Locomotiva sau de tip Reprezentant ?


Leadership, Lideri de tip Locomotiva sau de tip Reprezentant ? Responsabilitatea Liderului, a comunitatii si Votul Reprezentantului sau al Liderului Locomotiva ?


Ziarecom Romania Saptamana politica: PD-L si Traian Basescu se scufunda ... in sondaje http://bit.ly/9wbf5M





Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Chestia cu senatorul respectiv care a consultat populatia mie se pare o Aiureala Absoluta.

Pentru a intelege de ce, trebuie sa studiem un pic sa vedem ce insemna VOTUL.

Cind votezi pe cineva, il votezi pentru ca ai incredere in capacitatile acelei persoane si in competentele acelei persoane de a-ti reprezenta Interesele. Asta NU insemna insa neaparat ca tu atingi nivelul de competenta al celui pe care l-ai votat.

Politicienii sint oameni mai "instruiti"(teoretic ca practic...) si sint alesi ca sa faca lucruri pe care oamenii nu se pricep sa le faca si sa actioneze in numele lor.

Politicianul trebuie sa ia cea mai buna decizie pentru cetatean si nu sa intrebe cetatzeanul ce are de facut si cum sa faca.

Aici intervine un aspect de Leadership. Exista lideri de tip Locomotiva si lideri de tip Reprezentant.

In mod normal in politica ar trebui sa fie lideri de tip Locomotiva, adica oameni activi care vin cu initiative. Reprezentantii, reprezinta, adica doar fac ce li se spune, avind mai putina autoritate decit liderii de tip locomotiva.

Exista oameni de tip locomotiva care ajung virfuri/lideri prin forte proprii(ajung ei sus facindu-si loc si capatind respectul oamenilor) si exista oameni care ajung virfuri/lideri fiind impinsi de la spate. Acestia din urma nu sint atit de respectati.

Respectivul senator, practic, s-a spalat pe miini si a aruncat responsabilitatea la popor, asumindu-si pozitia de reprezentant.

Liderii adevarati sint cei de tip locomotiva care promoveaza solutii in Interesul Comunitatii.

ATENTIE ! O solutie populara poate SA NU fie una buna si o solutie BUNA, poate sa NU FIE POPULARA !!!!, mai ales daca nu este explicata cum trebuie.

Liderul de tip Locomotiva are Mandatul oamenilor si trebuie sa adopte solutia in interes public....pentru ca el se lupta pentru interesul public, prin definitie si a capatat girul populatiei. Un lider de tip locomotiva e ca un avocat. Il platesti/ii dai credit si il pui sa gaseasca cele mai bune solutii pentru tine.

Liderul de tip reprezentant, doar face alergatura pentru tine, dar nu hotaraste el solutiile la probleme.

Problemele sint complicate si depasesc nivelul de competenta mediu al comunitatii, care se reflecta in Votul popular. Ar trebui sa nu depaseasca insa nivelul de competenta al liderului, care ar trebui sa decida el pentru comunitate.

De ce nu e comunitatea competenta ? Simplu. Nivelul de instruire al ei, ca medie este slab si prin urmare Irelevant pentru o problema importanta.

Daca am 1000 de votanti presupun ca intre ei exista 300 de oameni bine intruiti /suficient de competenti pentru a decide in cunostiinta de cauza si 700 care nu sint suficient instruiti si care voteaza functie de criterii diverse si nefundamentate.

Cind votezi un politician, e una, pentru ca dai sau nu dai increderea unui om. Cind votezi insa O SOLUTIE PENTRU O PROBLEMA, e cu totul altceva.

Un om onest si instruit poate fi identificat corect de un taran dar asta nu insemna ca taranul ar putea rezolva problemele la fel de bine (teoretic) ca cel pe care l-a votat.

Deci, pasatul raspunderii, de la politician la comunitate mi se pare de toata jena. Este o fuga de responsabilitate. Daca iese prost, nu e el de vina, ci comunitatea, pentru ca...nu? asa a vrut comunitatea.


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra 
Ce este votul in cazul prezentat ? Este media voturilor. Evident ca solutia adoptata va fi a majoritatii, dar asta nu insemna utomat ca majoritatea e si competenta. In cazul asta aplicarea solutiei propuse de Majoritate poate duce la un Esec Total.

In democratie, Majoritatea Decide !!! dar asta Nu Inseamna ca Majoritatea are Intotdeauna Dreptate.

O solutie Democratica 100% poate sa fie Total Incorecta ! din punct de vedere Logic.

In anumite chestiuni, Majoritatea poate reprezenta un punct de vedere Util, Aplicabil si Interesul Public.

De exemplu: primarul propune: vreau sa fac in tot orasul piste pentru ciclisti. Vreti ? In cazul asta Majoritatea Reprezinta interesul public. Daca sint multi ciclisti, Majoritatea va vota Pentru.

Daca insa "primarul"/BOR vrea sa construiasca "Catedrala Neamului" (ca sa ma refer la un exemplu foarte concret) care are o arhitectura care nu se potriveste cu ambientul si care e slabutza, Arhitectii ar trebui sa aiba ultimul cuvint, adica Profesionistii si nu BOR. BOR sint reprezentantii lui Dumnezeu pe pamint pentru problemele spirituale ale comunitatii. Arhitectii sint reprezentantii lui Dumnezeu pe pamint pentru problemele de Arhitectura. Asa i-a lasat Dumnezeu.

Tehnocratic - Tehnic, Logic si Metodic - Fiecare sa-si faca treaba lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu