miercuri, 9 iunie 2010

Cum Infiintam un Partid Politic Nou Coerent si Responsabil ?

Cum infiintam un partid politic nou, care sa aiba la Baza Onestitatea si nu Hotia si care sa poata Reforma Romania in mod Coerent si Responsabil ?


La crearea unei noi formatiuni politice conteaza citeva aspecte, de care depinde daca acea formatiune politica Are Sanse Reale sa Reuseasca sa faca Curatenie si Ordine in Romania sau Nu.

1. Sa fie condusa de un om onest si Capabil care sa nu fie mestecat in nici un fel in clasa politica actuala si care sa nu poata fi acuzat ca apara cine stie ce interese si care, fiind Onest chiar sa Nu Aiba Asemenea Scopuri.

2. Acest om trebuie sa aiba cunostinte suficient de vaste in suficient de multe domenii si o tinuta cu care sa nu se mai faca de ris si cu care sa nu ne mai faca nici pe noi de ris.

3. Acest om trebuie sa Nu Spuna si sa Nu Faca Enormitati. Trebuie sa fie un om Echilibrat, Logic, Responsabil si Hotarit sa Faca Reforma.

4. Acest om, trebuie lasat sa-si faca echipa.
-----------------------------------

Ce se intimpla atunci cind vrei sa infiintezi un partid politic nou ? Iata:

1. In primul rind ti se psune ca NU SE POATE sau NU SE POATE IN ROMANIA. Daca ai nervi de otel, logica, responsabilitate si Diplomatie (asta ca sa nu ajungi sa te certi cu adversarii ca Chiorii, asa cum se procedeaza acum) si stii sa Raspunzi la orice intrebare, fara sa ti se poata demonta argumentele, ai intotdeauna Ultimul Cuvint si Argumentele de partea ta. Astfel capeti sustinatori si misiunea adversarilor politici care au un Discurs Demagocic, lipsit de Solutii si de Substanta, devine Brusc si in Mod Absolut Evident Penibil.

2. In al doilea rind esti luat peste picior si esti intrebat ce Doctrina ai. Din 2005 am simtit aceasta intrebare de nenumarate ori pe pielea mea. Daca nu ai doctrina, nimeni nu mai vorbeste cu tine. La momentul actual eu am o doctrina noua, Soc cu care am reusit sa las cu gura cascata multa lume. Am fost acuzat de fel si chip de lucruri dar acum, nu ma mai acuza nimeni. Lumea e in expectativa. Asa ca imping lucrurile inainte. E vorba de o doctrina noua, pe care am numit-o Doctrina Tehnocrata, NeoTehnocrata sau Tehnocratie Politica Moderna, pentru a o diferentia de Vechea doctrina Tehnocrata americana cu care toti cei cit de cit cititi au confundat-o. Este cu totul altceva si porneste de la cu alte baze ideologice, avind insa si elemente comune.

Pinindumi-se intrebari am dat raspunsuri. Concluzia/Rectia la intrebari a fost ca am inceput sa analizez situatia politica si sa caut solutii. Am adunat toate solutiile intr-un site, care nu arata fatzos si care mai are si unele greseli dar care lamureste chestiunile legate de reforma destul de bine cred. Cine doreste lamuriri suplimentare sa intrebe.

Deci, daca vrea cineva sa ma ia peste picior, are o problema. Trebuie sa gaseasca argumente.

Evident mai exista si alte aspecte care se pot lua in calcul.

O sa mai mentionez unul:

3. Cind incerci sa infiintezi un partid politic, exista 2 categorii majore de oameni importante pentru cel care doreste sa infiinteze partidul:

- simpatizantii
- activistii

Oriciti simpatizanti ai avea, mare brinza nu reusesti. Ai nevoie de echipa, adica de oameni activi. Aici intervine o alta problema. Romanii sint impartiti in 2 categorii majore. Activi si Pasivi.

Evident Hotii, Oportunistii, Hraparetii, Cei pusi pe Inavutire Rapida sint cei mai activi si "descurcareti" oameni, intotdeauna la ordine, dar si cu pretentiile Aferente la Ciolan. De astia n-am nevoie. Ii Identific si ii evit sau Inlatur cu Prima Ocazie. N-am ce face, asta e situatia. Nu-mi pot permite sa ma inconjor de asemenea oameni, decit daca vreau sa fac un partid la fel de corupt ca cele existente. Daca as face asa ceva, tot efortul ar fi inutil, pentru ca Nu Asta este scopul Initiativei mele.

Ramin ceilalti: Oamenii Onesti. Acestia insa sint pasivi. Nu se agita. Sint deprimati si Resemenati in marea lor majoritate. Aici e cheia. Un mic detaliu de exprimare spune tot. "in marea lor majoritate", deci NU TOTI.

Acesti oameni Onesti de care avem nevoie, sint Imprastiati Ici si Colo prin Romania.

Pentru a-i aduna, este nevoie ca ei sa afle de Existenta Initiativei mele...La inceput se vor indoi poate, dar daca discursul politic, este suficient de bun, treptat vor prinde curaj, vor incepe sa Spere din Nou, si Caruta se va urni.

Asta e planul si il supun Dezbaterii Publice.

Cautati pe Google "Miscarea Tehnocrata" si veti gasi informatii destule. Site, Blog, Grup de Facebook etc.

Nu pun aici adresa pentru ca protesteaza fb :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu