miercuri, 21 iulie 2010

Noutati / News / Stirile Miscarii Tehnocrate

Nota 1: Pagina contine Stirile Complete, care pot fi gasite si la adresa Grupului  Miscarii Tehnocrate de pe Facebook:http://www.facebook.com/group.php?gid=151856601785

Nota 2: Miscarea Tehnocrata ar putea aparea pe scena politica in 2 moduri: 

  • Prin Reformarea Puternica a unui partid Existent, care ar putea astfel sa ne reprezinte pe scena politica fara a ne Compromite in fata Electoratului (dorim sa aducem o abordare/discurs/viziune noua, eficienta, civilizata si coerenta pe scena poltica) - in acest moment atentia noastra se indreapta spre PNTCD. Daca se va reusi Reformarea PNTCD, si vor fi acceptate contitiile noastre (care sint in mare masura compatibile cu Linia pe care Coposu a Imprimat-o PNTCD), vom Sustine PNTCD pe scena politica.

---------------------------------------------------

 4 August 2010


  • Infiintarea unui Nou partid politic, Problemele Majore pe Care le Ridica si Strategia de Rezolvare a acestor probleme:

    Presa (cel putin o parte a ei) incepe incet, incet sa "subscrie" la proiectul politic pe care il Propun si la Teoria mea, ca avem nevoie de Noi Partide Politice serioase, curate, cu un discurs politic Nepopulist si Coerent.

    http://www.ziare.com/politica/partid/romania-are-nevoie-de-un-nou-partid-1033250

    Eu cred ca se poa...te face un asemenea partid in Romania, daca exista Determinarea Necesara in citeva locuri/pozitii Cheie pentru Reusita Proiectului. Este adevarat, unul dintre aceste elemente este presa. Fara sustinere din partea presei un nou partid se va lansa Greu, dar Greu Nu Insemna ca e Imposibil de facut. Poate ca acest Greu chiar va Filtra Oamenii si ii va aduce pe Cei Mai Buni, cei mai Perseverenti si Cei Mai Onesti. Desigur...sa nu ne imbatam cu apa rece. Argumentul Logic ar fi ca Numai Oamenii Onesti s-ar baga intr-o intreprindere atit de greu de pus in practica si din care Profitul sa nu fie altul Decit Interesul National.

     Este drept ca Saracia ar putea reprezenta o problema pentru un partid nou.

    Cheia problemei este insa Coerenta. Un partid Nou Coerent, Echilibrat si Consecvent, ar putea Determina o parte Semnificativa din Masa de Nehotariti (masa care este P...redominanta ca pondere din intregul segment electoral) si chiar si chiar si Reformistii din Partidele existente sa se Reorienteze, in speranta ca poate noi romanii, Reusim ceva Macar in Ceasul al 12-lea. Acest fapt ar putea duce la un Trend Constant de Ridicare, nu neaparat foarte rapida, dar Foarte Clara a unui Nou Partid Politic, concomitent cu Prabusirea Partidelor Mari de acum, care compromise fiind, au toate sansele sa piarda suportul populatiei in favoarea noului partid care se prezinta cu o Oferta Electorala Mult mai Buna.

    Aceasta este tactica pe care mizez eu.

    Cum suportul presei, apare treptat, am Argumentul sa Cred din ce in ce mai Mult, ca Proiectul Infiintarii unui Nou Partid Politic, este Viabil si ca este Doar O CHESTIUNE DE TIMP, pina cind acest lucru se va intimpla.

    Problemei "saraciei" unui partid politic nou, ar putea fi fi Solutionata printr-un Suport Masiv al populatiei care ar asigura Resursele Financiare necesare pentru ca partidul sa poata functiona in bune conditiuni.

    Un nou partid politic Trebu...ie Sa Se Bazeze pe Suportul Moral si Financiar al populatiei (in baza increderii care i se acorda) si nu pe resursele financiare ale oamenilor de afaceri care duc in mod evident la generarea de Coruptie.

    Depinde de Noi, sa Reusim sa Atingem Acest Obiectiv, si sa obtinem Suportul Masiv al Populatiei.  

 1 August 2010

 

31 Iulie 2010

  • Citeva comentarii despre o posibila trecere a PDL in opozitie (marul otravit oferit opozitiei) si solutia desemnarii lui Theodor Stolojan ca prim-ministru, in contextul politic de acum, FAVORABIL acestei desemnari, spre deosebire de cel in care Theodor Stolojan a fost desemnat anterior pentru functia de premier.

http://...www.facebook.com/group.php?gid=151856601785#!/Ziare.com.Romania?v=wall&story_fbid=140537775967592&ref=notif&notif_t=share_reply

19 Iulie 2010 - Declaratie referitoare la Propunerea PDL de a colabora cu PNL.

      In viziunea mea, aceasta propunere este o cursa intinsa PNL-ului sau o Aberatie Politica destul de serioasa a PDL-ului. PDL este cu sifonat puternic de criza si de o guvernare de o calitate discutabila. Intrarea PNL la guvernare nu ar face decit sa Distribuie Responsabilitatea mandatului unui partid care este la putere, catre 2 partide, lucru care ar confuziona pentru a cita oara Electoratul.

In ce priveste PNL, PNL oricum este un partid de Oportunisti dar cu un Orgoliu prea mare pentru a putea deveni aliati cu Basescu/PDL. 

PNL a injurat PDL/Basescu copios si a incercat aliante anerealiste/neviabile cu PSD si PNTCD. Dupa ce a injurat in stinga si in dreapta, PNL si a inclinat puternic spre stinga (doar din ura fata de Basescu) PNL lasa impresia de partid Disperat. O eventuala alianta cu PDL/Basescu, ar insemna nu numai Oportunism Cras, ci si o Disperare vecina cu moartea/disparitia PNL de pe scena politica.


PNL este oricum un partid Compromis prin atitudinea sa Incoerenta si Incosecventa si NeConstructiva pe scena politica.

O alianta PNL cu PDL ar fi un dezastru pentru Ambele partide. De aici rezulta ca cei din PDL in frunte cu Emil Boc, ori nu au viziune politica, ori sint smecheri si intind o cursa PNL-ului pentru a-l scoate definitiv din carti.


---------------------------------------------------

18 Iulie 2010 - Declaratie referitoare la PNTCD

In acest moment discursul meu politic este foarte vocal si este unul dintre cele mai puternice si coerente discursuri politice de pe scena politica romaneasca. Influenta pe care o exercit este din ce in ce mai mare.

Nota: Daca cineva considera ca afirmatia de mai sus nu este corecta, il rog sa argumenteze si sa dea exe...mple concrete de politicieni care se prezinta cu un discurs politic mai bun si mai coerent.

PNTCD are un avantaj poate chiar nesperat, atit timp cit il sutin, avind in vedere ca atac in mod constant si puternic partide politice care ii sint concurenti pe scena politica.

Daca insa PNTCD nu se reformeaza, avantajul se poate transforma in dezavantaj, pentru ca insemna ca PNTCD nu este un partid viabil pentru a face Reforma in Romania. Daca PNTCD nu este viabil pentru a face Reforma in Romania, in loc sa-l sustin, am sa-l blochez.

A lupta impotriva mea este o politica riscanta si cel mai probabil perdanta pentru ca nu vad cine ar putea sa ma contrazica cu argumente care sa se tina pe picioare. Daca asemenea persoane care sa ma poata contrazice/combata cu argumente puternice ar exista, ar fi trebuit sa apara pina acum. Nu au aparut si presupun ca asemenea persoane nu exista. Daca cineva are alta opinie, sa o prezinte si sa o argumenteze.

In acest moment PNTCD este un partid in umbra si daca este lovit puternic, poate sa cada de tot, avind membri nemultumiti, probleme juridice si probleme de imagine (lipsa de imagine). PNTCD are de ales intre 2 variante. Face Reforma si merge In Sus sau nu face Reforma si merge in Jos.

Din pozitia pe care o am (independenta) imi pot permite sa pun presiune in rindul membrilor PNTCD pentru a se face reforma. Daca reforma nu se face in PNTCD, factorii de decizie din PNTCD isi asuma consecintele faptului de a ma avea adversar politic si Intaresc ca...

... NU VOI PROMOVA un partid care NU FACE REFORMA ! mai intii in el, inainte de a intra in alegeri.

Romania nu are nevoie de inca un partid nereformat pe marea scena politica (are deja destule) si acest lucru va determina atitudinea mea fata de PNTCD. Il sustin daca merita sustinut sau il combat daca nu merita sustinut, cu riscul de a-l distruge.

Coposu nu si-ar fi dorit un partid Incapabil sa faca Reforma, pentru ca acesta este un nonsens politic. Un asemenea partid, fie el si PNTCD (cu atit mai mult PNTCD care este un partid cu o doctrina Dura si Dreapta), nu-si Justifica Existenta pe Scena Politica.

Nu insemna ca PNTCD ar Disparea Ideologic vorbind, ci ar insemna ca Linia Dura a PNTCD ar fi preluata de o Noua Formatiune Politica, capabila sa Duca mai Departe Linia si Rigoarea pe care Corneliu Coposu s-a straduit sa le imprime PNTCD.

------------------------------------------
17 Iulie 2010 


Un articol Interesant despre modul in care Presa ar Trebui sa Prezinte Realitatea in mod Responsabil
http://pandoras.realitatea.net/politica-societate/ce-nu-vrea-presa-sa-se-afle-despre-sinuciderea-m-m-11354.html

--------------------------

Un articol Interesant despre modul in care Presa ar Trebui sa Prezinte Realitatea in mod Responsabil
http://pandoras.realitatea.net/politica-societate/ce-nu-vrea-presa-sa-se-afle-despre-sinuciderea-m-m-11354.html

 

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Materialul poate fi gasit si pe pagina de facebook de la Ziarecom Romania - http://www.facebook.com/Ziare.com.Romania?ref=ts
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Economia americana are probleme din ce in ce mai serioase. Firava crestere economica, care trebuia sa puna lucrurile pe picioare, stagneaza in ciuda predictiilor optimiste de curind (asta indica cam ce solutii si cit de credibili sint economistii si predictiile lor intr-o economie luata pe sus de furtuna crizei). Deasemenea ritmul angajarilor a scazut.



Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Anunturile sint discrete si foarte diplomatice ca sa nu creeze panica. In ultima vreme oficialii au aratat cu degetul China care ar fi responsabila de situatie datorita faptului ca mentine yuanul (moneda chinezeasca) la un curs mult prea scazut care avantajeaza exporturile in raport cu dolarul. Unii economisti spun insa ca este Absurd sa dai vina pe altii, in momentul in care datoria publica este Imensa, adica atunci cind ai probleme interne uriase. In afara de asta, Chiana fiind o economie imensa are relatii cu mai toate economiile mondiale si prin urmare, este util si chiar necesar sa aiba un raport de schimb valutar stabil, pentru ca in acest raport nu intra numai dolarul american, ci si valutele altor state.
Acceasta situatie explica si motivul pentru care americanii vor sa stimuleze cresterea economica in europa si nu incetinirea economiei europene. Incetinirea economiei din UE, atrage in mod natural si incetinirea economiei lor, lucru care in situatia actuala nu este convenabil. In Europa, Germania, principala economie europeana ca marime, pledeaza pentru o economie mai lenta, si controlarea deficitelor publice nationale in detrimentul cresterii economice bazate pe marirea inca si mai mult a unor deficite care sint si asa mari sau foarte mari.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Citi si Care/Cine dintre Intelectualii Romaniei sint cu Adevarat Capabili si In Masura sa Reformeze Romania ?


http://www.ziare.com/politica/politica-interna/intelectualii-si-politica-1029139
- Comentariul meu in partea de jos a paginii.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu