vineri, 4 iunie 2010

Economie, Educatie Economica, Tineri, Elevi, Studenti, Banci, Globalizare, Solutii pentru Evitarea Crizelor Globale

zf.ro
Proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice - care a facut multe valuri la inceputul anului in mediile bancare si in dezbaterea publica - s-a impotmolit in Parlament si acolo va ramane cel ...

Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra Aici exista 2 aspecte.
1. Educatia: incepind din anii de liceu cind elevul devine major, poate capata o slujba si prin urmare poate lua si un credit, ar trebui ca cetatenilor sa li se faca educatie. Daca ai un venit de X, care iti permite sa iei un credit de Y, este normal sa iei un credit de Y - 40% din Y, adica cu 40 % mai mic, ca masura de ... Vezi mai multsiguranta pentru momentul in care din cauze diverse ai putea avea probleme in restituirea creditului. Una dintre probleme este o criza economica, care poate da peste cap cursurile valutare sau dobinzile. Printr-o asemenea masura oamenii ar putea iesi basma curata dintr-un credit chiar si in situatie de criza. Problema este ca aceasta educatie nu se face, iar oamenii sint lacomi si merg la risc.

2. Tot la risc merge si banca. Banca ar putea sa aplice aceasta educatie clientilor ei. Acest lucru i-ar diminua substantial riscul dar si incasarile din dobinzi. Bancherii risca si ei zicind (nu tocmai profesionist)...lasa ca n-o mai veni criza acuma. Luam noi banii si pe urma vedem noi...

Uite ca cu "vedem noi" asta pica piata mondiala. Bancile sint institutii de mari dimensiuni, si cind politica unei mari institutii e gresita, are si implicatii mari aducind dupa ea alte si alte ponoase.

Iresponsabilitatea oamenilor este sa zicem acceptabila dar a bancherilor si a statului care isi fac treaba prost, nu mai sint acceptabile.

Solutii sint:

1. Fie pastram formula actuala a bancilor mari si facem educatie.

2. Fie facem fonduri de garantare ccolosale la care bancile sa contribuie pentru a acoperi riscurile in situatie de colaps.

3. Fie nu mai permitem existenta marilor corporatii prin impozitare excesiva, care sa le faca nerentabile, comparativ cu micile afaceri. In felul acesta ar exista mult mai multe banci de mici dimensiuni, ar disparea globalizarea excesiva si implicit catastrofele financiare in lant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu