sâmbătă, 19 iunie 2010

Scena Politica in 2010 si Pardidele care Cad asemeni CDR/Conventiei Democrate

www.ziare.com
De ce o fi Romania blestemata ca la doua decenii dupa decembrie'89 sa nu mai aiba, practic, nicio varianta politica viabila si datatoare de speranta?

TC

Cine semneaza articolul asta???
Guvernarea haotica CDR??? mama ce nesimtire: As vrea sa vad un guvern actual care poate tine cursul euro sa zicem avand 500 milioane euro rezerva valutara a tarii, si nu 30 miliarde.
sau sa inchizi mine fara sa ai practic tulburari sociale.
sausa mai aiba ministru al invatamantului pe marga de exemplu.
... Vezi mai mult
de unde naiba s-a impamantenit ca guverarea CDR a fost haotica?? ( sau o fi fost dar s-a facut ceva reforma)
 
FC
 
" Guvernarea haotica a CDR"- o formula intiparita in mintea cetatenilor de media, oare la comanda cui? Memoria noastra este scurta, in vara lui 2000 CDR avea 18% in sondaje, s-au spulberat, oare cum ?
 
SM
 
este aceeasi tactica securista de denigrare in corpore a intregii clase politice, a tuturor partidelor s.a.m.d. in fapt de condamnare a democratiei romanesti, pe care de altfel nea racaru o si considera falimentara. daca nu erau comentariile voastre nici nu ma oboseam sa citesc mizeria respectiva.
 
TC
da, ca si "huzurul lui tariceanui pe banii publici", "pensiile nesimtite", etc

Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra CDR-ul a facut niste lucruri bune, dar nu a reusit sa tina stacheta sus si au inceput sa se certe si ei in specificul national. Finalmente CDR i-a dezamagit pe sustinatorii sai. La acest lucru s-a adaugat politica prea inflexibila si lipsita de viziune a lui Coposu, care a incercat sa inpuna niste principii politice morale si dure, unei societati ... Vezi mai multcare nu mai avea puterea de intelegere necesara. Coposu ar fi trebuit sa isi dea seama de acest lucru si sa capete o pozitie mai flexibila. Peste asta s-a adaugat faptuln ca Constantinescu a fost un lider de tip Reprezentant si nu unul de tip Locomotiva, care sa traga conventia dupa el. Un lider de tip locomotiva are sanse mai mari sa aiba o viziune si o politica unitara. Constantinescu nu s-a impus ca lider ci ca o suma a parerilor altora (reprezentant).

Comparatie. PDL acum trece prin vremuri grele. Cu toate greselile pe care membrii sai le fac, PDL are totusi o busola. Bun sau prost (nu discut asta acum), Basescu este pentru PDL o busola, care mai ales in vremuri grele pentru partid, reuseste sa tina partidul unit. Basescu este factorul de Coeziune al PDL.

Celelalte partide insa nu au lider de tip locomotiva ci de tip Reprezentant. De asta le este si atit de rau, in ciuda faptului ca sint in opozitie. In opozitie ar trebui sa le fie bine, dar nu le este. Toate se zbat sa supravietuiasca, pentru ca nu au viziune politica si nu au lideri.

Treptat ceea ce s-a intimplat cu CDR, paste tot spectrul partidelor mari actuale. Marginalizarea politica. Lumea s-a saturat de ele si deschiderea catre noi formatiuni politice, este in crestere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu