vineri, 11 iunie 2010

Economie si Ecologie - Managementul Riscului si Pregatirea Solutiilor de Avarie

Economie si Ecologie - Managementul Riscului si Pregatirea Solutiilor de Avarie
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Valorile sint orientative. Nu pun o baza abosoluta in ele. Viata m-a invatat sa sa fiu precaut si sa nu fiu 100% sigur de specialisti. Meseria mea este sa combat riscurile cu care omenii se confrunta. Tehnicienii/specialistii fiind foarte buni cunoscatori ai unor tipuri de probleme, si avind multe reusite in viata au tendinta sa se increada prea ... Vezi mai multmult in fortele lor. Economistii nu o data au gresit. Oricit de optimiste sau pesimite sint cifrele, eu pun raul inainte intotdeauna si stau cu solutiile de avarie pregatite.

Eu acum pornesc analiza de la ipoteza ca economia mondiala va intra in colaps cu totul si caut solutii. Daca nu va fi asa, cu atit mai bine. Daca insa va fi asa, eu nu voi fi prins pe picior gresit. Indiferent de situatie eu voi iesi onorabil. Altii, care nu vor sa se gindeasca la rau, risca si uneori pierd.

Sa luam de exemplu incalzirea globala. Daca presupunem ca o s-o patim, ne organizam bine si facem tot ce putem pentru a mentine echilibrul in mediu. Stiu, poate fi o experienta constisitoare. Daca insa se intimpla, vom fi pregatiti si nu vom aveaa foarte mult de suferit.

Daca insa nu ne pregatim, gindindu-ne ca n-o fi dracul atit de negru, si fenomenul se intimpla, am dat-o in bara definitiv si irevocabil. Pamintul va supravietui oricum. Destui insa dintre locuitorii lui s-ar putea sa nu.

Daca ne vom pregati pentru ce e mai rau, si nu se va intimpla nimic, va fi o experienta interesanta.

Ne putem insa permite sa Riscam Dezastrul stiind foarte bine ca NU EXISTA cale de intoarcere ?
----------------------
Nota: Sa nu confundam insa precautia cu pesimismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu