marți, 8 iunie 2010

Basescu il va Sacrifica sau nu pe Boc ?

http://www.ziare.com/emil-boc/premier/sacrificarea-lui-boc-1020155
Articolul e suficient de obiectiv. Apreciez. Orice premier sub Basescu va avea probleme. Basescu a transformat Romania respectind legile, in republica prezidentiala. Practic Basescu este seful guvernului. Nu pot sa zic ca e incorect. Decit sa se certe ca chiorii cum a fost pe vremea lui Tariceanu, si Responsabilitatea guvernrii sa fie Imprtita Democratic la toata lumea (adica fiecare are o bucatica prea mica de Raspundere pentru putea fi Facut Razpunzator de Orice), e preferabil ca cineva sa aiba Toata raspunderea si sa fie Taxat sau Aplaudat daca e e cazul, la sfirsit de mandat.

Basescu fiind Liderul Unic, al unei republici prezidentiale de facto, orice om care ii sta in imediata apropiere va avea imaginea acoperita de imaginea presedintelui si va fi considerat Secund si NU LIDER politic sau al guvernului.

Nu vad nici alti premieri intr-o situatie mai fericita. Cu Boc premier, daca lui Basescu ii ies socotelile asa cum doreste, adica daca deciziile i se propaga in stat prin ierarhia guvernamentala, este posibil sa Ramina acolo pentru mult timp. Acest lucru ar avea si un avantaj pentru imaginea Romaniei. Imaginea de Stabilitate. In al doilea rind ar putea fi si culmea! o reparatie de imagine pentru Boc. Ideea este ca daca Boc ar fi inlocuit, ar fi practic Acceptarea Oficiala a faptului ca Boc a fost un premier prost, lucru deloc benefic pentru cariera lui politica. Daca vor veni si vremuri mai bune, lumea va da uitarii toate injuraturile de acum si imaginea lui Boc va fi reabilitata intr-o masura mai mare sau mai mica. Un alt argument al pastrarii lui Boc ar fi ca inlocuirea sa intr-o perioada care nu da deloc semne sa devina mai linistita, nu ar face decit sa sacrifice o alta personalitate politica, ceea ce, ar fi contraproductiv, Boc fiind deja "sacrificat" ca imagine pe altarul crizei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu