sâmbătă, 29 mai 2010

Blackberry, IPhone, Smartphone, PDA - Avantaje si Dezavantaje

www.ziare.com
BlackBerry a fost pentru o buna perioada de timp gadget-ul preferat al oamenilor de afaceri pentru ca le oferea cele mai importante aplicatii de business, e-mail si tastatura qwerty. A ajuns in mainile tuturor bancherilor si a dominat linistit lumea pana in 2007, cand s-a lansat iPhone.

TL

De ce BlackBerry? Eu am un Nokia Express Music, care functioneaza pe aceleasi principii ca Iphone. Si e impecabil. Avantajul principal in aceasta lupta: ecranul. Mai ales daca ai treaba cu netul mai mult decat restul lumii. Tu de ce alegi BB? :)
 
VF
 
Fiindca se conecteaza extrem de rapid la net, primesc mailuri in timp real, nu s-a blocat niciodata de un an si ma tine bateria destul de mult chiar daca ca am multe aplicatii instalate :)
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Blackberry este o retea independenta si o tehnologie independenta. Aparatul si softul sint facute de aceeasi firma si functioneaza f bine. Providerii de internet doar ofera conectarea la reteaua blackberry. Softul este gindit pentru business si functioneaza cu Miscrosoft Active Directory. Firma are un server al ei de blackbery si toata lumea e ... Vezi mai multconectata la el. Fie ca esti in firma fie ca esti pe drum totul merge brici si esti in reteaua firemei.

Telefoanele obisnuite ca sa intre in reteaua firmei folosesc VPN, dar deja e complicata treaba si nu prea se foloseste.

Pe mine la blackberry ma enerveaza tastatura. E prea mica si apas mai multe taste odata. Prefer un smartphone cu windows si cu o tastatura normala cu butoane mari. E drept ca se mai blocheaza. Daca insa nu scriu pe el...eu care scriu atit :), mi-e complet inutil. Ce sa fac cu el ?
 
 RE
 
BB all the way :P !!! ce bb ai Veronica ?
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Cei care au scris articolul au scapat din vedere o categorie importanta...PDA-urile cu tastatura, GPS, telefon etc cu Windows Mobile.

http://content.modaco.net/nedge2k/images/15-Mar-2007_02-terra-main.jpg

Faptul ca la blackberry lucrurile nu se schimba si se fac update-uri rar, indica faptul ca stiu ei ceva. Oamenii de afaceri nu iubesc ... Vezi mai multschimbarile care le dau comunicatiile peste cap adica viata, iubesc viteza si stabilitatea. Cu meniul se obinuiesc. In plus firmele care folosesc activedirectory prefera blackberry. Majoritatea insa nu stiu ce-i aia active directory si serverul aferent etc, nu folosesc aceasta tehnologie si folosesc blackberry strict pentru accesul la internet pe care orice telefon il poate concura.

Balckberry nu e facut sa fie folosit unul ci in retea de zeci sute sau mii in corporatii. Cind cauti pe cineva din firma, chiar daca nu e in agenda ta il gaseste pe serverul firmei. Cind il cauti, softul il cauta peste tot: pe toate telefaonele, pe sms, pe mail, pe messs...si cind il gaseste...iti zice...gasit..uite-l. La blackbberry totul este integrat si nu iarta nimic. Softul blackberry e facut special pentru aparatele alea si foloseste direct functiile hardwware ale procesorului. Nevoia de procesare e mult mai mica decit la telefoanele normale si de asta si bateria tine mult mai mult. La aceeasi frecventa a procesorului un blackberry operea mult mai rapid decit un telefon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu