luni, 24 mai 2010

Alianta Dreptei PNL-PNTCD pe Moarte inainte de a Se Naste

De ceva vreme PNL se chinuie din toti rarunchii sa aranjeze o alianta cu PNTCD.

Motivul ? Este singur pe scena politica si in Cadere Libera. De PDL nu vrea sa auda, PSD da rau la imagine PC e si mic si da si rau la imagine, Crin Antonescu a pierdut prezidentialele...in fine, tot tacimul. PNL e pe marginea prapastiei politice. Prin urmare PNL are nevoie disperata sa Inventeze o Solutie din piatra seaca din iarba verde, din ce o fi, solutie sa fie. Deci incearca sa faca o alianta cu PNTCD. Doar incearca, pentru ca aceasta alianta are toate sansele sa fie un dezastru pentru PNTCD !!! Culmea...un partid micut care Teoretic ar putea beneficia de alianta cu PNL. Dar hai sa vedem ce si cum...Teoria ca Teoria dar Practica Ne Omoara:

Unul dintre argumentele cele mai puternice este acela ca, Casa Regala a Romaniei Nu Ar Putea fi Reprezentata de o Asemenea Alianta (Alianta Dreptei PNL-PNTCD), pentru ca:

Printr-o alianta a PNTCD cu Partidul National Liberal, PNTCD Nu va mai putea Reprezenta Casa Regala cu Demnitatea pe care Aceasta Misune o Presupune.

Deloc intimplator unul dintre cele mai importante puncte din programul politic al PNTCD este exact revenirea la Monarhie.

Aceasta Alianta a Dreptei, nu ar face decit sa Compromita Iremediabil imaginea PNTCD in fata electoratului monarhist (si chiar a propriilor membri, evident monarhisti convinsi), prin Asociere cu un partid/la o alianta care are la baza un partid COMPROMIS prin aliantele politice anterioare cu Partidul fostilor comunisti/Partidul Social Democrat/PSD si Partidul Conservator/PC.

Alianta Dreptei ar fi pentru PNTCD un dezastru Ideologic si Moral. Ce ar zice Coposu ? Nici nu vreau sa ma gindesc.

Apoi PNTCD este un partid curatel ca imagine, lucru care ar constitui un bun avantaj in campania electorala, datorita faptului ca a stat pe margine mai bine de 10 ani. Pentru ce si-ar minji PNTCD imaginea prin asociere cu LIBERALII CEI COMPROMISI ? Inca un motiv pentru ca Alianta Dreptei sa fie Neinspirata pentru PNTCD.

Inca un aspect interesant:

Spectrul politic este impartit intre: PDL, PSD, si PNL in mare. PDL si PSD au nucleele lor de electorat si nu prea au nici o treaba cu PNTCD. Ramine deci PNL cu electoratul sau. Asocierea cu PNTCD nu ar face decit sa Ramina cam Acelasi Electorat de Dreapta si 2 partide

Nota: PNTCD este un partid de dreapta cu jumatate de gura, mai mult prin faptul ca e anticomunist si atit - doctrinar e un partid de centru-stinga..vezi TARANESC - TARANI - POPOR.

Bun, deci ramine acelasi electorat...PNTCD...devine mai vizibil...asta e MOMEALA DATA DE LIBERALI care au nevoie disperata de ceva schimbari ca sa nu dispara de tot de pe scena politica.

MOMEALA E. ACUM, INTREBAREA ESTE....DE CE PNTCD ar inghiti-o ? A, da, am spus mai sus...dar mai e ceva....care acuma vine...si anume:

Daca PNTCD ar merge singur in alegeri si ar avea un Program Politic Beton si un Discurs Politic Beton, ar putea INLATURA Partidul National Liberal de pe Marea Scena Politica si ar lua el toate procentele liberalilor....

- Sa nu uitam ca PNTCD nu este sifonat si ar avea o sansa buna

- Sa nu uitam ca PNTCD nu are doctrinar vorbind prea multa legatura cu Liberalismul, cu atit mai putin cu cel Desantat al PNL-ului de acum.

- Sa nu uitam ca Linia Politica a PNTCD lasata de Coposu, este una MORALA, DURA SI MONARHICA. A-l sustine pe Majestatea Sa / Casa Regala, prin Compromisuri cu partide aliate cu fostii comunisti...e undeva intre Jenant, Penibil si Ridicol.

- Sa nu uitam ca Marginalizarea PNL, ar fi o Miscare Politica foarte Vizibila de Reforma a Clasei Politice Romanesti, Prima Semnificativa. Cei compromisi (PNL) ar trece pe margine si PNTCD i-ar lua locul PNL-ului.

Deci, de ce ar fi INTERESAT PNTCD DE ACEASTA ALIANTA CU LIBERALII ? cind are NIMIC DE PIERDUT SI TOTUL DE CISTIGAT ?

O alianta a PNTCD cu PNL ar fi Decesul Moral al PNTCD si cu aceasta ocazie si  Distrugerea Iremediabila a Brand-ului PNTCD.

PNT acum este O Alternativa pentru Electorat, la Clasa Poltica Actuala. O alianta cu PNL, l-ar Transforma intr-un Partid Murdarit, si la fel de Inutil ca Celelalte care Fac Acum - "Marea" Politica.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avind in vedere argumentele de mai sus, care sint bune si care pot sa atirne greu in deciziile PNTCD, PNL va cocheta Discret in Stilul Deja Clasic OPORTUNIST, sa faca o Alianta, din a DREPTEI, a Sting-Dreptei, adica o Reeditare a Aliantei Anti-Basescu Contra Naturii, PSD-PNL. Problema este ca acum Nu urmeaza Alegeri, nici Parlamentare si Nici Prezidentiale. La alegerile locale PSD poate merge Foarte Bine Singur. PNL nu ar reprezenta decit o piatra de gitul PSD. Electoratul PSD nemultumit de o alianta PNL-PSD, ar putea cauta alternative, care acum Chiar Exista (noul UNPR format din membri plecati din PSD sau chiar PNTCD care este Nesifonat pentru ca a stat pe margine foarte mult timp)
Cautati pe google "Alianta Dreptei" si o sa dati peste pagina lor (a PNL) si peste ACEASTA PAGINA. Deci Oricine va cauta informatii despre aceasta alianta a dreptei dorita de PNL si Compromitatoare pentru PNTCD, va gasi AICI, si Argumentele Contra, care sint Puternice.

In PNTCD se discuta argumentele expuse aici, pe care am reusit sa le aducem in atentia membrilor PNTCD.

Daca alianta asta (pe care PNL se tot chinuie sa o faca) va pica (argumentele sint bune si are sanse sa pice)...PNL nu are alta varianta decit sa se alieze cu PSD.

Concluzia:
1. PSD e mare si se Descurca Singur bine Spre Deosebire de PNL.
2. Nu urmeaza nici Alegeri Parlamentare si nici Prezidentiale care sa justifice O Alianta PSD-PNL. La Locale PSD poate merge linistit singur pentru ca e Mare.
3. Pina la Alegerile Locale Oricum mai e destul timp. De ce sa-si atirne PSD o piatra de git acum? Fiind Criza si fiind partid de Stinga, si fiind in Opozitie PSD-ului ii merge foarte bine si nici asta nu ar justifica o alianta cu un partid de Dreapta.
4. Pentru PSD ar fi o piatra de git Reeditarea unei Coalitii Monstruoase Anti-Basescu cu PNL si nu se justifica in nici un caz acum, pentru ca nu ar folosi la Nimic ! Basescu e ales si fara majoritate parlamentara nici nu se pune problema sa fie suspendat iar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu