joi, 27 mai 2010

Aforisme, Modele, Principii, Valori, Intelepti si Politica/Politicieni

Tari astea aforismele astea :)

Aristotel: "Indoiala e inceputul intelepciunii"

In ce priveste intelepciunea, avem cite cceva de invatat de la budisti (educatie, nonviolenta, iubirea /respectul fata de natura)

Politrucii in schimb au ceva foarte dezvoltat numit Ego si ce deriva din el Egoism. Dinsii promoveaza ura si Ofera un model Prost pentru Mase.

De asta politicienii trebuie sa se poarte civilizat si nu doar ei ci Toti Formatorii de Opinie dintre care cei mai importanti sint:

1. Politcienii
2. Presa
3. Muzica - deoarece se raspindeste repede si are mesaj, pozitiv sau negativ.

Lucrurile astea nu sint reglementate de nici o lege. Pe vremea Comunismului Sistemul Impunea insa o buna parte din aceste principii.



Sistemul Impunea, nu Oamenii. Oamenii erau constrinsi de sistem sa se comporte dupa anumite cutume fara a fi insa educati. Asta a facut a odata cu disparitia sistemului comunist care impunea Cutuma in comportament (cutuma care avea parti bune si rele - vezi limba de lemn) sa dispara si ordinea din sistem cu totul, oamenii nemaifiind in stare sa isi dea seama ce au de facut, din lipsa de educatie (modele, principii si valori).

Modelele, principiile si valorile, trebuie puse la locul lor - asta e ideea. Altfel societatea in care traim o s-o ia razna si pe masura ce procentul de oameni care o iau razna creste, societatea va evolua sau mai bine zis involua spre lucruri la care acum nu vrem sa ne gindim (haos social).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu