duminică, 26 septembrie 2010

PNTCD la Rascruce - Sfirsitul PNTCD ?

Un membru PNTCD afirma:

"Sansa revenirii PNTCD-ului e egala cu sansa revenirii Romaniei din dezastrul in care a fost bagata de actuala clasa politica. Un popor crestin are nevoie de crestin-democratie. Indiferent de orientarea politica, valorile din Romania au datoria de a merge pana la capat, iar la un moment dat sita va cerne."
Comentariul nostru (al Miscarii Tehnocrate):

Nu prea cred ca PNTCD poate reinvia atit timp cit in PNTCD nu se poate face reforma si cit timp Radu Sarbu ramine presedinte de partid cu DOSARE PENALE PE ROL !

Politica PNTCD este ancorata EXCLUSIV IN TRECUT !!!

PNTCD nu este un partid dinamic si nu stie sa atraga oamenii tineri.

Oamenii tineri vor sa faca Reforme.

Oamenii tineri nu se inscriu in partide ANCORATE EXCLUSIV IN TRECUT si cu conducerea suspectata de CORUPTIE.

In ce priveste CRESTIN DEMOCRATIA, conceptul era valabil inainte de globalizare. In anii 40-50 era OK. Conceptul crestin-democratiei este uzat moral/depasit de vremurile in care traim.

Astazi insa cind majoritatea tarilor dezvoltate si in curs de dezvoltare incep sa aiba cetateni de DIVERSE ETNII, un partid CRESTIN DEMOCRAT, este un partid CARE DISCRIMINEAZA.

Cum ar putea un Budist sau Musulman, sa se inscrie intr-un partid CRESTIN DEMOCRAT !? fiind evident cetatean roman cu acte in regula si prin urmare cu drepturi DEPLINE. Unde este democratia si tratamentul egal aplicat cetatenilor unei tari ?

In acest moment PNTCD este perceput ca un PARTID BUNIC, RUGINIT, IMPOPULAR, FARA TINERI si DEPASIT si macinat de SITUATIA POLITICA A ROMANIEI SI DE PROBLEMELE INTERNE (procesele cu aripii Radu-Sarbu cu aripa Milut-Pavelescu).

CUM POATE REPREZENTA PNTCD O SANSA PENTRU ROMANIA ? CUM ?

-----------------------------
P.S. Am analizat posibilitatea de a pune presiune, si am pus presiune in PNTCD in mare parte a anului 2010 pentru a se face reforma in partid.

Daca in PNTCD ar fi inceput Reforma Adevarata, PNTCD ar fi avut sustinerea Miscarii Tehnocrate. Pentru ca aceata Reforma, NECESARA, NU SE POATE FACE, AM ABANDONAT POSIBILITATEA DE A SUSTINE PNTCD.

Altfel apare Riscul Asocierii Miscarii Tehnocrate cu GRUPURILE DE INTERESE CE CONTROLEAZA PNTCD, lucru care NU SERVERSTE interesului de Reformare a Romaniei.

Am pus presiune. Rezultatele venite din partea conducerii ?

ZERO !

Reforma trebuie facuta in Romania, dar IN MOD EVIDENT, NU PNTCD ESTE SOLUTIA LA PROBLEMA !

Mai exact, nu cred ca PNCTD ar putea sa aduca ceva NOU SI CONSTRUCTIV pe scena politica Romaneasca.








Romania are nevoie de POLITICI NOI, REFORMATOARE SI DE EFICIENTA !

Intrebarea care se pune este:

MAI ARE ROMANIA NEVOIE DE INCA UN PARTID CU CARE SA SE PACALEASCA ? ...de inca un partid care sa faca reforma de Carton, atit timp cit PNTCD, NU SE POATE REFORMA PE EL INSUSI ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu