duminică, 26 septembrie 2010

Uniunea Europeana - Stat Federal Multinational European versus Dezastru

Comentariu la un articol Ziare.com Romania intitulat:
http://www.ziare.com/bani/euro/wsj-comitet-secret-pentru-salvarea-monedei-europene-1044362

Tipic pentru UE. UE este condusa la mica intelegere in loc sa fie un STAT FEDERAL MULTINATIONAL EUROPEAN ! - Ceva de genul:

Republica Federala Multinationala Europeana/RFME sau mai scurt Europa Federala: Stat unitar multinational cu un presedinte, guvern si parlament UNICE  si cu alegeri europene UNICE si SIMULTANE.


In Uniunea Europeana, e formata din economii care actioneaza independent, avind interese divergente/NEARMONIZATE + moneda unica. Cind cineva are parerea lui face ce vrea. Daca iese prost se sparge in capul tuturor insa (vezi criza din Grecia).

UE nu are o strategie economica unitara si coordonata, pentru ca totul este mult prea complicat si nu se pot pune de acord in timp util.

Fara ca UE sa devina stat multinational, Uniunea Europeana nu va putea face fata in primul rind concurentei acerbe ale celorlalte state de mari dimensiuni: SUA, CHINA, RUSIA, BRAZILIA.

Situatia de acum este greu tolerabila si UE ar trebui sa devina un STAT FEDERAL MULTINATIONAL EUROPEAN, in interesul cetatenilor europeni ale caror interese trebuie reprezentate si aparate la nivel global.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu