vineri, 3 septembrie 2010

Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu versus Miscarea Tehnocrata

Nota:

In acest moment Miscarea Tehnocrata este numai un curent Ideologic (August 2010). Acest lucru nu insemna insa ca Ideologia NeoTehnocrata pe care Miscarea Tehnocrata o promoveaza, nu poate sta la baza unei noi formatiuni politice.
----------------------------------

Am fost intrebat in diverse rinduri daca Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, poate sau nu reprezenta o amenintare pentru Reformarea Romaniei si pentru dezvoltarea Miscarii Tehnocrate. Iata si raspunsurile mele:

Raspunsul Miscarii Tehnocrate:

Important este sa nu ne agitam pentru partidul poporului ci sa ne agitam pentru Reformarea Romaniei.

Dan Diaconescu are drumul lui, iar noi il avem pe al nostru.

De ce este strict necesar sa ne raportam la Dan Diaconescu si Partidul Poporului. Nu imi pare ca acesta este un punct de Raportare potrivit. Prefer sa raportez pozitia si strategia pe care o avem la Necesitatea pentru Reforma si nu la ceea ce fac altii.

Trebuie sa ne alegem ca puncte de reper Modele (Ideale daca Reale nu exista) catre care sa tindem/mergem ianinte/in sus/pe drumul drept.

Cind ma apuc de construit ceva, NORMAL este sa ma raportez la ceea ce vreau sa obtin, nu la ce face vecinul. Scopul meu nu este sa fac o constructie mai solida decit a vecinului, ci una care sa nu se darime.

Daca vecinul e isi face casa prost si o va lua vintul cu prima ocazie, nu insemna ca daca a mea va fi mai "solida" ca a lui, nu o va lua vintul deasemenea.

Deci nu ma raportez la ce face el, ci la regulile de siguranta pe care mi le impun singur.

Treaba lui Dan Diaconescu ce face cu Partidul Poporului. Noi ne vedem de treaba noastra si el isi vede de a lui.

Revin la teoria marului lovit:

Daca oferim omului 2 mere lovite, va alege unul lovit. Daca insa oferim unul bun si unul lovit, omul va alege marul bun.

Partidul Poporului, are sanse atit timp cit Politica Miscarii Tehnocrate nu devine de Mare Notorietate.

Odata ce audienta Miscarii Tehnocrate sau a unui partid care sa preia partial sau total doctrina NeoTehnocrata, vor capata Notorietate Suficienta, Partidul Poporului are sanse destul de mari sa ramina in urma Iremediabil.

Daca ai un pan bun, si este viabil, acel plan va reusi.

Partidul Poporului, dupa modul in care isi construieste imaginea, este un castel de nisip care are toate sansele sa cada odata ce apa va da peste el.

Cred ca este un motiv suficient ca sa nu ne ingrijoram peste masura si sa ne vedem de treaba.

---------------------------------

DD nu are cum sa copieze mesajele pentru ca mesajele sint indexate pe google si sint pe site-urile Miscarii Tehnocrate cu data.

Daca DD va copia politica Miscarii Tehnocrate exista riscul ca oricine il cauta pe el sau Partidul Poporului sa dea peste Miscarea Tehnocrata si sa faca comparatii.

Este improbabil ca Dan Diaconescu sa poata raspunde si sa invete doctrina NeoTehnocrata intr-un ritm suficient de rapid si suficient de bine incit sa-i poata folosi la ceva.

In plus electoratul sau ar fi confuzionat.

Apoi, bazinul electoral al lui Dan Diaconescu nu este si bazinul electoral pe care il vizam noi.

Noi avem sanse mari de a atrage electorat din zona Centru-Drepta in timp ce Dan Diaconescu are sanse mari de a submina PSD, asta daca are sanse mari de vreun fel.

Electoratul de centru-dreapta, este mult mai permeabil la argumente logice decit la politica populista a lui Dan Diaconescu.

In general electoratul PSD este adept al masurilor populiste. Totusi PSD este un partid puternic si in plus exista si UNPR, care are un discurs coerent, chiar daca este mic, si care poate atrage alegatori tot din segmentul PSD.

Bazinul electoral de stinga si centru-stinga, va avea de ales intre PSD, UNPR si PP, lucru care nu pot sa zic ca ne incurca in mod exceptional. Din contra. In timp ce in zona de centru-stinga se vor da batalii pentru electorat in zona de centru-dreapta lucrurile vor fi mult mai convenabile pentru poltica Miscarii Tehnocrate.

Toate astea nu insemna ca Miscarea Tehnocrata promoveaza exclusiv masurile de drepta (deci ca ar fi o formatiune de drepta) ci insemna ca in zona electoratului de drepta Responsabilitatea este mai Ridicata decit in zona de stinga.

Cum Miscarea Tehnocrata foloseste in mod Intensiv argumente logice, exista sanse mult mai mari sa aiba suporteri dintre cei ai spectrului politic actual centru-drepta, decit centru-stinga.


----------------------------------------

Cantitatea de material doctrinar + analize, comentarii etc, pe care Miscarea Tehnocrata le are, depaseste cu mult ce ar putea realiza Dan Diaconescu.

Sint ani de zile de scris si analize si Dan Diaconescu nici daca ar sti totul la perfectie ...nu ar avea timpul material sa refaca structura.

Nu mai vorbesc de faptul ca rezultatele ar fi cu totul incerte si potential daunatoare pentru el.

Orice formatiune politica trebuie sa se evidentieze prin doctrina si politica sa, adica sa "cinte" in alt registru pentru a iesi in evidenta in fata electoratului.

La Miscarea Tehnocrata acest lucru apare in mod natural. La Partidul Poporului totul este doar o miscare de imagine si se va fisii mai devreme sau mai tirziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu