vineri, 3 septembrie 2010

Oamenii Activi si cei Pasivi in Societatea Romaneasca - Cauze si Efecte

Cine si pentru ce motive ar incerca sa faca Reforma in Romania ?

DS:

Pentru Miscarea Tehocrata: De ce tot timpul se afirma ca "la noi nu exista" una, alta? Exista foarte multi oameni superbi, educati si cu foarte mult bun simt! Dar nu sunt "la vedere". Au mult bun simt si stau in banca lor, isi vad de afaceri si de viata lor si, poate, fara sa se laude aduc multe beneficii si realizeaza foarte multe lucruri minunate pentru tara asta! Dar, anonim ca asa ii sta bine omului educat!

Avand in vedere tipul de politica practicat la noi, nu putem promova politicieni de calitate pentru ca ar fi zdrobiti in primul rand de nesimtirea celorlalti! Oamenii educati nu pot, prin felul lor de a fi, sa raspunda vulgar la vulgaritati..., iar cu nesimtitii, alt limbaj nu poti folosi pentru ca nu te inteleg si te batjocoresc!

DN

Absolut adevarat. Nu merita sub nici o forma sa intri in politica alaturi de cei care astazi o fac. Daca vrei sa ramai ceea ce esti, nu vei reusi sa rezisti fara sa ajungi la acelasi tip de limbaj, la acelasi tip de practici.
Ceea ce e...xista dar nu se vede... Haina face pe om, sau il aseaza in rand cu lumea. Ce ai pe interior se vede mai greu. Deocamdata, tara asta are o "haina" de needucati, hoti, descurcaristi... Ape tulburi, nu vezi mai departe de "galagia" pe care o fac cei din primele randuri. 


Miscarea Tehnocrata

Societatea se imparte in 2 categorii de oameni. Cei activi si cei pasivi. Pasivi sint oamenii de treaba care au stat si stau in banca lor si care nu au inteles ca TREBUIE SA SE OCUPE DE POLITICA daca vor sa scoata Romania din MIZERIA in care este si sa o duca acolo unde majoritatea dintre noi ne dorim. 

Pasivitatea este un obicei prost dobindit in vremea comunismului. In acea vreme oamenii onesti nu puteau lupta cu sistemul si preferau sa fie pasivi. Dupa revolutie sistemul a permis inca sa fie modificat. N-a folosit insa la nimic pentru c...a oamenii deveniti pasivi, NU AU ACTIONAT si nu s-au implicat in politica.

In mod normal INTELECTUALII sint cei care TREBUIAU SA INTELEAGA PRIMII aceste lucruri si SA FIE PRIMII CARE SA INDEMNE OAMENII ONESTI SA SE IMPLICE IN POLITICA.

Intelectualii nu au facut acest lucru. Daca l-ar fi facut, ar fi fost urmati de alti oameni onesti. Intelectualii trebuie sa fie LIDERII unui NEAM. In Romania NU SINT, spre rusinea noastra.

Sa zicem ca e o consecinta naturala a istoriei. Si intelectualii au fost dresati de sistemul comunist si nu mai reactioneaza.

Pentru ca oamenii de treaba, nu s-au implicat in politica, politica a fost acaparata de netrebnicii pe care ii injuram acum.

Dar cine e de vina ca netrebnicii au luat chiar tot ? Intelectualii ar fi trebuit sa explice aceste lucruri populatiei, dar nu a fost cazul.

Asa au trecut 20 de ani. Daca oamenii onesti nu renunta la PASIVITATE, Romania nu se poate duce decit in JOS !

Intelectualii nu misca. Au trebuit sa treaca 20 de ani, ca sa vin eu (care reprezint o noua generatie) sa explic ceea ce intelectuali cu de "calibru" nu au fost in stare.

Nu e magulitor pentru intelectualii Romaniei. Imi pare rau dar n-am ce sa le fac.

Romania are nevoie de lideri adevarati, de intelectuali adevarati care trebuie IN PRIMUL RIND SA GINDEASCA SI SA APERE INTERESUL NATIONAL.

OAMENII ONESTI TREBUIE SA SE IMPLICE IN POLITICA.

NU ESTE O OPTIUNE ! ALTERNATIVA NU EXISTA.


------------------------------------------------------
Politicienii de calitate daca dispun de competentele necesare, NU POT FI ZDROBITI CU UNA CU DOUA.

Competentele necesare pentru spargerea ghetii si inceperea reformei sint (bun simt, responsabilitate, cunostiinte de logica, pedagogie - mai tr......ebuie sa si explici ce faci, lingvistica, leadership, economie, psihologia maselor, sociologie, organizare/management si deloc in ultimul rind IT + multe altele).

Asta este si motivul pentru care apar foarte greu sau nu prea apar lideri care sa intruneasca toate aceste calitati, STRICT NECESARE pentru a se putea face o Reforma Sanatoasa.


Eu ma implic in politica si AM INDOIELI FOARTE MARI ca voi ajunge sa ma cobor la nivelul politrucilor de acum :) si sa ma port ca ei, pentru simplul motiv ca eu nu sint ca ei.

Eu am niste standarde (sint ingrozitor de pretentios) si vreau sa... aduc in politica oameni de acelasi fel.

Daca ai Metoda, Tact si Nervi de Otel, nu ai cum sa nu reusesti :)

Toata lumea stie ca anumite lucruri sint irealizabile, pina cind vine unul care nu stie si le realizeaza.Cind stii ca ai dreptate, te bati pentru punctul tau de vedere si zeci de ani daca e nevoie si invingi.

In decursul istoriei sint destui care au mers contra curentului si au dovedit finalmente ca aveau dreptate.

Pamintul e rotund si nu cubic ...sau plan, se invirte si nu sta pe loc si nu e centrul sistemului solar.

Pentru ca aceste adevaruri sa fie impuse s-au dat multe batalii, dar finalmente cu tenacitate s-a reusit.

Si in politica romaneasca se poate reusi.

Nereusita NU ESTE O OPTIUNE !DN

Un singu om nu poate face nimic, este nevoie de o echipa. CURATA, care nu poate fi atacata pe motive meschine. Trebuie curatata toata societatea, cei ajunsi prin mijloace murdare - hotie, spalare de bani... - sa dea inapoi (macar) ceea ce n...u le apartine iar romania s-o apuce pe un drum drept. Dar... nu cred ca se poate face asa ceva. Pentru ca nimeni nu este absolut inatacabil, pentru ca exista foarte multa teama, pentru ca nici tari cu civilizatii mai vechi nu au reusit prea mult, pentru ca este imposibil sa faci din romanii toti o natie de oameni care sa gandeasca dincolo de existenta lor, iar fara aceasta dorinta, nimeni nu va purcede, nu va accepta sa munceasca pentru proiecte care se vo implini in vremea stranepotilor lor.
Ceea ce are nevoie Romania este un proiect peste 2-3 generatii, care implica educarea populatiei, recrutarea si educarea de personalitati intr-un proiect national de crestere a viitorilor lideri alesi dintre cei mai capabili copii. Asta inseamna invatamant performant, sistem de sanatate, economie capabila sa stea pe picioarele ei si nu la cheremul unei crize care nu ni se datoreaza decat sub aspectul amplificarii ei. Si... multe altele.Miscarea Tehnocrata

O echipa curata se va forma cit de curind. Se lucreaza :)

Daca este nevoie de un partid nou ca sa facem reforma, acest partid se va face.

Un partid curat condus de Reformisti este Premiza Necesara pentru ca Romania sa se poata Reforma.
...
Eu deja am facut multe ciudatenii. Crede-ma ca se pot mult mai multe lucruri decit crede lumea.

De exemplu: ai crede ca un om poate escalada un zgirie-nori cu miinile goale si fara asigurare(cablu) ?


‎1. Dar cine zice ca e un singur om :) ?
2. Un partid curat este Premiza Necesara pentru ca Reforma sa poata fi facuta.

Daca pentru a face reforma este nevoie de un asemenea partid, acesta se va face.

...Crede-ma, ca se pot mult mai multe lucruri decit crede lumea.

Ai crede ca un om poate escalada un zgirie-nori cu miinile goale (fara cabluri/asigurare etc). Nu. Totusi, un asemenea om exista si face lucrul asta orideciteori are ocazia si crede ca poate.

NOTIUNEA DE IMPOSIBIL, este ceva relativ.

Aforismul "Toata lumea stie ca anumite lucruri sint irealizabile pina cind vine unul care nu stie si le realizeaza" a fost dat de Einstein.

Lui oricum ii spusese toata lumea ca teoriile lui sint o prostie. Nu erau oameni de rind. Erau cele mai mari somitati din domeniul fizicii. Si pina la urma Einstein a avut dreptate si ca aia erau ingusti la minte, cu toata dascalimea dumnealor pentru ca nu au ASCULTAT SI PAREREA "ametitului" aluia de Einstein.

Deci, IMPOSIBILUL E RELATIV. El e imposibil pina cind cineva dovedeste contrariul.NU E ADEVARAT CA NU EXISTA OAMENI INATACABILI !!!

100% FALS.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
In alte tari nu s-a reusit pentru ca nu a venit Omul Potrivit, la Locul Potrivit, la Momentul Potrivit.

Asta nu insemna ca acel om nu exista sau ca nu poate exista si ca intr-o zi el nu va aparea undeva. Este si asta o chetiune relativa si n...u poti dovedi ca nu e relativa.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Pina acum nu au existat oameni specializati in distrus politrucia. Se pare insa ca in decursul timpului cunostiintele se acumuleaza si APAR OAMENI NOI antrenati special pentru acest minunat job. Stii cum e asta ? Ca piata muncii. Cind apar ...niste necesitati apar automat si meserii care sa satisfaca acele necesitati. Eu am o pregatire mixta care contine destul de multe ingrediente f diverse care combinate pot duce la sincope majore in rindul politrucilor. Inclusiv modul de lucru este iesit din comun.

Tre sa stii ca am reusit sa fac prin internet, lucruri absolut iesite din comun. Ceva de genul omului care se catara pe zgirie nori.

In viata mi-au spus multi ca multe lucruri sint imposibile, si pina la urma le-am realizat, aici in Romania. Asa ca nu cred ca anumite lucruri sint imposibile decit dupa ce ma conving.

Competentele oamenilor sint oricum diferite. Acolo unude unul nu reuseste oricum altul ar putea, cel putin teoretic sa reuseasca.

Lasa-l asadar sa incerce. Ce e de pierdut ? Nimic. Ce e de cistigat ? POATE TOTUL !

Exista 2 variante in cazul unui nou partid politic:

1. Fie nu reuseste reforma si devine ca celelalte. In cazul asta, Romania nu are cine stie ce de pierdut. O sa fie inca un partid politic si cu asta basta.

2. Fie Reuseste Reforma. Daca lucrul asta se intimpla, ESTE ENORM DE CISTIGAT si asta JUSTIFICA PE DEPLIN INCERCAREA.

Corect sau ba ?

Romanii, daca apare o formatiune politica Serioasa care sa-i Reprezinte si care sa se dovedeasca Coerenta, vor subscrie in masa. Motivul ? Simplu: s-au saturat de politruci si ar acorda credit oricui are ceva de aratat mai mult decit astia....

Daca oferi unui om 2 mere lovite, va alege unul lovit. Daca oferi unul bun si unul lovit, va sti insa sa faca deosebirea si se va prinde singur care este cel bun.

Marul bun = un partid politic nou si credibil, o oferta politica noua.

Un nou partid politic puternic ii poate reuni pe romani. Asta va trebui insa dovedit in practica.

Vom incerca, ca nu e nimic de pierdut.


Mi-au spus mie cunoscutii ca a face un nou partid politic in Romania este ceva imposibil. Se pare ca nu e deloc imposibil. E o chestiune de timp.

Odata facut, acest partid, va dovedi ca realizarea sa nu a fost imposibila. Acesta va fi un mot...iv suficient pentru a se trece la etapa urmatoare. Lucrurile se fac pas cu pas.

Daca ai fi inventator sau programator si ai fi lucrat la diverse proiecte ai sti ca obstacolele se elimina metodic si ca NU SE POATE, NU EXISTA! Exista nu vreau, exista mi-e lene, sint obosit etc.

Eu am lucrat insa la diverse proiecte si am invatat bine lectia.

Proiectul noului partid a inceput in 2007 punind citeva idei cap la cap. De atunci am scris zeci de mii de pagini pe net. Am gasit zeci de oameni si finalmente pe cei de care aveam nevoie. Daca te tii de treaba, iti iese. Oamenii vazind cit de pornit sint sa fac Reforma si ce argumente dau, au prins curaj pentru ca au inteles ca nu sint singuri. Uite asa au inceput sa miste.

Iar aceste miscari se produc in culisele scenei politice de acum.


DN

Vom vedea... Deocamdata nu spui mare lucru, doar, sa zicem, teorii. Cine este acel "EU"? Care partid? Eu spun ca fiecare roman are o educatie marcata profund de comunism, iar schimbarea are nevoie de generatii pentru a se produce in profunzimea societatii.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Teoretic e cum zici tu...dar stii tu ca practica...:)

Nu zic poate mare lucru pentru ca trebuie sa existe un mister acolo...misterul are farmecul lui nu ?

Doar nu cred adversarii ca o sa le dam pe tava tot.

DN

Adevarul si buna credinta si profesionalismul nu au adversar. Sau... adevarul stiu ca iese la suprafata totdeauna, fara nici o teama pentru asta. Desigur, o planta n-o scoti la aer decat atunci cand este pregatita. Dar de te gandesti la mine, eu nu-ti sunt adversar.


DS

@ Miscarea Tehnocrata - Eu nu inteleg un lucru: care mai este naiv si crede ca am iesit din comunism vreodata? Ce e aia "pe vremea comunismului"? Prietene, noi nu am iesit din comunism, iar democratia noastra, daca vrei este un pseudocomunism amestecat cu muuuuulta mafie si proxenetism politic!


Are dreptate DN! Daca vrem sa facem ceva, trebuie sa ne educam pe noi si dupa, pe copiii nostri! Noi avem datoria macar sa pregatim generatiile urmatoare in cel mai curat si frumos sens: trebuie sa reinviem valorile morale si sociale s...anatoase pentru ca cei ce vor urma dupa noi sa poata sa gandeasca liber de orice meschinarie si mizerie! Daca vrei, noi suntem medicii acestei tari! Noi trebuie sa o vindecam! Nu trebuie sa aducem "manelismul politic" la putere pentru ca nu mai avem pe cine vota! Nu avem nimic de pierdut daca incercam ceva nou, noncomformist! Mai rau de atat nu se poate! Alesii neamului nu realizeaza ca ducandu-ne pe fundul gropii ne-au oferit posibilitatea de a alege orice, pentru ca deja am pierdut tot si nu ne mai pot ameninta cu nimic!‎Miscarea Tehnocrata @ Dominic

Dar ce, tu crezi ca doar tu citesti ? :) Ce scriem aici e public. Eu cind discut cu tine, trebuie sa am in vedere si acest lucru. Tot poporul e pe facebook, deci strict teoretic, tot poporul poate sti ce facem. In consecinta, si e...u ma comport corespunzator.


Comunismul ca sistem institutionalizat s-a sfirsit in 1989. Dupa 89 au aparut mecanisme democratice. Ca un popor dresat in comunism, n-a stiut ce sa faca cu democratia si i-a adus la putere tot pe fostii comunisti asta e alta chestiune. Mecanismul democratic a existat si exista si asta face o mare diferenta fata de perioada de dinainte de 89, cind un asemenea mecanism nu exista.


@ Dana

Ca sa ne educam pe noi, trebuie sa avem un plan. Un fel de biblie, adica niste principii de capatii. Atit timp cit nu exista nimeni care sa adune principiile democratice intr-o singura coperta, aceasta educatie nu are cum sa fie facu...ta/existe... in mod coerent.

Nu toti oamenii stiu si pot sa sintetizeze principiile democratiei si sa le transmita mai departe si poate nici nu este treaba lor. Asa cum eu nu ma pricep sa fac hidrocentrale, la fel nici altii nu stiu sa faca politica. Eu fac ce ma pricep mai bine si fiecare trebuie sa faca acelasi lucru. Eu am nevoie de curent electric, ca sa pot lucra (deci de munca altora) iar ei au nevoie de un factor politc coerent (adica de munca mea). Noi Romanii trebuie sa formam o echipa. Sa lucram impreuna pentru Interesul Nostru Comun, adica pentru Interesul National, ala care e acum cam abandonat, exact din cazua faptului ca omul de rind nu reuseste sa se orienteze in hatzisul de buruieni pe care le gaseste in drum, care ce-i drept, au crescut cam tare.

E nevoie asadar de cineva care sa aiba expertiza intr-un domeniu atipic. Orientatul in hatisul de buruieni/politic :) Intr-o tara civilizatata, nu exista buruieni sau nu sint atit de mari. La noi insa e padure de buruieni si deja trebuie oameni cu specializare in domeniu ca sa poata razbi prin ele. Iata, Daca necesitatea impune, meserii noi apar :) Eu m-am specializat in inaintatul prin hatisul de buruieni.

Trebuie si pe asta sa o faca cineva nu ? E o munca destul de neobisnuita si destul de neplacuta (oamenii nu vor sa o faca pentru ca politica e murdara si se murdaresc).

Aici apare teoria wc-ului infundat. Politica romaneasca este ca un wc infundat. Ai 2 variante:

1. Fie nu te murdaresti dar suporti wc-ul cum e si cu igiena si mirosul aferente

2. Fie, te murdaresti si il desfunzi si apoi ai conditii civilizate.

Eu cred ca politica romaneasca trebuie desfundata bine. Eu cel putin sint atit de satul de duhoare incit sint dispus sa ma apuc de curatat.

Important este ca voi, ceilalti sa intelegeti ca trebuie sa ma ajutati ca sa mearga treaba mai rapid. Daca merge mai rapid cu desfundatul politicii romanesti, va fi mai bine pentru toata lumea si vom scapa de duhoare mai repede.

Nu depinde doar de mine. Depinde si de voi, toti cei care sinteti in jur.

Eu am intitiativa. Voi, cei din jurul meu, trebuie sa vedeti planul si logica si finalitatea lui si trebuie sa ma sustineti pentru a-l putea duce la capat cit mai rapid. Nu e strict interesul meu.

Este interesul tuturor romanilor onesti. Repet: onesti :) DN

Miscarea, cred ca iti va fi foarte greu sa vezi ce este scris aici daca nu esti logat. Chiar imposibil. Iar chestia cu tot poporul... Care? Cel care nu are internet sau cel care nu citeste ori nu se baga aici?

Miscarea Tehnocrata

Eu am scris zeci de mii de pagini pe internet :), asa ca multe din materialele scrise de mine pot fi gasite si sint publice. Cauta Miscarea Tehnocrata pe gg si gasesti imediat materiale destule, mult mai multe decit poti citi.

"Tot poporul" ...incepe si de la tine. Du vorba mai departe, adica daca o mina de ajutor. Asa treaba va merge mai rapid. Daca tu dai o mina de ajutor si altul da si el o mina de ajutor si voi ii convingeti pe altii sa dea o mina de ajutor, in mod cert modul in care merg lucrurile se va imbunatati. Asta insemna Unitate Nationala.

Sa intelegi ca este nevoie de aceasta unitate nationala, si sa o faci sa existe chiar tu, in loc sa astepti sa cada din cer. Unitatea Nationala nu se face singura/de la sinea ei....(pleonasm intentionat pentru accentuare). Fiecare om trebuie sa participe la ea. Altfel nu este Unitate Nationala. Iar daca nu exista unitate nationala, nimic nu e, vorba poetului. Si NIMICUL ASTA il vedem in ultimii 20 de ani.


Poporul care nu are internet, poate afla de la poporul care are internet. Nu e o scuza. Internetul e in crestere de audienta fata de presa scrisa si audio-vizuala clasica.

Presa scrisa si audio-vizuala ataca tot mai intens retelele media de pe internet, in mod special Facebook, pentru ca are o adudienta foarte mare si e in crestere, mai ales in Romania unde presa scrisa si audio-vizuala e in halul in care e.

Referitor la Nastase: Ca sa poti face politica in mod civilizat ai nevoie de niste calitati. In primul rind sa fii foarte echilibrat. Nu e neaparat cazul lui Ilie Nastase care are un temperament coleric si niste maniere discutabile cind est...e enervat.

Din punctul asta de vedere, Hagi il "bate" pe Nastase de 1000 de ori. Hagi nu tin minte sa fi jignit vreodata pe cineva. Are o educatie din ce stiu eu, ireprosabila. Evident ca pot fi si situatii pe care eu nu le cunosc.

Daca ar fi ca un mare sportiv sa intre in politica, in mod sigur Hagi ar fi primul si cel mai bun candidat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu