miercuri, 4 august 2010

Liberalismul, Cauza a Derapajelor Socio-Economice Majore

 

Politica Economica Liberala Exacerbata - Autoreglarea/Pilotul Automat si Derapajele Economice Majore si Aberante din Economia Mondiala.

 

O informatie interesanta referitoare la Spania, aparuta in Ziarecom Romania. In Spania descentralizarea permite guvernelor regionale sa aiba propria politica. Beleaua apare atunci cind guvernele regionale administreaza banii iresponsabil si fac datorii independent de politica, nevoile si pretentiile guvernului central.... Descentralizarea completa = haos financiar. Degeaba se straduieste guvernul central sa faca politica de austeritate, pentru ca guvernele regionale fac pe dos. Ceea ce fac ele afecteaza negativ economia regiunilor respective care trag tara in criza, in ciuda eforturilor guvernului de a o scoate din criza.

Politica Liberala de Descentralizare Excesiva duce astfel la Pierderea Controlului asupra economiei unei tari.

Concluzia este ca orice e mult strica, inclusiv Banii si Descentralizarea.

Nu promovez in nici un caz centralizarea de tip comunist, dar nici Descentralizarea Excesiva. Extremele nu sint de dorit, pentru ca dupa cum se vede produc suprize si nu placute.

 -----------------------------

Tot referitor la Politica Liberala Excesiva, am o stire de azi, 4 August 2010, aparuta pe BBC, care zice astfel:

Economia SUA isi incetineste, Refacerea dupa Marea Recesiune inceputa in 2008. Aceasta tendinta face ca Increderea Investitorilor in dolarul american sa scada. Asta insemna practic dar neoficial un anumit grad de "panica" in mediul economic, adica Neincredere si Reorientare. Consecinta ? Investitorii Schimba dolarii americani pe Yuani (moneda nationala a Chinei), evolutia economiei chineze Oferind mai multa Incredere in Stabilitatea Economiei chineze. 


ATENTIE ! ...aici intervine problema Capitalismului Liberal Exacerbat, bazat pe Autoreglare/Autopilotare Completa (fara interventia statului sau a altor organisme). Mecanismul liberalismului exacerbat, Promoveaza autoreglarea pietei/pretului de vinzare-cumparare, Exclusiv prin Mecanismul Cerere-Oferta, chiar daca din cauze Speculative sau de Panica, cererea creste peste masura in mod Nejustificat !!! In situatii de Neincredere Economica, investitorii se orienteaza/reorienteaza in mod special bazindu-se pe zvonuri. Asta insemna ca Zvonistica ajunge sa aiba influente Majore in Economie, care pot intoarce cu susul in jos Logica, Matematica si Bunul Simt Normale, Specifice pentru Economie (care teoretic e o stiinta exacta bazata pe calcule si statistici care au la baza date reale si nu povesti/zvonuri reale sau inventate/rau intentionate in scopul de a acumula capital, nu prin munca(deci activitate economica propriu-zisa ci prin specularea unor situatii, speculatii care nu au nici un rol constructiv pentru economie, fiind doar modalitati/chchitze economice pentru pacalirea logicii normale a lucrurilor in scopul acumularii de capital nemuncit - un fel de furt/hotie - de acord ca si hotia e o "munca" si necesita efort si perfectionare, dar asta nu insemna ca este ceva util societatii si ca nu trebuie combatuta))

In situatia data, Investitorii cumpara Yuani de frica, ca dolarul va pierde putere. Problema economica cea "minunata" este ca dolarul ar pierde el oarce putere singur, dar odata ce ajunge sa fie vindut masiv, fenomenul speculativ si de panica este agravat chiar mai mult decit decit ar fi el grav in mod normal. Mai explicit, nu atit starea economica a americii provoaca caderea dolarului, ci Temerea ca Dolarul va pierde din valoare, ceea ce ESTE STUPID si Ilogic, pentru o economie care ar trebui sa fie stiinta exacta.

Iata un argument cit se poate de real/concret care Indica Faptul ca Politica Economica prea Liberala este una Falimentara, provocind ea fenomene de criza si agravari ale acesteia atunci cind nu este cazul. Criza economica actuala i-a scos in Evidenta Defectele Majore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu