sâmbătă, 10 iulie 2010

PNTCD si Reformarea sa si a Romaniei si Pregatirile pentru Alegeri + Dan Diaconescu si al sau Partid al Poporului

HG


Eram curios ce parere ai de partidul lui D Diaconescu ? Crezi ca ar merita sa il sustinem ?


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Este posibil sa sustin PNTCD in anumite conditii. Una dintre ele este ca la virful partidului sa nu existe oameni asupra carora exista suspiciuni de coruptie. Este vorba de presedintele actual al PNTCD, Radu Sarbu.

In momentul in care te apropii de alegeri, trebuie sa prezinti in fata electoratului candidati CREDIBILI, fara pata si fara ... Vezi mai multsuspiciuni de coruptie.

Oamenii politici trebuie sa inteleaga ca, Coruptia e o Piatra care va Atirna Vesnic si Greu de gitul lor si de care nu mai au cum sa scape. Oamenii politici trebuie sa stie ca, Coruptia COSTA si IN PRIMUL RIND, Calitatea de Om Politic. Actele si chiar si suspiciunile de coruptie te DESCALIFICA pentru Meseria de Om Politic (in doctrina NeoTehnocrata, politica este definita ca Meserie).

Nu am nimic impotriva Persoanei Radu Sarbu, dar fiecare are o istorie a faptelor sale pentru care trebuie sa-si asume responsabilitatea. Pot sa am Obiectii insa la adresa unor Fapte sau Atitudini ale unor persoane, care mi se par Nepotrivite si Incompatibile cu anumite situatii/contexte etc.

1. Faptul ca Radu Sarbu a primit NUP (neinceperea urmaririi penale) nu ma linisteste in nici un fel (evident ca nici pe altii, alegatori). As prefera sa fie judecat si achitat. Asa mi se pare corect.

2. O alta conditie este Ne-Realizarea aliantei cu liberalii, care ar compromite imaginea PNTCD. PNL este un partid murdarit prin aliante contra-naturii, facute pe criterii Neconstructive si Contraproductive de genul "jos Basescu" cu PSD si PC si prin acuzatii de coruptie.

-------------------------------

Principiul meu este urmatorul: politic vorbind se pot face anumite compromisuri, dar NUMAI ATIT TIMP CIT NU TE COMPROMITI.

NU AM DE GIND SA-MI CALC PRINCIPIILE IN PICIOARE de dragul intratului in politica sau de dragul unui partid cum ar fi PNTCD. Daca as face politica fara sa respect anumite principii, ar insemna ca sint la fel ca ceilalti (cu mici exceptii, majoritatea cu greu pot fi numiti politicieni) si prin urmare cu Nimic mai Breaz. Prin urmare tentativa mea de a infiinta un nou partid politic sau de a pune umarul la Reformarea unuia deja existent, cum ar fi PNTCD, ar fi Inutila si chiar Ridicola.

Cum, nu sint genul de om care sa tin mortis sa ma fac de ris (cunoastem citiva politicieni care sint campioni la acest capitol), imi voi respecta principiile.

Regulile, legile, principiile sint facute sa fie respectate si nu incalcate.
 
Mihaela Cartis ‎"Politica nu se face in studiouri prietenoase de televiziune, ci in Parlament, cu proiecte, dezbateri si negocieri." Constantin Racaru

Răzvan Sandu
Răzvan Sandu
Mihaela, îi mulțumim autorului articolului că are grijă să arunce cu noroi în imaginea aliatului tradițional al PNȚCD, PNL, iar ție ca promovezi pe Facebook această denigrare :( Mi-e silă ! Cum a ajuns partidul lui Coposu să fluture flamura basesciană, copii ? :( :(
MS

PNL, aliat traditional al PNT-CD? Ce mistificare! PNL de astazi nu reprezinta ideologia liberala, ci este doar o adunatura de lachei ai lui Patriciu & co, lipsita de coloana vertebrala si gata sa se infrateasca cu oricine le ofera un os de ros. Ideologia unui partid nu se defineste prin opozitia fata de Basescu sau Ponta.

Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
Razvan, in ziua in care in Romania politicienii, indiferent din ce partid ar face parte, vor fi onesti, transparenti, echidistanti, INDEPENDENTI in spirit si MORALI structural, in acea zi voi consimti ca SE FACE POLITICA MARE si ADEVARATA in Romania.

Fac parte din acel PNTCD (unul singur, acelasi, caci taranistii de baza sunt cu trup si suflet ...UNITARI), care a ales corect statutar printr-un congres sa ii fie presedinte Radu Sarbu, care Radu Sarbu este proPNL-ist si antiPD-L-ist.
A fi PRO-unui anume partid, DACA ESTI POLITICIAN AUTENTIC DEMOCRAT, la nivelul acelora din tarile cu democratii consolidate, inseamna ca ESTI PRO doctrinei, programului politic si statutului acelui partid, SI NU neaparat ANUMITOR LIDERI VREMELNICI, cu atat mai mult cu cat TU INSUTI, ca politician onest ce te pretinzi ca esti, CONSTATI CA ACEI LIDERI SUNT CU DEFECT.

Numai membrii PCR se ridicau in picioare si ii aplaudau cu frenezie pe liderii, unii mai cu defect decat altii, pe care ii avea CC al PCR.
Astia sunt politicienii de azi, dupa 20 de ani de la asa-zisa cadere a comunismului in Romania, Razvan - identici cu membri PCR, indiferent ca se declara de stanga sau de dreapta.
 
Ei bine, Razvan, EU NU VREAU SA FIU CA EI si pentru asta ma autosupraveghez sa nu fac niciun compromis.

Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
In ziua in care PNL va avea lideri la varf precum RADU HORATIU MUNTEANU, ILEANA GAVALLET, RENATE WEBER, Tiberiu Cnab, Serban Mitrica (sa ma scuze liberalii care sunt constienti ca fac obiectul admiratiei mele si pe care i-am omis), in acea zi PNL va fi partidul care isi va merita cu adevarat renumele pe care si l-a facut inainte de 1947 in Romania.

Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Vorbaria multa si fara rost, face parte din specificul politicianului roman. Mai in gluma, mai in serios, la cit de des apar la televizor nu imi dau seama cind mai apuca sa mai faca si altceva.

Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra Nu stiu daca PNTD flutura flamura basesciana, dar ma intreb de ce ar flutura-o pe cea PNL-ista ? PNL este un partid, ca sa nu zic de oportunisti, cel putin condus de Oportunisti, care se ploconesc oricui si in orice conditii pentru a obtine ceea ce vor. Faptul a membrii PNL stau intr-un partid condus intr-un asemenea stil nu le face deloc cinste.  



Cum poti ca Liberal (autentic cica) sa Acceptii sa fii reprezentat de asemenea "lideri" ?

Nu zic ca Basescu sau PDL sint mai buni. Nu. Asta nu face insa cu NIMIC MAI BREAZ PNL.

Faptul ca PDL sau Basescu au politici Criticabile, nu-i face cu nimic mai Breji pe PNL-isti.

Arta Politica este sa Construiesti si sa Obtii Respectul populatiei si nu sa arati ca celalalt e mai prost decit esti tu.

E adevarat ca e mai simplu sa injuri concurenta decit sa Cistigi Electoratul dintr-un motiv foarte simplu: E mai usor sa Distrugi decit sa Construiesti.

Numai un politician de Calibru poate cistiga un suport masiv din partea populatiei, suport necesar pentru a putea face reforma, dar pentru moment un asemenea politician nu exista in nici unul dintre partidele mari.

Partidele mari, sint compromise si electoratul le conoaste bine si e satul de ele. Electoratul vrea altceva.

PNTCD NU POATE FI acel altceva, daca se aliaza cu PNL, pentru ca isi distruge imaginea prin Asociere cu Imaginea si Implicit prostiile facute de PNL in trecut.

Propunerea mea este ca PNTCD sa mearga SINGUR in alegeri. Evident ca acest lucru nu va putea fi facut daca in PNTCD nu se va face Reforma Dura. In aceasta Reforma Dura intra inclusiv schimbarea presedintelui partidului, Radu Sarbu, care are scandaluri de coruptie si care insista pe alianta cu PNL (am explicat de ce alianta cu PNL este un nonsens politic).

PNTCD ca sa poata merge singur in alegeri are nevoie sa aiba la conducere, un om cu viziune si cu proiecte clare si pe care sa le implementeze metodic.

Liderul PNTCD nu trebuie doar sa redea speranta membrilor si simpatizantilor PNTCD, ci trebuie sa Redea Speranta Romanilor in General, pentru a putea reusi in alegeri.

Nu oricine poate face asa ceva, dar asta nu insemna ca acest Obiectiv este irealizabil.

PNTCD poate cistiga in Romania, cu un discurs Credibil, Onest, Nepopulist, Echilibrat.


Reformarea Romaniei este facuta de Politicieni, care ajung la Putere cu Ajutorul unor Partide Politice. Daca partidele politice ele insele nu se pot Reforma (adica scapa de Coruptie si toate relele  mostenite si dobindite inainte si dupa 1989) Cine Crede ca aceste partide Ar Fi Capabile sa Reformeze Romania ?


Care ar fi Argumentul cu care PNTCD ar putea Convinge Electoratul ?

Ca sa fiu si mai explicit: Radu Sarbu in mod cert NU ESTE ARGUMENTUL POTRIVIT cu care PNTCD ar putea Convinge Electoratul. Pentru ce ar vota electoratul un partid condus de un fost presedinte FPS care are Scandaluri de Coruptie ?

Cum poate Radu Sarbu sa Reprezinte Interesele membrilor PNTCD si ale Romanilor in general, in mod Onorabil si Demn ?


O alta observatie interesanta este ca Radu Sarbu, in mod Implicit, nu crede ca este capabil sa duca Singur PNTCD la un scor Mare in Alegeri, motiv pentru care se tine Grapa de alianta stilcita cu liberalii.

Normal ar fi ca un Lider de categorie Grea, sa-si promoveze/ridice Intii Propriul Partid si sa il transforme intr-un partid Puternic, si Nu prin Asociere cu alte partide si abia apoi sa promoveze Aliante cu alte partide.

Imaginea care se desprinde din atitudinea lui Radu Sarbu este exact imaginea care se desprinde si din atitudinea liderilor PNL - Teama de Lipsa de Putere politica. Din cauza ca se tem, vor sa se alieze in speranta ca vor deveni mai puternici si vor face mai bine fata situatiei.

Promovarea prea insistenta din partea lui Radu Sarbu a aliantei cu PNL, nu face bine PNTCD, pentru ca lasa impresia ca PNTCD ar deveni Remorca la PNL, adica un partid care sprijina PNL ca acesta din urma sa se tina pe picioare mai bine (PNL oricum se clatina bine de ceva vreme - acest lucru se observa din disperarea cu care PNL cauta solutii de aliante).

Aliindu-te cu un partid Disperat, nu faci decit sa pari la fel de disperat ca si acel partid, si asta nu e o imagine prea grozava pentru intratul in alegeri.



------------------------------------------------

Revenind la intrebarea de la inceputul paginii:


Am observat ulterior ca din prea mare graba ratasem o initiala ("D"), adica, ca era vorba de Dan Diaconescu si al sau Partid al Poporului si nu Ion Diaconescu, seniorul PNTCD.

In ultima vreme nu am fost prea conectat la politica si nu stiu daca exista noutati in ce priveste acest Partid al Poporului al lui Dan Diaconescu. O sa comentez ceea ce stiu, urmind a comenta apoi si restul, daca e cazul.

Pot sa fac citeva remarci.

1. Initiativa pare destul de Heirupistica. Nu am idee daca e sau nu serioasa, dar nu pare prea (e o presupunere doar - poate e serioasa dar nu pare a fi) serioasa. Numele e destul de pompos ca sa ia fata oamenilor. Poate fi o urmare fireasca a unei nemultumiri sau doar inca o denumire/manevra populista si atit.

2. Intrarea in politica a unei vedete TV, fie ea si jurnalist nu-mi inspira ceva foarte placut. Recunosc insa, ca ar fi o idee buna ca jurnalistii, care se tot vaita in presa si care stiu multe, de ce sa nu recunoastem, sa se implice si sa si faca ceva, si nu doar sa se lamenteze pe salarii bune/caldute, lucru care nu foloseste natiunii la foarte multe din punct de vedere constructiv.

Impresia care ramine este ca vedeta respectiva, nu intra in politica datorita unor calitati/abilitati remarcabile de om politic, ci folosindu-se in loc de marea sa imaginea (care nu are o legatura directa cu politica, chiar daca e jurnalism politic) ca trambulina pentru a ajunge pe scena politica.

3. Dan Diaconescu, nu-mi inspira o imagine de Mare Lider. Nu stiu ce discurs politic are si ce doctrina are. Poate are. Nu absolutizez. Momentan insa nu stim destule pentru a analiza lucrurile in cunostiinta de cauza.

Dan Diaconescu imi lasa mai mult impresia unui politician de Conjunctura, la fel cu a fost Cozmin Gusa cu PIN-ul. S-au pierdut si Gusa si PIN-ul. De ce ? GHICI CIUPERCA....Pentru ca nu avea discurs politic.

Un partid trebuie sa fie vizibil. El nu devine vizibil asa, de la sine, ci devine vizibil, prin liderii lui, care sint sau nu sint, lideri adevarati care pot reprezenta o locomotiva pentru partid. Un partid trebuie sa aiba o voce puternica, care sa se auda, adica un Discurs Politic, care sa se tina pe picioare.

De exemplu, Vadim are discurs politic. Nu comentez aici calitatea discursului politic al lui Corneliu Vadim Tudor. Omul insa are capacitatea de a tine un discurs politic, de a impresiona audienta si deci, de a face audienta.

Imaginea lui Dan Diaconescu este Necesara dar Nu si Suficienta pentru a face politica. Imaginea lui Dan Diaconescu il poate propulsa pe scena politica (adica poate face audienta), dar nu il poate mentine acolo in lipsa discursului politic. N-mi pare ca Dan Diaconescu are stofa de om politic. Poate gresesc. Vom vedea. Astea sint primele impresii.

Impresia de ceva un Pic Fals. In general vedetele ajunse in politica nu au facut multi pureci, pentru ca nu au facut-o din pasiune ci din Vedetism.

Politica face vedete dar ele sint de alta constructie decit cele de TV. Nu tot ce zboara se maninca si cei care nu inteleg aceste lucruri, pierd credibilitate. Dan Diaconescu poate sa piarda si el credibilitate.


Asta face ca tendinta unor vedete de a se apuca de politica, unde nu pot realmente sa faca performanta sa apara ca ceva fals.

Un om cu adevarate inclinatii spre politica s-ar fi apucat de politica mai de mult. In politica se intra treptat si nu brusc asa cum cred unele vedete de televiziune. In politica trebuie sa arati ce poti si politica nu este doar show. Este cam prea mult show, dar nu doar show.


Astea sint primele impresii. Poate sint gresite si Dan Diaconescu are stofa de om politic. N-ai de unde sa stii. Totusi parca are mai multa stofa de vedeta TV (probabil asta e si motivul pentru care s-a apucat de televiziune si nu de politica) 


Mai asteptam si vedem ce se mai intimpla. Primele impresii spun insa si ele ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu