joi, 15 iulie 2010

Citi si Care/Cine dintre Intelectualii Romaniei sint cu Adevarat Capabili si In Masura sa Reformeze Romania ?

www.ziare.com
 
Disputa intre intelectuali ai Puterii si ai Opozitiei sau neinregimentati politic a devenit prima polemica postdecembrista cu subiect si predicat. Ea se circumscrie contextului identitar tulbure al unei clase in plina evolutie.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
‎...dar sa desprindem esenta din articol: ... cu mintile lor de intelectuali, n-au fost in stare sa-si puna gindurile in ordine si sa realizeze o constructie politica INDEPENDENTA si NEAFILIATA POLITRUCIEI. Intelectualii nostri insa, fiind si ei Deformati de sistemele socio-politice trecute si prezente, au considerat mai comod sa subscrie la formule si abordari politice Compromitatoare cu care au reusit performanta de a se Sifona Iremediabil in fata populatiei si de a se amesteca in Raul Politrucesc indelung blamat.

Intelectualii romani, nu prea s-au dovedit capabili de a fi Mari Lideri/ Mari Politicieni. Nu le este nici lor clar ce, cum si de cine trebuie facut. Nu au nici ei nici o strategie, nici o viziune.

In mod normal Intelectualii sint cei care gindesc, sau in fine, care ar trebui sa gindeasca mai mult si mai bine decit ceilalti membri ai societatii...(ei trebuie sa analizeze, sa identifice probleme si sa caute solutii, adica sa-si formeze o viziune asupra societatii si sa se foloseasca de ea pentru a Impinge Societatea Inainte). Se pare insa ca nu e asa de simpla treaba asta cu ginditul.

Marea majoritate a intelectualilor romani de acum fac parte din 2 categorii atunci cind vine vorba de politica:

1. Sentimentalii politici, de regula mai repeziti din fire, care se arunca cu capul inainte (nu foarte intelectual) intr-o tabara politica sau alta, fara sa Evalueze in mod (natural) Intelectual, Consecintele si Logica acetelor lor.

2. Cei Neimplicati politic, care in Gindirea lor, (nu prea profunda ce-i drept), nu considera ca este bine sa se Minjeasca cu politica.

Fara a ma considera un mare intelectual, am gasit de cuviinta ca logica impinge lucrurile intr-o singura directie posibila: cum implicarea in abordarile Politrucesti actuale este Compromitatoare pentru un om care are niste Standarde, Modele, Principii, Valori etc, si cum Neimplicarea in Politica a unui intelectual, nu este Nici Ea o solutie care sa Ajute/Salveze Romania de la dezastru, UNICA VARIANTA care ramine unui om care Gindeste cit de cit Logic, este sa Promoveze/Infiinteze(daca trebuie) ... o noua formatiune politica cu care sa nu se faca de ris si care sa Respecte Anumite Standarde de Decenta in Discursul Politic dar si in Actiune.

Eu am inceput sa fac acest lucru, adica sa Pun Presiune pe anumiti factori din clasa politica actuala in sensul de a Determina Producerea Acestei Schimbari NECESARE IN ROMANIA ACUM MAI MULT DECIT ORICIND.

Nu mi se pare ca as face un cap de tara si totusi observ ca Altii Nu Fac Acelasi lucru ca si mine. Mie imi pare ca ceea ce fac, este Firesc/Normal/Natural... Simplu si Logic si avind in vedere ca Altii Tot Nu Se Misca, cred ca ar fi cazul sa primesc mai mult suport.

Trebuie sa ne miscam o data si sa Facem Reforma in mod Serios si Responsabil.

Eu ma Implic, si Cred ca Este Normal sa Astept sa se Implice si Altii care vor o Romanie mai Buna !
 
 

Mihaela Cartis
‎@Miscarea Tehnocrata, ai omis din analiza de mai sus 3. Putinii intelectuali de substanta ai Romaniei, pe care poti sa ii numeri pe degete, neimplicati politic, independenti, echidistanti, cu gandire profunda, care au decis sa sprijine BINELE PENTRU ROMANIA in politica, dar care au realizat ca intreprinderea lor nu poate izbandi atata vreme cat ... Vezi mai multsocietatea romanesca nu este inca la nivelul la care CEREREA EI POLITICA sa vizeze standarde inalte.
 
Du-te pe:
http://www.urr.ro/ si vei vedea ca inca din anul 2000 intelectuali de MARE CALIBRU, precum Andrei PLESU, Gabriel LIICEANU, Horia PATAPIEVICI si Victor REBENGIUC, au girat infiintarea Partidului UNIUNEA PENTRU RECONSTRUCTIA ROMANIEI URR.
 
Ai explicatia clara aici:
http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/2003.12-bucuresti/interviu-plesu.shtml
Fara sa vreau sa fiu malitioasa, intreprinderea ta seamana cu descoperirea apei calde, dar asta nu inseamna ca nu ar avea sanse sa reuseasca, tocmai pentru ca ea vine la 10 ani distanta de "fenomenul" URR, 10 ani in care societatea romaneasca se presupune ca si-ar fi decantat, rafinat si cizelat CEREREA POLITICA.
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
O mentiune: INDIFERENT de situatie intelectualii TREBUIE SA GASEASCA SOLUTIA !

ESECUL NU ESTE O OPTIUNE !

Vreau sa vad mai multi intelectuali care se implica. Vreau sa ii vad ca au idei ca participa ca nu au renuntat.

Daca nu procedeaza asa, sint intelectuali doar cu jumatate de gura. De ce ? Simplu:

Natiunea nu are cum sa se salveze singura (ca sa ma exprim pleonastic) si de la sinea ei (asta pentru Intarire, caci si pleonasmul are cauze mai putin analizate).

Cei mai in masura sa salveze Romania si sa vina cu solutii Rezonabile sint INTELECTUALII, dar domniile lor, nu prea reusesc sa se Adune !!!

Pentru asta e nevoie de Lideri Puternici. Ce fel de intelectuali sint astia care stau si se vaicaresc in loc sa se faca luntre si punte si sa gaseasca solutii ?

Nu exista solutii ? Asi. Exista. Intelectualii insa sint depasiti de situatie, nu pentru ca situatia ar fi prea grea ci pentru ca ei nu duc procesul logic de gindire la capat.

Nu e logic ca atunci cind ceva merge prost sa faci ceva ca sa mearga mai bine ? Nu asa faci acasa cind ai o teava sparta ? O lasi sa curga asa...la nesfirsit sub cuvint ca e prea complicat sa o repari ?

Intelectualii nostri nici nu incearca sa repare teava. Cica sint intelectuali si nu se pricep la merstrit. Pun un borcan sub teava, sa curga zoaiele in el (sau nici macar atit - curg direct pe jos) si se apuca de citit. Astia sint Intelectuali ?

Pe urma vine unul ca mine, care cum da cu ochii de mizerie, tipa - apucati-va fratilor sa reparat si primeste invariabil replica: - Nu putem, e prea complicat si nu ne pricepem. Asta e. Mai asteptam, poate nu mai curge.

Ceea ce vreau, este sa primesc suport. Inteleg ca intelectualii nu reusesc sa gestioneze problema, dar nici macar nu ofera suportul lor unora care incearca macar sa o rezolve.

Nu zice nimeni ca o sa reusesc eu sa fac reforma in Romania. Poate n-o sa reusesc. Nu e insa logic, ca inainte sa renunt sa ma lupt si sa incerc ?

Daca nu reusesc, nu reusesc. Macar mi-am facut datoria si am incercat. Cum poti insa sa renunti inainte sa incerci Toate Variantele Posibile ?, inainte sa ai certitudinea ca nu se poate face ceea ce vrei.

Chiar in perioada asta finalizez niste proiecte despre care mi s-a spus ca nu se pot realiza. Le-am dat cu ele in cap. Uite ca se pot realiza. Normal ca nu se realizeaza daca nici nu incerci.

VREAU SUPORT !

P.S. - De obicei rog mai elegant pentru suport, dar am rugat elegant de prea multe ori si n-am obtinut NIMIC.

Exact asta este motivul pentru care Discursul meu politic este destul de Brutal.

Vreau suport de la intelectuali in primul rind. Dar nu obtin. Mai degraba ma ajuta oamenii simpli, pentru ca inteleg mai bine ce trebuie facut decit intelectualii.

Paradoxurile Romaniei din 2010 !
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
In ce priveste Gindirea Profunda a intelectualilor de substanta, am impresia ca E Prea Profunda si ca nu mai vad Padurea de Coapaci. Se pierd in detalii. Este o gindire prea Intelectuala. Este eroarea Tehnocratului Specialist, care se pierde in detalii tehnice.

Sa dau un exemplu mai clar:

Intr-un depozit, vorbesc cu un cunoscut. Ii spun ca am ... Vezi mai multnevoie de rafturi mari. Pretentiile sint de la mici la medii. Nu pun greutati mari pe ele, dar imi trebuie repede si sa fie ieftin. Finisajul ma intereseaza mai putin, pentru ca nu le duc sa le prezint la salon. Ele trebuie folosite pentru depozitare si atit.

Cunoscutul, inginer zice: aaaa....trebuie sa facem un proiect. Asta o sa dureze 2 sapatamini. O sa trebuiasca materiale...probabil in jur de X mii de euro (pe care nu le aveam - solutie cica ...si mie imi trebuiau si repede)...+ eu n-am timp acum de asta.

Bun. Ideea era ca eu il chemasem pe respectivul ca sa ma ajute cu idei constructive, si sa-mi spuna cum se poate nu ca nu se poate (cum spun intelectualii de acum, ca nu se poate face reforma).

A plecat respectivul, mi-am pus mintea pe bigudiuri si am facut rafturi din containere nefolosite. Am precizat initial ca nu pun greutati mari pe ele, deci nu exista riscul de accidente, chiar daca containerele taiate au un grad de rezistenta scazut.

Ulterior, voi inlocui containerele cu ceva mai eficient, dar momentan am rezolvat problema depozitarii.

Sint un om practic. Intelectualii /tehnocratii specialisti....Numai Practici NU SINT.
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Si acum 10 ani ar fi avut scucces URR daca ar fi avut Un Lider de Calibru care sa fie !!! FACTOR LIANT - CENTRU DE COEZIUNE SI DE COORDONARE al partidului, care sa vina cu o viziune care sa Mentina Treaza Speranta in rindul membrilor de partid. Un lider care sa aiba o strategie clara, care sa ofere o proiectie a viitorului partidului atit membrilor... Vezi mai mult cit si electoratului.

Un lider care sa ofere Motivatia.

Un partid si un popor nu are nevoie sa se uneasca pentru ca trebuie sa fie unit, ci sa se uneasca pentru un Ideal, pentru un Scop bine determinat, mai profund decit acela strict, limitat si fara perspectiva de a ajunge doar la putere.

Liderul trebuie sa explice tot ce face si de ce face. Cei care vor fi de Acord (repet - VOR FI DE ACORD - e important) vor urma liderul din CONVIGERE si nu asa, in virtutea inertiei. Acestia vor invata sa lupte pentru Ideal.

Comunistii au reusit sa determine oamenii sa lupte pentru niste idealuri nu neaparat foarte logice. Dar au reusit si au construit regimuri politice (nu comentez acum calitatea lor) au dainuit suficient incit sa fie luate in seama. Au avut lideri. Liderii comunisti au fost idealisti. Au crezut in ideal fie el logic sau nu. Au crezut in el.

Cind oamenii vad Determinarea liderilor lor, ii urmeaza. Asta incerc sa fac eu. Evident nu am de gind sa actionez ca un comunist dar in urma experientelor regimurilor comuniste putem intelege mai bine anumite lucruri.

Noi, care vrem sa facem ceva corect si logic, nu reusim, desi comunistii au reusit. De ce ? Pentru ca NU AU EXISTAT LIDERI care sa Transmita Idealul oamenilor lor.

Oamenii astfel, Nemotivati fiind, nu au motive sa lupte si sint pasivi. Exact aceasta este boala societatii romanesti. Pasivitatea.

Ce-i indemna pe comunisti sa-si dea viata pentru un ideal ? Motivatia. Ce determina un soldat sa mearga la victorie pe front ? Motivatia, liderul, generalul sau.

In Romania e nevoie de mult mai putin. Ce deterima un roman sa faca reforma ? Un lider....care in ultimii 20 de ani NU A EXISTAT.

ACUM POATE CA EXISTA.
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Mi s-a spus ca o sa compromit termenul de Reforma daca il folosesc atit de des.

Acum mai ofer un raspuns. Termenul de REFORMA folosit foarte des, poate duce la 2 lucruri, functie de Cine si Cum il Foloseste si de Tipul si Coerenta discursului politic in care il integreaza.

1. Poate sa duca la Lehamite, daca discursul este plicticos.... Vezi mai mult
2. Poate sa duca la Mobilizare, daca discursul politic este BUN !

Iar Mobilizarea este Factorul Cheie pentru ... Realizarea Reformei.

Reforma este un Ideal. Oamenii Trebuie sa Creada in Reforma.

Reforma este posibila, Trebuie Facuta si Se va Face, doar daca va exista Determinarea Necesara la nivelul Liderilor care o Promoveaza.

Determinarea e Molipsitoare !
 
Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra In ce priveste stilul lui Cosmin Alexandru, desi corect nu a fost suficient pentru un lider politic de calibru. Cosmin Alexandru, intra la categoria Tehnocrati Specialisti si nu Tehnocrati Politici (oameni politici care actioneaza tehnic logic si metodic - nu neaparat ingineri matematicieni etc - stict oameni politici de meserie). Politica nu l-a ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu