vineri, 16 iulie 2010

Educatia in Societatea Democratica e mai Slaba decit in Societatea Comunista ? De ce Nu mergem Inainte si Mergem Inapoi ?

Corneliu Vaida http://www.youtube.com/watch?v=rIle-1iiKh4
Sunt o doamna, ce **** mea ...O doamna Perfecta !!! :)) [Powered By DooM]
www.youtube.com
Cea mai lunga injuratura din istoria filmului romanesc... protagonista - O Doamna !!! Scris de Gabriel Andronache şi regizat de Marian Crişan *a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Dresda 2008. * coproducţie a casei de filme "Rova Film" şi TVR2, bazată pe un scenariu finalist al concurs...
KAB


HAHA!
Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Nu-mi place... ce sa invete tineretul...ca asa se vorbeste sau ce ? Ca asa e sic ? la moda, cool ? Tot intilnim tineri pe strada care emit o injuratura o data la 3 cuvinte. Dinsii nu au aflat ce e injuratura. Injuratura exprima o stare de nemultumire si trebuie folosita cu masura si nu chiar peste tot...dar unde educatie nu e, nimic nu e...Iar cel care a realizat acest film nu ajuta cu nimic educatia din societatea romaneasca.

Tinerii au nevoie de Modele, Principii si Valori promovate ca Normalitate, chiar daca Normalitatea e in Minoritate fata de Anormalitate.

A prezenta o Statistica Anormala in mod Intensiv Publicului, sub cuvint ca reflecta realitatea (ceea ce statistic vorbind este corect), nu ajuta insa cu nimic la progresul societatii ci face ca Anormalitatea sa fie perceputa ca o Stare Normala de Fapt si duce la Pasivitate in Combaterea fenomenului de Anormalitate.

Pasivitatea in Combaterea Anormalitatii dublata de Activitatea Excesiva in domeniul Anormalitatii (lipsa dde educatie, logica etc), duce la Accentuarea Fenomenului de Anormalitate si nu la Combaterea lui. In loc ca populatia sa inteleaga Cum NU TREBUIE sa te PORTI, din asemenea filme, intelege ca ASA E NORMAL SA TE PORTI, dintr-un motiv foarte simplu: populatia care nu are un nivel foarte ridicat de instruire, nu are o gindire suficient de analitica incit sa perceapa mesajul din film, si ramine cu TEXTUL. Nici realizatorul filmului nu are, o gindire suficient de analitica, tocmai pentru ca nu realizeaza cu claritate care este Impactul de Utilitate si Nocivitate pe care genul asta de film le aduce Mediului Social si mai ales mediului social in formare (tinerii).

Asta este unul dintre principalele motive pentru care in Democratie Nivelul de Educatie Scade in loc sa creasca fata de societatea Comunista. Mergem inainte sau inapoi ?

Nu stiu citi au analizat pina acum, dar Evidentiez eu, ca Educatia in Societatea Comunista era la cote mult mai inalte decit este acum. Nu fac apologia comunismului (sint cunoscut ca un adversar agresiv al sistemului) dar nu pot sa nu analizez toate aspectele mediilor social politice trecute si prezente.

Nu cred ca asemenea filme trebuie interzise, dar cred ca nu trebuie nici promovate excesiv. Filmele sint si ele formatori de opinie la fel ca si televiziunea si trebuie tratate cu responsabilitate.

Daca nu facem acest lucru, sa nu ne miram ca peste citiva ani o sa se injure in parlament ca la usa cortului. De ce ? Simplu...Tinerii de azi sint politicienii de miine. Cum iti asterni, asa dormi.



azi sint politicienii de miine. Cum iti asterni, asa dormi.



IF
ca sa vad daca am inteles - pt ca mie imi este permis sa transmit un material propriu al carui mesaj este perceput de foarte putini oameni, majoritatea pierzandu se in trivialitatile si chestile obscene ce pot aparea in el inseamna ca in democratie scade nivelul de educatie fata de comunism unde materialul nu ar fi aparut? -

ai dreptate tinerii au nevoie de modele principii si valori dar ce sa faci daca nici adultii si parintii tinerilor nu au aceste valori.

ai dreptate si cuteleviziunea dar nu as pune pe prim plan impactul acesteia avand in vedere ca acuma (nu peste ani) presedintele injura in direct, si in timpul sedintei la parlament se vizioneaza filme porno

daca oamenii ar avea bun simt, anumite valori si un nivel de respect pt ei si pt cei din jur nu s ar uita la toate gunoaiele de la tv si nu s ar comporta ca niste animale pe strazi pt ca au vazut ei pe undeva

da poti interzice prostiile de la tv si poti da amenzi usturatoate pt strazi la comportamentele neadecvate dar asta nu inseamna ca la oamenii aia o sa le creasca nivelul in vr un fel

Corneliu Vaida
Corneliu Vaida
‎@MTRN - Injuratura face parte din realitatea cotidiana, din limbajul cotidian! Nu este ceva demn de laudat sau promovat dar nu trebuie sa ne facem ca nu o auzim si mai ales trebuie sa ne-o asumam - mai ales daca o folosim!Ea reflecta realitatea in care traim si secventa asta de film mi-a dat speranta ca cinematografia noaqstra incepe sa reflecte realitatea! Asta apreciez eu ... reflectarea realitatii! Si nu am apreciat si nu apreciez de loc - de exemplu - cand intr-un film american actorul spune "Fuck you" iar in subtitrare citesc "La naiba" !!!
La naiba cu falsa pudoare! (ca sa ma exprim ... elevat!)
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
‎"ca sa vad daca am inteles - pt ca mie imi este permis sa transmit un material propriu al carui mesaj este perceput de foarte putini oameni, majoritatea pierzandu se in trivialitatile si chestile obscene ce pot aparea in el inseamna ca in democratie scade nivelul de educatie fata de comunism unde materialul nu ar fi aparut? -" - EXACT !

Ideea este ca in momentul in care introduci niste grade de libertate, trebuie sa introduci si niste reglementari ale acelor grade de libertate. Comunismul te lasa sa mergi cu 30 km/h si nu prea ai cum sa faci cine stie ce mare accident. Ordinea e tinuta de sistem, nu de oameni. In capitalism, ordinea e tinuta de oameni nu de sistem. Ce te faci insa atunci cind oamenii nu sint in stare sa tina oridinea. In scoli de exemplu, pina in 89 era ordine cit de cit. Dupa 89 cutumele impuse de sistemul comunist au disparut, dar profesorii n-au reusit sa mentina fosta ordine. Libertatea a fost inteleasca nu ca o noua ordine, de aceasta data Democratica ci ca Abolirea Ordinii si asta pentru faptul, ca s-a pus in mod Gresit "=" intre Ordine si Comunism. Sintem capitalisti, ok, deci ce facem, lasam toti timpitii sa-si faca de cap in numele libertatii ?

Asta este si motivul pentru care nu putini considera ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu.

Eu zic, ca nu era mai bine. Ceea ce atunci era bine, acum e rau, si ceea ce era rau atunci acum e, mai bine (ca sa nu zic bine).

...Capitalismul te lasa in schimb sa mergi cu 100 km/h. Daca nu respecti insa regulile de circulatie, (deci trebuie introduse REGULI) te faci ZOB.

In Capitalismul actual, pe care eu il numesc Capitalism Salbatic, nu exista decit reguli foarte sumare (un fel de slip). Te ninge, te ploua, e ger, esti in slip.

Atentie ! problema cu educatia, intr-o masura destul de mare, este valabila si in tarile avansate.

Nu zic ca filmele respective trebuie Interzise, dar zic ca odata cu aparitia lor, mesajul lor trebuie sa fie EXPLICAT EXTREM DE CLAR si FILMUL sa NU CIRCULE fara MESAJUL SAU atasat.

Daca scrii o carte despre realitatile vietii in care descrii cum se fura ceva, cititorii vor invata 2 lucruri:

- unii vor invata ca nu e bine sa faci asa (mesajul corect)
- altora le va da idei noi, cum sa dezvolte tehnologiile de furat.

Intr-o societate educata in proportie majoritara, oamenii ar percepe in mod predominant, ca nu e bine sa procedezi asa. Nu e cazul insa nici in societatile avansate si cu atit mai putin in Romania.

Intr-o majoritate a populatiei care NU DISPUNE DE O EDUCATIE CORECTA, consecinta fireasca este (si se vede perfect) ALUNECAREA MASEI SOCIETATII spre HAOS.

Traim deja acest fenomen si el se va accentua, daca nu facem nimic pentru a Ridica Standardele Educationale la cotele pe care Societatea Moderna le Impune.
Corneliu Vaida
Corneliu Vaida
intreb si eu in naivitatea mea: Brumaru e trivial?
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Faptul ca o realitate este in procent majoritar Rea nu insemna ca ea trebuie Promovata. Pentru a deveni mai buna, trebuie promovata exat partea Buna. Pe media trebuie sa apara exemplele bune. Cele rele le vedem oricum in realitate si situatia trebuie echilibrata. Altfel societatea tinde spre haos.

Ce exemplificare mai buna este decit societatea romaneasca ? Nu e normal sa folosesti limbaj obscen in presa. Totusi se foloseste. Oamenii simpli ce sa inteleaga ? Ca ala e un ziarist model ? si ca asa trebuie sa vorbeasca si ei ? ...da, tinerii asta inteleg, asta ca sa nu ma rezum decit la tineri. Ei vor conduce Romania.

Daca acum ne vaitam ca Basescu se poarta cum se poarta, peste 30 de ani va fi mult mai rau. O sa avem probabil presedinte cu inel in nas, care va injura ca la usa cortului de pe scarile palatului Cotroceni.

Vom ajunge sa fie "Normal" (deja am ajuns) ca politicienii sa se injure la televizor si in presa scrisa.

Tatal catre copil se uita la televizor:

- Fiule, daca vrei sa te faci politician, asa trebuie sa te porti !

Fiul are 2 variante:

1. Nu-i place pentru ca nu i se pare normal si logic si ca urmare, nu se baga in politica (ceea ce se intimpla acum)

2. Ii place si se baga si el in politica si vom avea un Nou Politruc.

Socitatea va fi condusa de politruci, care vor fi vizibili, deci MODELE pentru restul populatiei, ceilalti fiind NEVIZIBILI !, deci ca si inexistenti.

Rezultatul va fi o societate COMPLET HAOTICA SI LIPSITA DE REPERE. In Romania fenomenul se manifesta deja in mod extrem de agresiv, oamenii onesti NEMAIPUTIND sa intre in politica decit prin mijloace EXTREME.

Intratul in politica devine astfel din ce in ce mai greu. Din cauza ca este mai greu Nivelul celor onesti care vor mai putea intra in politica devine PROHIBITIV de ridicat (eu de exemplu trebuie sa rezist la atacuri IT si sa am infrastructura sofisticata care nu e nici pe departe la indemina oricui).

Ca sa poti penetra prin Mizeria Politica de acum, ai nevoie de Educatie, Cunostiinte avansate de IT, psihologie, sociologie a maselor, economie, simbolistica politica, lingvistica si altele.

Pe masura ce mediul politic devine tot mai agresiv, tot mai putini vor intruni aceste conditii si vor putea intra in politica, ceea ce garanteaza dominatia Politrucilor pe termen lung.

Dictatura Politrucilor.

Democratia insemna Ordine Democratica si NU Abolirea Ordinii.
Corneliu Vaida
Corneliu Vaida
Ufffff ... eu nu sustin promovarea trivialitatii , insa sustin exacta oglindire a realitatii.
Dar daca injuratura face parte din realitatea cotidiana, sa nu o ascundem, mai ales daca nu o putem combate. Se poate face educatie si aratand "raul" , nu ascunzandu-l sau fardandu-l !
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Limbajul din poezii este cit de cit cu perdea (depinde care). Solutia nu este interzicerea lucrarilor ci eudcarea tinerilor.

O opera Grotesca, poate fi opera de arta, dar nu insemna musai ca e si Frumoasa. Arta consta in a avea un public Avizat care sa stie sa separe Grotescul de Frumos.

Si Palatul Parlamentului este o lucrare Mareata, nu neaparat si Frumoasa. Pentru a putea face insa o evaluare, e nevoie de Educatie.

Aici intervine sistemul de invatamint in care ar trebui sa se predea Ore de Estetica.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Aratatul raului nu face educatie decit celor care pricep ca ala e rau. Ceilati or sa priceapa ca ala e Normal nu rau si or sa vrea sa faca asa.

Tinerii teribilisti asta si fac. Li se pare ca e normal sa mergi cu 200 km/h si sa retezi 2 copaci si un stilp si sa-ti omori si propria persoana si prietena. Nu au fost educati sa gindeasca. Ei vad realitatea (masini smechere, baieti de baieti, modalitati usoare de a face un ban...chiar daca nu cinstit - pentru ca e Normal sa se faca trafic de una si de alta - oricum fac altii, sa facem si noi) si o imita pentru ca realitatea este Educatia lor.

Religia de exemplu te invata cum trebuie sa fii, nu sa copiezi realitatea si asta tocmai pentru a mentine realitatea in anumite coordonate de bun simt. Religia face un anumit tip de educatie.

Educatia insasi are rolul de a mentine ordinea sociala si de a duce la progresul societatii.

Societatile in care educatia nu exista (poate fi educatie traditionala - obiceiuri/datini etc) ajunge la haos. Toate conflictele din diferite parti ale lumii arata acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu