Presedintele Traian Basescu a fost iritat, sambata dupa-amiaza, de o afirmatie a primarului din Buruienesti, zona puternic afectata de inundatii, si i-a raspuns acestuia taios.
VF
Primarul din Buruienesti i-a reprosat lui Traian Basescu ca ONG-urile straine ii ajuta mai mult pe sinistrati decat autoritatile, dupa ce apele le-au distrus casele si i-au lasat pe drumuri. Inainte de vizita lui Basescu la Buruienesti, in zona a ajuns un transport cu ajutoare din partea organizatiei italiene "Caritas".
"Nu mai spuneti treaba asta. Daca va ajuta mai mult strainii, poate ar fi bine sa va adresati lor", i-a raspuns Basescu BM Un astfel de comportament a fost conceput si creat de sociologul francez Emile Durkheim,numit ANOMIE ,si care desemneaza comportamentele DEVIANTE ale indivizilor dintr-o societate sociala,tendinta acestora de a nu se integra in normele morale prestabilite sau in regulile ordinii sociale existente.Comportamentul anomic indica perturbatii serioase,... Vezi mai multapatie,deznadejde sau chiar aparitia manifestarilor antisociale.Anomia semnifica o alienare esentiala a puterii politice,disfunctionalizar ea structurilor puterii,slabirea sau deteriorarea eficientei sale sociale,randamentul scazut al actelor ei,fenomene derivate din birocratizarea puterii,din incompatibilitatea care se naste intre valorile si scopurile puterii politice si interesele majoritatii sociale. BM
Si sa ne fereasca Dumnezeu de un regim politic de factura politieneasca care sa urmareasca supunerea oarba a tuturor cetatenilor fata de vointa si interesele acestui grup.Sa nu uitam ca TOTALITARISMUL fascist,hitlerist ,musolinic sau cum s-o mai fi numit el, a lichidat drepturile si libertatile democratice,nemaiexistand nici un fel de garantii de ... Vezi mai multlegalitate,iar masina statala prin organele ei tindea sa se suprapuna societatii in ansamblul ei.Mecanismul de functionare al TOTALITARISMULUI s-a bazat pe mitul sefului pretins infailibil,pe conformimsmul,apatia si supunerea neconditionata pe care au manifestat-o anumite categorii si paturi sociale.Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Important e ca in dorinta noastra de a nu ajunge sub un regim politienesc sa ajungem sa acceptam democratia ca abolire a ordinii in loc de ordine democratica. In goana noastra de a ne departa de comunism, ne-am indepartat si de ordine (ordinea a fost perceputa ca fiind comunism sau regim politienesc, iar asta este complet gresit), iar asta e un ... Vezi mai multlucru complet gresit. In multe tari avansate, daca te certi cu politistul, ti se pun catusele si esti dus la sectie si asta mi se pare perfect normal. Este drept ca si politistul are o educatie pe care politistii de la noi nu o au.
In politica e nevoie de rationalism. Asta spun eu in doctrina NeoTehnocrata.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Ideea este sa implementezi un sistem in care politistul are dreptul sa se impuna dar si stie cind sa se opreasca. Solutia nu este sa declari ca faptul ca politistul impune legea este regim politienesc, ci sa construiesti un regim/sistem in care politistul sa-si cunoasca limitele si care sa impuna limite (nu e cazul in Romania de azi, in care politistul nu mai are nici un fel de autoritate) Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Basescu are defectul ca uneori ii sare tzandara, si asta este un defect care e greu acceptabil pentru un sef de stat. Si Iliescu are aceeasi problema dar la Iliescu se manifesta mai rar. Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Emil Constantinescu are defectul ca nu accepta sa recunoasca cind nu are dreptate si ca iti ride in nas. Atunci cind se simte incomodat pentru a inchide gura interlocutorului, il jigneste incercind astfel sa-l puna in inferioritate. Adrian Nastase procedeaza in mod asemanator, considerind Jignirea ca pe o buna arma de folosit in politica.
BM
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Am inteles eu bine ce este regimul politienesc. Este un regim dominat de reguli de tip politienesc si nu neaparat de politisti. Oricum am clarificat si asta. In general Romania e o tara haotica si din cauza asta majoritatea partidelor mari sint organizate cam fortat. Altfel se dezintegreaza. In ele exista tendinte explozive si tendinte/forte de ... Vezi mai multmentinere a partidului unit. Tendintele explozive fiind foarte mari la romani (fiecare roman cu problemele si interesele lui duce partidul de ripa) si fortele care se opun acestor tendinte trebuie sa fie extreme. Una dintre aceste extreme este coruptia care e folosita ca mijloc de mentinere a unitatii partidelor. Coruptii finanteaza efortul de a mentine partidul unit si trebuie sa-si incaseze banii si dobinda aferenta. Defecte de mentalitate romanesti. Prin urmare aparitia tendinelor politienesti/de comanda...la virful partidelor are cauze care desi nu-s placute sint naturale si care tin de strafundurile mentalitatii actuale a romanului. Ii injuram pe altii, ne injuram pe noi. BM
De acord cu tine,romanii cred ca au stiut ca vor avea de suportat efectele guvernariidin moment ce astfel au votat.O parte dintre ei nu sunt de acord cu asumarea rezultatelor unei situatii nefiresti,in care guvernul risca sa devina un centru autonom de putere si care asa cum se vede transfera automat raspunderile pe seama partidului.S-a ajuns la ... Vezi mai multsituatia in care guvernul a impus,din mers,anumite coordonate de politica pe care partidul a trebuit sa le sustina.Era firesc sa fie aplicate masuri de austeritate cerute de criza,masuri luate si in alte guvernari,de tranzitie/de criza,insa de aceata data nu s-a tinut seama de contextul economic .Am pierdut piete,au loc schimbari interne(de pilda marirea brusca a numarului pensionarilor).Era necesar sa fii adus in tara bani prin programele UE,in asa fel sa nu fi avut un buget de austeritate,ci unul macar cu un deficit cat mai mic.Este clar ca nu se poate trai din demagogie si din pofta unora de a ajunge la putere.In 1996 dl Constantinescu ,cand s-a pus problema unui guvern de tehnocrati si care erau propusi de opzitie ,s-a intamplat asemenea situatiei actuale.Poate ca avem ministrii buni dar pentru ca sunt oameni politici ar trebui sa iasa public sa explice cetatenilor cu ce se ocupa ei si departamentele lor.As vedea o rezolvare a problemelor tarii numai atunci cand fiecare minstru,secretar de stat,senator,parlamentar,p rimar,consilier,manager,in ainte de a ocupa o functie sa vina cu un proiect viabil,realist pe care sa-l prezinte cetatenilor.La noi la romani este necesara adoptarea unei legi care sa interzica mita electorala(inclusiv pix,calendar,etc) si atunci nu ar mai avea nevoie de sponsorizari..El,candidatu l ,fiind "sponsorizat" de proiectul sau. Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Guvernul a ajuns sa faca anumite lucruri pe care trebuia sa le fi facut parlamentul de ani de zile si nu le face. Asta nu e vina guvernului, indiferent despre ce guvern ar fi vorba. Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Mai explicit, daca stam si asteptam ca Parlamentul Romaniei sa emita rapid si eficient legi de care avem nevoie in vremuri de criza, putem sa murim linistiti si de criza si de altele. Nu le vom avea in timp util. Guvernul e obligat sa faca legi, asa cum poate, desi nu face parte din atributiile sale. Guvernul trebuie sa aplice legi, dar pentru asta... Vezi mai mult este nevoie sa aiba ce sa aplice si nu e cazul in Romania. Romania are nevoie de ordine si disciplina. Este o greseala sa confundam ordinea si disciplina cu statul politienesc.
Statul politienesc apare atunci cind totul este impus de politieneste adica prin ordinea ierarhica si fara comentarii, sub amenintarea sanctiunii. Romania este o tara dezorganizata in care subordonatii exceleaza in a se abate sau a nu-si executa corect sau in totalitate atributiile de serviciu. A cere ca subordonatii sa-si faca treaba, nu este o caracteristica a statului politienesc ci o Necesitate Impusa de Bun Simt.
Statul politienesc apare atunci cind Ordinea este Impusa Nu prin Argumente, ci prin Pozitia Ierahica.
Romania fiind o tara haotica, momentan nu este deloc in pericol de a deveni stat politienesc. Miscarea Tehnocrata Romania Noastra Legat de propunerea cu proiectul, pot sa spun ca spre deosebire de majoritatea (ca sa nu zic toti) politicienilor, eu ma straduiesc sa explic ce vreau sa fac si cum vreau sa fac, astfel incit toata lumea sa fie lamurita si sa stie ce "voteaza". Nu e vorba de un vot propriuzis ci de un suport pe care fiecare ar putea sa mi-l acorde sau nu.
In acest... Vezi mai mult moment NU EXISTA ! cred NICI UN POLITICIAN pe scena politica actuala care sa fi dus pe internet sau in mass-media o campanie mai ampla de a lamuri populatia referitor la proiectul sa politic, intr-o masura mai mare decit o fac eu.
Astfel, eu inainte sa cer votul cuiva, depun efortul de a face ceva pentru care sa merit daca nu votul, macar atentia societatii romanesti.
Primarul din Buruienesti i-a reprosat lui Traian Basescu ca ONG-urile straine ii ajuta mai mult pe sinistrati decat autoritatile, dupa ce apele le-au distrus casele si i-au lasat pe drumuri. Inainte de vizita lui Basescu la Buruienesti, in zona a ajuns un transport cu ajutoare din partea organizatiei italiene "Caritas".
"Nu mai spuneti treaba asta. Daca va ajuta mai mult strainii, poate ar fi bine sa va adresati lor", i-a raspuns Basescu
"Nu mai spuneti treaba asta. Daca va ajuta mai mult strainii, poate ar fi bine sa va adresati lor", i-a raspuns Basescu
BM
Un astfel de comportament a fost conceput si creat de sociologul francez Emile Durkheim,numit ANOMIE ,si care desemneaza comportamentele DEVIANTE ale indivizilor dintr-o societate sociala,tendinta acestora de a nu se integra in normele morale prestabilite sau in regulile ordinii sociale existente.Comportamentul anomic indica perturbatii serioase,... Vezi mai multapatie,deznadejde sau chiar aparitia manifestarilor antisociale.Anomia semnifica o alienare esentiala a puterii politice,disfunctionalizar ea structurilor puterii,slabirea sau deteriorarea eficientei sale sociale,randamentul scazut al actelor ei,fenomene derivate din birocratizarea puterii,din incompatibilitatea care se naste intre valorile si scopurile puterii politice si interesele majoritatii sociale.
BM
Si sa ne fereasca Dumnezeu de un regim politic de factura politieneasca care sa urmareasca supunerea oarba a tuturor cetatenilor fata de vointa si interesele acestui grup.Sa nu uitam ca TOTALITARISMUL fascist,hitlerist ,musolinic sau cum s-o mai fi numit el, a lichidat drepturile si libertatile democratice,nemaiexistand nici un fel de garantii de ... Vezi mai multlegalitate,iar masina statala prin organele ei tindea sa se suprapuna societatii in ansamblul ei.Mecanismul de functionare al TOTALITARISMULUI s-a bazat pe mitul sefului pretins infailibil,pe conformimsmul,apatia si supunerea neconditionata pe care au manifestat-o anumite categorii si paturi sociale.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Important e ca in dorinta noastra de a nu ajunge sub un regim politienesc sa ajungem sa acceptam democratia ca abolire a ordinii in loc de ordine democratica. In goana noastra de a ne departa de comunism, ne-am indepartat si de ordine (ordinea a fost perceputa ca fiind comunism sau regim politienesc, iar asta este complet gresit), iar asta e un ... Vezi mai multlucru complet gresit. In multe tari avansate, daca te certi cu politistul, ti se pun catusele si esti dus la sectie si asta mi se pare perfect normal. Este drept ca si politistul are o educatie pe care politistii de la noi nu o au.
In politica e nevoie de rationalism. Asta spun eu in doctrina NeoTehnocrata.
In politica e nevoie de rationalism. Asta spun eu in doctrina NeoTehnocrata.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Ideea este sa implementezi un sistem in care politistul are dreptul sa se impuna dar si stie cind sa se opreasca. Solutia nu este sa declari ca faptul ca politistul impune legea este regim politienesc, ci sa construiesti un regim/sistem in care politistul sa-si cunoasca limitele si care sa impuna limite (nu e cazul in Romania de azi, in care politistul nu mai are nici un fel de autoritate)
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Basescu are defectul ca uneori ii sare tzandara, si asta este un defect care e greu acceptabil pentru un sef de stat. Si Iliescu are aceeasi problema dar la Iliescu se manifesta mai rar.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Emil Constantinescu are defectul ca nu accepta sa recunoasca cind nu are dreptate si ca iti ride in nas. Atunci cind se simte incomodat pentru a inchide gura interlocutorului, il jigneste incercind astfel sa-l puna in inferioritate. Adrian Nastase procedeaza in mod asemanator, considerind Jignirea ca pe o buna arma de folosit in politica.
BM
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Am inteles eu bine ce este regimul politienesc. Este un regim dominat de reguli de tip politienesc si nu neaparat de politisti. Oricum am clarificat si asta. In general Romania e o tara haotica si din cauza asta majoritatea partidelor mari sint organizate cam fortat. Altfel se dezintegreaza. In ele exista tendinte explozive si tendinte/forte de ... Vezi mai multmentinere a partidului unit. Tendintele explozive fiind foarte mari la romani (fiecare roman cu problemele si interesele lui duce partidul de ripa) si fortele care se opun acestor tendinte trebuie sa fie extreme. Una dintre aceste extreme este coruptia care e folosita ca mijloc de mentinere a unitatii partidelor. Coruptii finanteaza efortul de a mentine partidul unit si trebuie sa-si incaseze banii si dobinda aferenta. Defecte de mentalitate romanesti. Prin urmare aparitia tendinelor politienesti/de comanda...la virful partidelor are cauze care desi nu-s placute sint naturale si care tin de strafundurile mentalitatii actuale a romanului. Ii injuram pe altii, ne injuram pe noi.
BM
De acord cu tine,romanii cred ca au stiut ca vor avea de suportat efectele guvernariidin moment ce astfel au votat.O parte dintre ei nu sunt de acord cu asumarea rezultatelor unei situatii nefiresti,in care guvernul risca sa devina un centru autonom de putere si care asa cum se vede transfera automat raspunderile pe seama partidului.S-a ajuns la ... Vezi mai multsituatia in care guvernul a impus,din mers,anumite coordonate de politica pe care partidul a trebuit sa le sustina.Era firesc sa fie aplicate masuri de austeritate cerute de criza,masuri luate si in alte guvernari,de tranzitie/de criza,insa de aceata data nu s-a tinut seama de contextul economic .Am pierdut piete,au loc schimbari interne(de pilda marirea brusca a numarului pensionarilor).Era necesar sa fii adus in tara bani prin programele UE,in asa fel sa nu fi avut un buget de austeritate,ci unul macar cu un deficit cat mai mic.Este clar ca nu se poate trai din demagogie si din pofta unora de a ajunge la putere.In 1996 dl Constantinescu ,cand s-a pus problema unui guvern de tehnocrati si care erau propusi de opzitie ,s-a intamplat asemenea situatiei actuale.Poate ca avem ministrii buni dar pentru ca sunt oameni politici ar trebui sa iasa public sa explice cetatenilor cu ce se ocupa ei si departamentele lor.As vedea o rezolvare a problemelor tarii numai atunci cand fiecare minstru,secretar de stat,senator,parlamentar,p rimar,consilier,manager,in ainte de a ocupa o functie sa vina cu un proiect viabil,realist pe care sa-l prezinte cetatenilor.La noi la romani este necesara adoptarea unei legi care sa interzica mita electorala(inclusiv pix,calendar,etc) si atunci nu ar mai avea nevoie de sponsorizari..El,candidatu l ,fiind "sponsorizat" de proiectul sau.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Guvernul a ajuns sa faca anumite lucruri pe care trebuia sa le fi facut parlamentul de ani de zile si nu le face. Asta nu e vina guvernului, indiferent despre ce guvern ar fi vorba.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Mai explicit, daca stam si asteptam ca Parlamentul Romaniei sa emita rapid si eficient legi de care avem nevoie in vremuri de criza, putem sa murim linistiti si de criza si de altele. Nu le vom avea in timp util. Guvernul e obligat sa faca legi, asa cum poate, desi nu face parte din atributiile sale. Guvernul trebuie sa aplice legi, dar pentru asta... Vezi mai mult este nevoie sa aiba ce sa aplice si nu e cazul in Romania. Romania are nevoie de ordine si disciplina. Este o greseala sa confundam ordinea si disciplina cu statul politienesc.
Statul politienesc apare atunci cind totul este impus de politieneste adica prin ordinea ierarhica si fara comentarii, sub amenintarea sanctiunii. Romania este o tara dezorganizata in care subordonatii exceleaza in a se abate sau a nu-si executa corect sau in totalitate atributiile de serviciu. A cere ca subordonatii sa-si faca treaba, nu este o caracteristica a statului politienesc ci o Necesitate Impusa de Bun Simt.
Statul politienesc apare atunci cind Ordinea este Impusa Nu prin Argumente, ci prin Pozitia Ierahica.
Romania fiind o tara haotica, momentan nu este deloc in pericol de a deveni stat politienesc.
Statul politienesc apare atunci cind totul este impus de politieneste adica prin ordinea ierarhica si fara comentarii, sub amenintarea sanctiunii. Romania este o tara dezorganizata in care subordonatii exceleaza in a se abate sau a nu-si executa corect sau in totalitate atributiile de serviciu. A cere ca subordonatii sa-si faca treaba, nu este o caracteristica a statului politienesc ci o Necesitate Impusa de Bun Simt.
Statul politienesc apare atunci cind Ordinea este Impusa Nu prin Argumente, ci prin Pozitia Ierahica.
Romania fiind o tara haotica, momentan nu este deloc in pericol de a deveni stat politienesc.
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Legat de propunerea cu proiectul, pot sa spun ca spre deosebire de majoritatea (ca sa nu zic toti) politicienilor, eu ma straduiesc sa explic ce vreau sa fac si cum vreau sa fac, astfel incit toata lumea sa fie lamurita si sa stie ce "voteaza". Nu e vorba de un vot propriuzis ci de un suport pe care fiecare ar putea sa mi-l acorde sau nu.
In acest... Vezi mai mult moment NU EXISTA ! cred NICI UN POLITICIAN pe scena politica actuala care sa fi dus pe internet sau in mass-media o campanie mai ampla de a lamuri populatia referitor la proiectul sa politic, intr-o masura mai mare decit o fac eu.
Astfel, eu inainte sa cer votul cuiva, depun efortul de a face ceva pentru care sa merit daca nu votul, macar atentia societatii romanesti.
In acest... Vezi mai mult moment NU EXISTA ! cred NICI UN POLITICIAN pe scena politica actuala care sa fi dus pe internet sau in mass-media o campanie mai ampla de a lamuri populatia referitor la proiectul sa politic, intr-o masura mai mare decit o fac eu.
Astfel, eu inainte sa cer votul cuiva, depun efortul de a face ceva pentru care sa merit daca nu votul, macar atentia societatii romanesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu