sâmbătă, 17 iulie 2010

Reformarea Partidelor Politice, Doctrinele Politice si Aplicarea Lor in Romania si Cazul PNTCD/Radu Sarbu inainte de Intrarea in Alegerile Locale

Mihaela Cartis
Ioana Ene:
"Intr-o democratie functionala, liderul este doar varful de lance al partidului, iar acesta, ca institutie, este care conteaza cu adevarat. Intr-o democratie autentica esentiale sunt doctrinele, principiile si proiectele organismului colectiv care oricum va supravietui individului lider, indiferent cat de crismatic si puter...nic este el. Iar un partid este sanatos atunci cand el genereaza liderul, cand liderul depinde de el si nu invers, cand este cat mai putin personalizat si cat mai institutionalizat.

Pana cand partidele si electoratul nu vor intelege acest lucru, politica romaneasca nu se va reforma, iar democratia nu va fi una matura si autentica."
www.ziare.com
Cam debila si inca imatura, in pofida faptului ca a depasit varsta majoratului, politica romaneasca, dar si electoratul prea putin deprins cu democratia autentica experimenteaza falimentul unui model care a dominat copios scena politica din ultimii 20 de ani. Modelul partidului unui singur l
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Miscarea Tehnocrata Romania Noastra
Politica romaneasca nu are cum sa se reformeze, daca partidele nu se reformeaza intii pe ele.

Partidele nu au cum sa vina si se prezinte in fata alegatorilor cu oferte credibile atit timp cit asupra liderilor lor exista suspiciuni de coruptie.

Unde bat ? Simplu. Nu voi fi deloc subtil....

Radu Sarbu, care a subscris la acest post are niste scandaluri de coruptie care in loc sa fie finalizate in mod corect in justitie, asa cum ar fi normal, s-au finalizat (momentan) cu NUP (neinceperea urmaririi penale). Toata lumea stie ca NUP-ul este modalitatea de a eluda legea, pentru ca astfel legea nu mai ajunge sa fie aplicata.

Radu Sarbu ar trebui sa participe la proces si sa fie Achitat si nu sa se ascunda dupa NUP.

Atit timp cit o face, nu are ce sa caute la conducerea PNTCD, oricite alte merite ar avea.

Nu neg ca Radu Sarbu are nenumarate merite in ce priveste PNTCD, dar Afirm si Intaresc, ca, Situatia in care se afla domnia sa acum este Indiscutabil Improprie pentru un Presedinte de Partid. Fiind vorba de PNTCD si de faptul ca PNTCD doreste sa vina in alegeri cu Oferte Credibile cu care sa Obtina un Scor Cit mai Mare, cu atit mai mult.

A intra in alegeri cu un presedinte de partid cu probleme/suspiciuni de coruptie, este o Greseala Monumentala.

In acest moment, PNTCD este intr-o pozitie de Potential Maxim si care Trebuie Folosita si nu Irosita pentru Reformarea Romaniei.

PNL cade, PDL e compromis, PSD e debusolat si Solutia sint Outsiderii.

PNTCD poate fi Solutia Perfecta pentru Romania, daca adopta Linia Coposu si trece la o politica Dura, Transparenta si mai ales Onesta fata de Electorat.

Inlocuirea lui Radu Sarbu din functia de presedinte al PNTCD este o masura care va indica electoratului ca Reforma este posibila.

In caz contrar, Imaginea care se va desprinde, va fi ca, Radu Sarbu se tine de scaun, la fel ca si alti politicieni si ca este de aceeasi teapa cu acestia, lucru care va determina electoratul sa Nu Voteze PNTCD, un partid vechi, dar nerefomat care intra in alegeri cu un presedinte cu probleme, adica, care nu intelege Etica in Politica, etica necesara in Realizarea Reformei.
 
 
Miscarea Tehnocrata Romania NoastraMiscarea Tehnocrata Romania Noastra Revenind la doctrine pot sa spun ca ele acum nu prea exista si ca nu am auzit lideri de partide care sa invoce doctrinele atunci cind iau decizii.

In acest moment doctrinele sint modalitati prin care se acopera din punct de vedere legal, existenta unor grupuri (care se numesc partide) si care sint de fapt grupuri de interese si mai putin partide in care se face politica in mod real, politica impusa/girata de o doctrina. Este vorba in mod special de partidele mari. Dovezi ca partidele sint grupuri de interese ? - turismul electoral este o dovada foarte vizibila. In mod normal un politician ar trebui sa aiba mai multe scrupule cind migreaza de colo-colo, si mai ales in tabara opusa a spectrului politic.

Din acest motiv, am creat doctrina NeoTehnocrata care este de factura Dura dar Democratica, Tocmai pentru a Impune o Coerenta a Comportamentului Indivizilor in politica.

4 comentarii:

  1. Să înţeleg că suspiciunea de corupţie este mai tare decât prezumţia de nevinovăţie?
    Mda, politica manelistă este mai tare decât argumentul. Dacă îţi bazezi argumentarea pe suspiciuni, iar nu pe argumente şi probe, nu faci decât să te transformi în instrument de manipulare şi defăimare.

    RăspundețiȘtergere
  2. In politica zilelor noastre, intr-adevar, daca vrei sa faci politica in mod onest, este STRICT NECESAR sa ai in vedere PREZUMPTIA DE CORUPTIE.

    Nu atit in sensul de a-i considera pe toti corupti, ci in sensul ca, trebuie sa ai grija ca persoanele corupte, sa nu contamineze formatiunea politica. Daca au contaminat-o deja, trebuie identificate mecanismele prin care, aceste persoane pot fi inlaturate din partid.

    Daca la conducerea partidului, exista o dorinta Reala, ca partidul sa fie pastrat curat, adica daca insasi conducerea este Onesta/Necorupta si are si Determinarea de a promova Onestitatea in partid cu orice pret, in mod sigur va pune presiune maxima pe toti factorii de decizie din partid pentru ca partidul Sa Nu Devieze de la Linia Onestitatii.

    Daca insa avem la conducere un Radu Sarbu, care are scandaluri serioase de coruptie/procese, ma indoiesc ca va exista dorinta acestuia de a se da pur si simplu la o parte si de a lasa pe altii in loc, care nu au probleme/scandaluri de coruptie. Macar pina cind isi clarifica problemele in justitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este improbabil ca un om care are probleme de coruptie, sa aiba o dorinta/determinare...reala de a Reforma ceva sau de a aduce oameni la virful partidului, care sa nu fie corupti si care sa lupte impotriva coruptiei.

    Ar insemna sa-si aduca aproape oameni care sa lupte impotriva lui. Asemenea oameni, nu ar accepta sa fie asociati cu Radu Sarbu si imaginea lui si ar fi un non-sens logic.

    Iata cum, partidele politice ajung sa nu fie reformate si sa NU POATA FI REFORMATE !!!

    Stiu ca ceea ce spun sint adevaruri greu de inghitit. Stiu ca multi membri PNTCD vor inghiti in sec, dar adevarurile dureroase Trebuie Spuse.

    Romania si deci Si Partidele politice, are nevoie de Reforma.

    Premiza fundamentala a inceperii reformarii Romaniei este Necesitatea de a Recunoaste/Admite Adevarul.

    Apoi urmeaza:

    - Cautarea de solutii
    - Identificarea de solutii acceptabile
    - Implementarea lor in mod logic, tehnic si metodic

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre prezumptia de Vinovatie/Nevinovatie pot sa spun urmatoarele:

    Prezumptia de Nevinovatie a aparut in contextul normal/natural in care se considera ca majoritatea populatiei nu este formata din oameni gresiti.

    In politica romaneasca insa, avem o problema spinoasa. Un numar foarte mare de politicieni, mai ales cei care sint cei mai infipti si ajung in virf, sint coruptibili sau deja corupti. De obicei corupti pentru ca astfel ne-am dat seama ca sint coruptibili.

    Nu se poate spune ca numarul lor este absolut majoritar, dar sint suficient de multi incit sa ridice probleme serioase acelora care doresc sa combata coruptia.

    Pe de alta parte, Regulile de actiune ale coruptilor sint oculte, in timp ce regulile de actiune ale oamenilor onesti sint Transparente (deci cunoscute pe deplin de adversar). Din acest punct de vedere lupta este Inegala.

    Oamenii Onesti au deci nevoie de Instrumente Speciale pentru a lupta impotriva coruptiei. Ele vor fi Transparente dar trebuie sa fie mai deosebite.

    Coruptii sint peste masura de multi si se infiltreaza peste tot. Oamenii onesti nu se "infiltreaza" atit de rapid pentru ca nu au interese personale de aparat.

    Coruptii sint mai activi si trebuie combatuti mai Puternic de catre Oamenii Onesti.

    Pentru asta e nevoie de Filtrare. Ea se poate face transparent, dar din aceasta transparenta face parte si prezumptia de Coruptie.

    Declari pe propria raspundere ca NU AI INCALCAT LEGEA. Daca declari strimb, zbori din partid si punct.


    Adica, nu pornesc eu de la principiul ca nu cred ca ai incalcat legea, ci te pun sa declari pe propria raspundere intr-un act oficial, ca nu ai incalcat legea.

    Daca minti, e chiar mai grav pentru ca este Infractiune de Fals in Inscrisuri. Deci nu numai ca esti prins ca ai incalcat legea ci esti condamnabil si pentru infractiunea de fals.

    RăspundețiȘtergere