duminică, 13 februarie 2011

Schimburi de replici cu membrii PNTCD (unii reformisti, altii antireformisti)

Citeva schimburi interesante de replici cu unii membri PNTCD (unii reformisti si altii antireformisti) pot fi gasite pe urmatoarele pagini web:

Nota: In urma postarilor/comentariilor PROFUND REFORMISTE SI CORECTE, aparute pe site-ul PNTCD.eu, CONDUCEREA ACTUALA A PNTCD, a inteles ca SOLUTIA, in loc de REFORMARE, este sa inchida gura celor care le pun in pericol scaunele/pozitia politica. Ca urmare, conducerea actuala a PNTCD, a hotarit ca INTREGUL FORUM de pe site-ul PNTCD.eu, sa fie SUSPENDAT pentru MARELE PUBLIC, cel putin. Romanii, nu trebuie sa stie ce se petrece in partidele care vor candida la alegeri ! NU. Romanii, in opinia lui Radu Sarbu & Co. trebuie folositi doar ca masa de manevra pentru ca EI sa poata sa obtina oarece FUNCTII si PUTERE POLITICA desigur in interes PERSONAL sau in favoarea UNOR GRUPURI DE INTERESE.

Conducerea PNTCD, care actualemente sustine o alianta ABERANTA a PNTCD cu USL (PSD+PNL+PC),  (incalcind doctrina/principiile traditionale ale PNTCD) intelege sa PROMOVEZE DEZBATEREA PUBLICA/politica, NU prin POLEMICA POLITICA, ci prin PUMNUL PUS IN GURA celor care au alta parere si care prin aceasta le ameninta pozitiile. In aceste fel, CONDUCEREA ACTUALA a PNTCD, in frunte cu Radu Sarbu, incalca principiile democratice si dreptul la libera exprimare a membrilor PNTCD si dreptul la INFORMARE a cetatenilor Romaniei.

Primul link de mai jos nu mai este functional. Materialele publicate de Miscarea Tehnocrata pe site-ul PNTCD, vor fi insa publicate mai jos.---------------------------------

Propuneri - REFORMAREA CATEGORICA a PNTCD, in vederea alegerilor

Persoanele cu notorietate maxima acum in PNTCD TREBUIE SA LASE TOATE LOCURILE DIN CONDUCERE pentru TINERI !

Motivul pe care il invoc este CLAR si INDISCUTABIL: rezultatele din ultimii 10 ani sint DOVADA PERFECTA ca aceste persoane NU POT FACE PERFORMANTA IN PNTCD !

Romanii au nevoie de un partid NOU sau un PNTCD RENASCUT in care sa poata crede.

Pentru ca romanii sa poata crede intr-un partid, este nevoie ca acesta sa fie CREDIBIL din punct de vedere ELECTORAL, adica din punct de vedere al REFORMELOR.

Un PNTCD NEREFORMAT DIN TEMELII nu va putea sa atraga la vot NEHOTARITII.


Prin INLOCUIREA COMPLETA a conducerii ACTUALE cu oameni NOI si REFORMISTI, PNTCD va da un semnal PUTERNIC catre marea masa a electoratului ca ESTE DISPUS SA FACA REFORME RADICALE in interiorul sau si ulterior pentru Romania.

Totodata, inlocuirea COMPLETA a conducerii ACTUALE a PNTCD cu oameni NOI si REFORMISTI, nu poate prezenta NICI UN RISC ELECTORAL pentru ca MAI RAU decit e cotat acum PNTCD in sondaje NU SE POATE, decit daca dispare cu totul de pe scena politica.
-----------------------------

Propunerea mea este ca in PNTCD sa fie infiintat un CONSILIU/COMISIE de AVIZARE pentru COMPETENTA si MORALITATE, bazat pe o echipa de specialisti in resurse umane, care sa dea aviz favorabil sau nefavorabil pentru propunerile de candidaturi pentru diverse functii. Analizele trebuie sa includa si CV-urile candidatilor (cu dosare cu tot !!! - decizii CNSAS etc) cit si rapoarte de competenta cu materiale adunate din INTERVENTIILE PUBLICE ale candidatilor. Astfel cei care au INTERVENTII PUBLICE (pe internet, radio-tv, presa scrisa, articole, carti etc) NECONFORME cu ETICA si MORALA OBLIGATORII in PNTCD (conform statutului) NU VOR PRIMI AVIZ (pe baza de PROBE !!!) de la CONSILIUL/COMISIA de avizare pentru CANDIDATURI ! Rezultatele consililui trebuie DEZBATUTE PUBLIC si PUBLICATE in PRESA.
PNTCD trebuie sa fie un partid DESCHIS, fiecare roman putind sa vada ce se intimpla si cum se intimpla intr-un partid politic.

Votantii AU DREPTUL SA STIE TOT ce se intimpla intr-un partid pe care URMEAZA sa-l voteze.

NUMAI ASA, PNTCD poate cistiga INCREDEREA electoratului si NUMAI ASA (prin acest CONSILIU/COMISIE se poate da o garantie ca INCOMPETENTII NU VOR FI PROMOVATI IN FUNCTII).

Acest consiliu de asemenea ar urma sa supravegheze RESPECTAREA PREVEDERILOR STATUTULUI si DOCTRINEI si SA RETRAGA !!! avizul pentru cei care ocupa anumite functii, in baza PROBELOR (VIDEO, capturi de imagine, martori etc) in cazul in care comportamentul acestora PREJUDICIAZA interesele ELECTORATULUI sau IMAGINEA PNTCD.

Un caz concret este cel al lui Alexandru Kala Popescu, care desi s-a facut de ris in public (deci a facut si PNTCD de ris) ocupa in continuare functia de presedinte PNTCD Bucuresti - lucru care este INADMISIBIL).

Retragerea avizului = DEZBATERE PUBLICA pe baza probelor prezentate de comisie si ALEGERI NOI pentru acea functie.
Avizul pozitiv/negativ dat de comisie vor putea fi ulterior contestate INCLUSIV in JUSTITIE !

---------------------------


Votul Uninominal versus votul per Motiune in PNTCD

Romania are nevoie de PARTIDE REFORMATE DIN TEMELII, pentru ca NUMAI partidele reformate pot PRETINDE ca ar putea sa reformeze Romania !

Rotirea politrucilor pe la putere IN INTERIORUL PARTIDELOR, NU ESTE O SOLUTIE CONSTRUCTIVA.

Astfel, CONGRESUL PNTCD, trebuie sa urmareasca REFORMA SI NIMIC MAI MULT,CU ORICE RISC, inclusiv cu riscul disparitiei PNTCD, pentru ca un PNTCD care nu e reformat in conditiile in care Romania are nevoie DISPERATA DE REFORME, NU-SI MAI JUSTIFICA EXISTENTA oricit de UNIFICAT ar fi. Un PNTCD unificat dar nereformat, e INUTIL. Vorba lui Caragiale - sa se reformeze primesc, dar sa nu se schimbe nimica...!

Asadar, INDIFERENT de RISCURILE la care este expus PNTCD-ul, UNICA SOLUTIE este VOTUL UNINOMINAL !

INTERESUL NATIONAL trebuie pus INAINTEA interesului de partid !

Cei de la virf fac politica LA MICA INTELEGERE, peste capul membrilor de partid. Propun motiuni in spatele carora ascund strategii subtile pentru a se pastra TOT OAMENII VECHI si acolitii lor.

PNTCD are nevoie de OAMENI NOI LA CONDUCEREA PARTIDULUI si nu de ROTIREA celor care au politici ale caror rezultate de peste 10 ani NU SAR de 1% (asta daca e si acest unic procent).

-------------------------------


Strategie pentru TRANSFORMAREA PNTCD intr-un partid PUTERNIC

"Azi PDL se zvircoleste in chinuri undeva pe la sub 10%, pina la Alegeri este posibil sa nu mai faca nici baremul de intrare in Parlament daca numaratoarea voturilor va fi corecta !"

- Eu cred ca subestimarea PDL si mai ales a lui Basescu este o carte PERDANTA ! Basescu, independent de defectele si calitatile sale este un lider EXTREM DE PUTERNIC si TOTI cei care l-au subestimat au PIERDUT PROSTESTE (vezi Geoana si Crin Antonescu/PSD si PNL - aceste partide au TOLERAT la conducere 2 INCOMPETENTI care le-au "PIERDUT" - INVATARE DE MINTE chiar si pentru PNTCD !)

Basescu NU POATE FI INFRINT DE INCOMPETENTI oriciti bani s-ar pune la bataie. COMPETENTELE NU SE POT CUMPARA ! Ele exista SAU NU si lipsa lor NU POATE FI SUPLINITA NICICUM de bani. Geoana si Crin Antonescu nu au reusit sa-l bata pe Basescu NICI SEPARAT si NICI IMPREUNA avind un sprijin LOGISTIC si FINANCIAR IMENS !

Basescu a cistigat alegerile PE PROSTIILE LOR ! si nu pe calitatile sale.
Nu l-am pus eu pe Geoana sa se duca la Vantu in imediata apropiere a alegerilor. Si daca a fost o cursa TOT INSEMNA CA E UN INCOMPETENT !
Crin Antonescu E LA FEL DE INCOMPETENT pentru ca ne-a invitat sa-l sustinem pe PRIMUL INCOMPETENT !

Toate acestea INDEPENDENT de defectele sau calitatile lui Basescu.
Noua coalitie PSD-PNL-PC este O AIUREALA DOCTRINARA si nu are ca factor de coagulare UN PROIECT POLITIC SERIOS, ci lupta impotriva lui Basescu ceea ce este O ALTA DOVADA INDUBITABILA de INCOMPETENTA !

Mai rau, unii vor sa duca PNTCD in aceasta alianta MONSTRUOASA ! ceea ce va insemna INDISCUTABIL DISTRUGEREA DEFINITIVA si IREVOCABILA a brand-ului PNTCD !

E un avertisment pe care il dau aici pentru toti membrii PNTCD.
PNTCD are nevoie acum de PRINCIPIILE, MORALA SI VALORILE INAINTASILOR SAI ! Nu are nevoie doar de CLAMAREA ACESTORA, ci are nevoie de APLICAREA CORECTITUDINII si FERMITATII.

PNTCD trebuie REFORMAT DIN TEMELII pentru a deveni un partid MODERN care sa poata sa atraga tinerii si care SA POATA SA REFORMEZE ROMANIA.

Daca PNTCD se va reforma PUTERNIC, are TOATE SANSELE !!! in conditiile in care TOATE MARILE partide politice actuale sint compromise, sa obtina un scor BUN la alegeri. Acest scor insa NU VA PICA DIN CER ! PNTCD are mult de lucrat la SELECTIA celor mai capabili/competenti oameni, la ORGANIZARE si la IMAGINE.

Nu e usor dar se poate face, cu oamenii potriviti.

Eu VOI SUSTINE PNTCD, daca SI NUMAI DACA, va face REFORME RADICALE si SERIOASE in INTERIORUL sau si MA VOI OPUNE intrarii PNTCD in ORICE FEL DE COALITIE cu USL sau PDL.

Nu cred ca ar fi deloc benefic ca la problemele pe care le are PNTCD acum sa ma aiba ADVERSAR in loc de ALIAT.

UNICA SOLUTIE este un PNTCD INDEPENDENT si PUTERNIC.

Cei care simt ca POT FACE ACEST LUCRU il PROMOVEAZA.

Cei care nu sint in stare sa faca acest lucru alearga sa tranforme PNTCD intr-o ANEXA a USL!

Daca PNTCD va alerga in bratele USL, va disparea cu USL cu tot, pentru ca mai devreme sau mai tirziu Antonescu si Ponta vor dezgropa securea razboiului. Este numai o chestiune de timp. Desi USL pare acum o constructie solida, ea e un castel de nisip. Este un nucleu cu prea multe diferente/tensiuni si curente interne, care mai devreme sau mai tirziu vor dezintegra aceasta alianta bicefala.

Tineti minte ! Coalitiile in Romania NU REZISTA ! Doar partidele PUTERNICE rezista !

----------------------------

Despre anonimatul fantastic si liderii care rezista de 20 de ani

Referitor la anonimatul fantastic pot sa spun ca in Romania zilelor noastre politica - dupa cum se stie deja - nu se mai face cu DISCURS POLITIC, ci cu PARUL.
Tactica POLITRUCILOR este SIMPLA si CLARA: Nu lasam sa se RIDICE OAMENII ONESTI SI COMPETENTI pentru ca daca o facem, acestia din urma vor lupta impotriva noastra si NU AVEM NEVOIE SA NE DOARA CAPUL.
Este normal ca politrucii si hotii sa aduca dupa ei la putere, politruci si hoti, pentru ca cei onesti le strica socotelile, cum este la fel de normal ca oamenii onesti si competenti, sa aduca dupa ei la putere oameni onesti si competenti, pentru ca politrucii si hotii le distrug munca.
Astfel, politrucii si hotii folosesc ORICE MIJLOACE pentru a OPRI sau INCHIDE GURILE REFORMISTILOR din aceste mijloace facind parte si urmatoarele:
1. Mituire - cit vrei ca sa taci din gura ?
2. Atacuri informatice - distrugerea calculatoarelor si conturilor celui cu discurs politic in scopul de a-l pune in imposibilitatea de a mai spune SUS SI TARE ce are de spus
3. Amenintari, tot tacimul
4. Sicane si Agresiuni directe sau indirecte
Cei care nu cred ca aceste lucruri se intimpla, SINT CU TOTUL LIPSITI DE EXPERIENTA ! Asta e REALITATEA Romaniei de azi.
Un MOTIV PERFECT pentru a NU FACE NICI UN FEL DE COMPROMIS in ce priveste REFORMA !
Cu cit aminam aceasta reforma, CU ATIT SITUATIA VA DEVENI MAI GRAVA !
Interesul de a mi se inchide gura este MARE si acesta este un MOTIV SUFICIENT pentru a pastra anonimatul.
Este MAI IMPORTANT daca MESAJELE pe care le transmit SINT CORECTE si BINE ARGUMENTATE si nu CINE este in spatele lor.
Dezbatem IDEI si nu persoane. Valoarea ideilor se poate analiza.
Exista persoane publice care de exemplu NU AU IDEI si pierd timpul prin Parlamentul Romaniei, pe banii nostri !
Intrebarea este: La ce foloseste ca e persoana PUBLICA ?
---------------------------
Referitor la liderii care rezista de 20 de ani:
- Liderii conduc un partid ca sa AIBA REZULTATE si sa-si AJUTE TARA ! Un partid FARA REZULTATE PE CINE ajuta ? Pe lideri eventual, ca nici tara si NICI MEMBRII nu au NIMIC de cistigat.
Care este UTILITATEA unor lideri care AU PRINS RADACINI in fruntea unui partid in ultimii 20 de ani, daca PARTIDUL NU ARE REZULTATE ?
Mergem la REZULTAT. Nu sint rezultate, SCHIMBAM TOATA CONDUCEREA pe motive de COMPETENTA.

------------------

Luptati pt. REFORMAREA PNTCD prin MORALA, PRINCIPII SI VALORI !

Romanii de obicei sint pasivi. Oamenii onesti sint pasivi. Hotii si politrucii sint insa intotdeauna activi. Ca orice hot care se respecta ei au intotdeauna initiativa si sint prin urmare cu un pas inaintea politiei. Politia reactioneaza insa slab sau energic in functie de cit de bine pregatita este.

Hotii se tem de hoti si se apara presupunind ca toti sint hoti. Oamenii onesti presupun ca toti oamenii sint ca ei si nu stiu sa se apere. Lucrul asta trebuie schimbat.

Oamenii onesti trebuie sa invete sa promoveze onestitatea LA FEL DE AGRESIV cum hotii promoveaza furatul. Ascest lucru este STRICT NECESAR pentru ca cei onesti sa aiba SANSE REALE in lupta cu hotii.

De subliniat poate as sublinia si in alt mod, dar nu este disponibil.
Datorita faptului ca oamenii onesti (reformistii) nu sint inca MOBILIZATI ASA CUM TREBUIE si nu sint inca ADEVARATI LUPTATORI e drept ca strig.
Romanii (deci si multi membri PNBCD) sint surzi adesea si sint DRESATI DE SISTEM sa ASCULTE si sa NU GINDEASCA !

E un cerc vicios. Din cauza pasivitatii hotii au ajuns la putere si par ca nu vor mai pleca de acolo niciodata. NOI, OAMENII ONESTI trebuie sa ne mobilizam si SA INVERSAM cursul lucrurilor.

Ceea ce ieri era imposibil, azi TREBUIE SA DEVINA POSIBIL.
Decit sa nu fiu auzit si lucrurile sa ramina CUM AU FOST PINA ACUM (lucru care nu foloseste la nimic), mai bine sa strig mai tare decit trebuie. Nu e neaparat placut dar cu siguranta voi fi auzit.

Nu e nimeni perfect. In contextul actual in care PNTCD-ul risca sa ajunga anexa a PNL si PSD, TREBUIE SA FIU AUZIT.

Poate ca, cu ajutorul meu vom reusi sa revenim la un PNTCD VERTICAL si MORAL, cu MODELE, PRINCIPII si VALORI de nezdruncinat.
Daca nu va fi asa, voi zice ca am facut TOT CE A FOST POSIBIL pentru ca acest scop sa fie atins si ca n-a fost sa fie.

Inca exista speranta si TREBUIE SA LUPTAM PINA LA CAPAT.
Nici un efort nu e prea mic pentru a salva BRANDUL si TRADITIA PNTCD de la disparitie in forma actuala.

Evident ca daca PNTCD-ul va ajunge o anexa a USL, va elibera si el locul in spectrul politic de dreapta si un NOU PARTID II VA LUA LOCUL.

Un nou partid care va prelua tot ceea ce va fi fost abandonat de PNTCD-ul actual care va fi fost compromis (istoria, traditia, principii, valori etc).

Un nou partid care sa fie CREDIBIL si care SA REDEA ROMANILOR SPERANTA ! Un nou partid care sa umple GOLUL ramas pe scena politica.

NU LASATI VALORILE SI TRADITIA PNTCD sa cada prada HOTIEI si POLITRUCIEI !

ISTORIA NU VA VA IERTA !
REFORMA IN ROMANIA SE VA FACE cu, sau FARA PNTCD-ul actual.
Aveti sansa de a face istorie. Nu o aruncati la gunoi.

INTERESUL NATIONAL trebuie pus INAINTEA interesului de partid. Daca interesul national cere reforma, REFORMA TREBUIE FACUTA. Daca PNTCD-ul actual trebuie sa dispara pentru ca NU ESTE IN STARE sa se reformeze, este un pret care va trebui platit.

Orice ar rezerva viitorul SPIRITUL, ISTORIA si TRADITIILE partidului NU VOR MURI. Vor lua doar o alta forma.
LUPTATI PENTRU REFORMA !
------------------

Multumiri

Multumesc pentru aprecieri. (primisem niste aprecieri pe site-ul PNTCD) Ma voi stradui intotdeauna sa ma ridic la inaltimea asteptarilor acelora care VOR O ROMANIE MAI BUNA.

Ma voi lupta intotdeauna pentru omul de rind si VA CER, acelora care ma sustin acum cit si acelora care ma vor sustine in viitor, ca in cazul in care veti fi dezamagiti de actiunile mele SA-MI RETRAGETI SPRIJINUL si sa o faceti PUBLIC.

Trebuie sa luptam pentru APARAREA INTERESELOR OMULUI DE RIND pentru ca asta este ADEVARATA MENIRE a unui partid politic.

Politica trebuie pusa in slujba cetateanului. Principiile, morala si valorile, TREBUIE REPUSE la locul pe care il merita, trebuie repuse in IN DREPTURI.
Trebuie sa DOVEDIM OAMENILOR CA MERITA SA AIBA INCREDERE IN NOI, prin FAPTE si nu doar prin PROMISIUNI pe care politrucii actuali nu le onoreaza niciodata (de aceea ii si numesc politruci; pentru ca ei nu sint oameni politici cu adevarat. Nu sint OAMENI DE CARACTER, OAMENI CU VERTICALITATE MORALA/cu "coloana vertebrala").
------------------

Replica la acuze ieftine si lipsite de neargumentate

Sa lupti pentru interesul omului de rind este sa promovezi reforma in justitie de exemplu.

Cum poate un PNTCD al carui actual presedinte este acuzat de acte de coruptie (fost presedinte al FPS (fondul proprietatii de stat) sa afirme ca vrea reforma in justitie ? ...de exemplu...

Pare cumva ca domnul Radu Sarbu este un IDEAL de MORALITATE pentru romani ? Oare procesul cu hotelul Bucuresti sa fie doar o inventie si presa sa nu aiba ce sa faca ?....sau o fi ceva putred pe undeva...

Oare e normal ca un Alexandru Kala Popescu, care e presedintele PNTCD Bucuresti, sa faca partidul de ris in public si SA NU FIE SANCTIONAT ?

Oare e normal ca doamna Coldea sa emita tot felul de JIGNIRI in public si sa nu fie sanctionata si interzisa ?

Dupa dvs. doar aceste citeva exemple, indica faptul ca PNTCD APARA INTERESELE CETATEANULUI ?

Oare dvs. vi s-au propus bani ca sa taceti din gura ?

Oare dvs. ati suparat "marii" politicieni ? Pe cine ati suparat dvs. Pe mai nimeni.

Ce stiti dvs. despre atacuri informatice si loviturile sub centura care se practica in politica romaneasca ? Evident mai nimic.

Daca eu si cei care ma sustin lupt pentru aparea intereselor cetateanului asta vor spune MAI INTII cei care ma sustin si apoi CETATENII, nu dvs.

Daca credeti ca sint doar un biet manipulator, nu trebuie sa va mai faceti griji din cauza mea. Oricum nu se agita nimeni in PNTCD pentru cele ce le afirm.

(cea mai buna dovada ca "nu se agita nimeni" este ca a fost suspendat forumul cu totul ca membrii PNTCD sa nu se mai poata exprima in public - afirmatiile pe care le fac produc FRISOANE conducerii PNTCD)

PNTCD e un partd solid, la putere, care sta foarte bine la capitolul "increderea populatiei" e condus de oameni care au facut NENUMARATE REFORME si care au cel mai inalt grad de popularitate. Nu e nimic de reformat. Totul e roz. Vorba lui Caragiale "sa se reformeze primesc, dar sa nu se schimbe nimica".

Cit despre greselile gramaticale, or fi, nu zic. Scriu repede pentru ca am mult de scris. Greselile gramaticale insa se impart in 2 categorii:

1. Unele facute din NESTIINTA - care sint grave pentru un om care se adreseaza public

2. Unele facute din graba, oboseala etc., care sint SCUZABILE, zic eu
Se pare insa ca dvs. nu aveti abilitatea de a face diferenta intre cele 2 si asta e un minus pt dvs.

In plus nu ati mentionat nici o asemenea greseala, deci acuzele dvs. Acuzele dvs. ieftine distrag atentia de la subiectele importante pentru PNTCD, ducind discutia de pe site in derizoriu - ceea ce NU FOLOSESTE in nici un caz PNTCD-ului.
------------------

Punctul Central de Raportare - Basescu sau REFORMA ?

Basescu are CALITATI is DEFECTE ca orice om.

Una dintre calitatile sale este aceea ca este MAI COERENT decit adversarii sai politici si ca, FIE NUMAI LA NIVEL DECLARATIV, din cind in cind are atitudini publice CORECTE pe care evident cetatenii le apreciaza.

De exemplu: Basescu a afirmat ca justitia nu functioneaza bine in Romania. Au sarit repede magistratii ca e ingerinta in actul de justitie si ca Basescu murdareste imaginea justitiei si reduce increderea populatiei in justitie.

Fara suparare, in materie de mari corupti, justitia in Romania este ca si inexistenta. O tara intreaga stie ca justitia merge prost. Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa-ti dai seama de asta.

Independent de greselile facute de Basescu, afirmatiile sale privind justitia sint corecte. Cit despre increderea pe care o are populatia in justitie...ca scade...oricum nu prea exista. Ce sa scada ?

A fost un semnal de alarma de la cel mai inalt nivel, ca in Romania exista probleme grave in justitie. Fiind venit de la cel mai inalt nivel, pe unii poate ii mobilizeaza si incearca macar sa faca lucrurile corect.

Chiar daca gestul nu e urmat de cine stie ce masuri concrete, simpla mediatizare a unui mesaj corect si coerent este ceva bun pentru constiinta publica/colectiva. E un pas inainte. Mare, mic, ala care e, e inainte.

Daca un om face greseli si lucruri corecte, trebuie sa fim IMPARTIALI, adica CORECTI. Il condamnam atunci cind greseste si apreciem interventia atunci cind spune corect. Asa e onest.

Nu putem sa spunem ca TOT ce face este GRESIT, daca a facut si lucruri CORECTE. El sau oricine altcineva. Cei care afirma ca TOT ce face un om este gresit si il demonizeaza, promoveaza URA IN POLITICA. Ura in politica DEZBINA.

Romania pentru a face reforme are nevoie ca romanii sa fie UNITI si nu DEZBINATI. Cei care promoveaza ura in politica, NU PROMOVEAZA REFORMA, ci alte interese.

In loc sa ne arate ce pot ei sa faca (vezi USL), demonizeaza adversarul. Aceasta este o tactica de MANIPULARE. Demonizind adversarul, tu pari mai bun decit el, FARA INSA a face practic NIMIC PRACTIC mai bun ca el. Practic zici: "vezi ce bun sint eu pentru ca iti arat ca ala e rau ?"

Evident ca Basescu este criticabil si PDL inca si mai mult, dar asta NU POATE FI UN PROGRAM PENTRU REFORMA al USL. Problemele unuia NU POT TINE LOC de solutii si calitati altuia (solutii si calitati pe care USL nu le are).

PNTCD trebuie sa-i UNEASCA pe romani si nu sa-i dezbine.

Basescu nu este REPERUL NATIONAL AL ROMANIEI. Reforma este reperul national al Romaniei. Noi toti, la reforma trebuie sa ne raportam, nu la Basescu !
Ne concentram sa luptam impotriva lui si UITAM sa construim PROIECTE pentru REFORMA ! Nu ne putem permite sa fim atit de INEFICIENTI !

Nu cred ca PNTCD trebuie sa fie pro-Basescu sau anti-Basescu. PNTCD trebuie sa fie PRO-REFORMA si ATIT !

Eu cred ca un PNTCD REFORMAT si cu lideri POTRIVITI, poate CRESTE CA PARTID PUTERNIC IN ROMANIA.

Noi trebuie sa CONSTRUIM PROIECTE VIABILE DE REFORMA, nu sa ne rezumam la a da cu parul in altii, oricit de gresiti ar fi.

Noi trebuie sa aratam romanilor ca NOI putem construi. De dat cu parul in Basescu, dau toti ceilalti si inca si fara mare spor. De ce n-au spor ? Pentru ca e mai usor sa distrugi (sa dai cu parul) decit sa CONSTRUIESTI punind caramida pe caramida si apoi sa arati: "Asta am construit eu. Tu ce ai construit ?"

------------------

Replica 6 - Despre acuze nefondate si Decoratii

Zic ca Basescu nu este reperul pentru romani, pentru ca el este cel in jurul caruia se invirte toata politica romaneasca.
Politica ar trebui sa se invirta in jurul unor probleme sau idei, nu in jurul unor oameni. Evident ca doamna Udrea sau alte celebritati sint si ei oameni, deci cred ca am clarificat problema.
Am mai postat citeva clarificari pe aceasta pagina legate de presupusele mele relatii cu Basescu sau PDL. Nu am asemenea relatii.
------------------

Eu nu am spus nicaieri ca Basescu face cine stie ce mari reforme. Am spus ca a facut niste afirmatii CORECTE in mod public si asta nu poate nega nimeni. Exista probe ca acele afirmatii au fost facute.

Eu NU AM AFIRMAT NICAIERI ca PDL nu e un partid CORUPT. Din contra. Afirm cu toata taria ca PDL este un partid LA FEL DE CORUPT ca si PSD si PNL.

Exact din acest motiv cred ca PNTCD ar putea reprezenta o sansa pentru Romania si exact din acest motiv sustin !!! ATENTIE ! ca PNTCD trebuie PUS PE PICIOARE ca partid PUTERNIC si INDEPENDENT.

Liderii actuali in mai bine de 10 ani, au dovedit ca nu sint in stare, iar acum vor sa-l alieze cu inamicul politic traditional, PSD ceea ce dovedeste LIPSA DE COERENTA, OPORTUNISM, LIPSA DE SCRUPULE si dorinta de a ajunge la putere cu ORICE PRET, chiar si acela al compromiterii partidului.

Am postat pe aceasta pagina si critici la adresa lui Basescu si daca va fi cazul (va veni vorba) voi mai face si alte critici.

Chiar ca vine vorba.

Nu cred ca decorarea unor persoane in conditii NECLARE este un lucru bun. Decorarea unor persoane trebuie facuta numai DUPA ce are loc o DEZBATERE PUBLICA pro si contra sau numai atunci cind acea persoana are MERITE RECUNOSCUTE la nivel NATIONAL. Condamn acordarea de decoratii in ORICE alte conditii.

Nu are de ce sa ma bata Dumnezeu, pentru ca NU AM NICI O LEGATURA cu portocalii. Sint niste presupuneri gresite (date de dvs. ca certitudini - ceea ce va discrediteaza politic vorbind).
------------------

De la Multiculturalism la problemele interne din PNTCD

N-au declarat ca a luat sfirsit, ci ca a ESUAT. E o diferenta destul de mare (se refera la un comentariu care zicea ca liderii britanici si germani au afirmat ca multiculturalismul in tarile lor a luat sfirsit).

Cum a esuat multiculturalismul european ? In mod foarte democratic, societatea vestica a fost PASIVA si nu ACTIVA in promovarea valorilor EUROPENE. Astfel foarte multi imigranti, care in aceste tari sint de ordinul zecilor de milioane, nu si-au insusit valorile europene, adica nu au devenit PARTE a MULTICULTURALISMULUI european devenind APARTE, adica facind opinie separata/opozitie fata de valorile europene.

Asa se face ca acum in Germania, Marea Britanie si Franta in mod special, exista un mare numar de cetateni cu acte in regula care NU SUBSCRIU CITUSI DE PUTIN la valorile tarilor lor adoptive, ceea ce duce la DISOLUTIA valorilor traditionale din aceste societati.

Prin urmare este necesara cultivarea unui NATIONALISM MODERAT (deci NU extremist) prin care sa fie PROMOVATE ACTIV, principiile, modelele si valorile europene.
Cetatenii care IMIGREAZA intr-un stat TREBUIE sa ADOPTE valorile statului care le ofera adapost si sa se NATURALIZEZE ca cetateni ai acelui stat.

Este nevoie sa existe LEGI CLARE in acest sens, care sa nu lase loc de interpretari. Imigrantii trebuie sa stie de la bun inceput ca ei trebuie sa se adapteze la mediul social si cultural din statul care ii accepta si nu invers.
Un exemplu concret: comunitatea musulmana din Marsilia doreste construirea unei moschei intr-o zona centrala. Primaria si cetatenii de nationalitate franceze au sarit ca arsi pentru ca o asemenea constructie distruge armonia arhitectonica a orasului.

Se poate construi o moschee in afara orasului sau intr-un oras care nu are monumente arhitecturale istorice.

E ca si cum am vrea sa construim o catedrala gotica linga piramide sau la Mecca. Ar fi o absurditate.

Libertatea trebuie sa fie reglementata clar.

Faptul ca in UE s-a promovat o acceptare FARA CONDITII a oricaror elemente noi care nu au legatura cu cultura si civilizatia europeana, creeaza acum probleme.

Trebuie sa avem grija ca in Romania sa nu se repete aceste probleme. Avem avantajul ca in Romania aceste probleme INCA nu au aparut. Ele vor aparea cu siguranta peste 10-20 de ani si e bine sa invatam din greselile vecinilor nostri din UE.

Un fenomen similar (de disolutie a valorilor si culturii proprii) se petrece chiar in PNTCD.

Membrii cu verticalitate morala si principii solide ajung sa fie pusi la punct de catre oameni care NU INTELEG NIMIC din Principii, Morala, Valori.
Acest lucru se intimpla pentru ca in PNTCD nu s-a acordat atentia cuvenita CULTIVARII PROFUNDE SI SISTEMATICE a modelelor, principiilor si valorilor partidului. Acestea au fost "promovate" formal.

Asa se face ca acum, membri marcanti ai partidului (care ar trebui sa apere morala, principiile si valorile) vor sa ajunga la putere cu orice pret, nemaitinind cont de nici un fel de principiu. Vor sa alieze un partid traditional anti-comunist cu un PNL oportunist care a abandonat de mult modele si valorile proprii, cu partidul fostilor comunisti si cu partidul lui Voiculescu.

Iata la ce ABERATII se poate ajunge daca cei care nu dau 2 bani pe morala, principii si valori nu sint PUSI LA PUNCT, de catre cei care respecta aceste norme, atunci cind trebuie si asa cum trebuie.

Poate intr-un final, reusim totusi sa facem ORDINE si sa readucem PNTCD-ul la standardele politice inalte pe care le-a avut cindva.

------------------

Replica 5 - Pentru cine lucrez ? :) - Vezi Caragiale...

Eu am propriul meu proiect politic pentru reformarea Romaniei si lucrez STRICT pentru acest proiect si nimic mai mult.

Proiectul politic al Miscarii Tehnocrate este 100% al meu si nu are NICI UN FEL DE ELEMENTE de legatura cu politicieni sau partide existente.

Referitor la Stefan Gheorghiu:
Stimabile, eu pe vremea aceea eram un pusti. Nu aveam cum sa fi facut scoala la Stefan Gheorghiu !

Cit despre binecuvintarea de la Cotroceni puteti sa stati foarte linistit. Ea NU EXISTA ! Sint 100% outsider. N-am facut vreodata parte dintr-un partid politic si nu am facut NICIODATA o alta politica decit a MISCARII TEHNOCRATE !

Dealtfel, am criticat anumite actiuni ale lui Basescu, cum ar fi de exemplu faptul ca a avut ideea neinspirata sa boteze copilul lui Paul de Hohenzollern, pentru ca vrind-nevrind, a implicat si institutia prezidentiala in aceasta chestiune. Nu are cum sa disocieze institutia prezidentiale de persoana sa atit timp cit este presedinte.

Desigur ca, ca orice cetatean, presedintele este liber sa fie prieten cu cine doreste si sa boteze pe cine doreste, dar functia de presedinte, impune niste restrictii.
Nu stiu cit de incintat poate fi Basescu de punctul meu de vedere. Nu stiu daca o sa-i faca o placere deosebita, dar asta nu este oricum problema mea. Punctul meu de vedere, este cel prezentat si cu asta basta.

Repet: Apreciez calitatile, critic defectele. Incerc sa fie CORECT/ONEST si atit.
Nu-l cunosc pe Traian Basescu si nici oameni din PDL, PSD sau PNL.

Oricine afirma contrariul sa aduca PROBE. Daca nu are, atunci sa nu mai faca SPECULATII STUPIDE. Daca o face, insemna ca se DISCREDITEAZA TOTAL !

Am fost acuzat ca sint de la PDL, omul lui Basescu, omul lui Iliescu, omul lui Dan Diaconescu, ca sint extremist de dreapta, ca sint de la servicii, omul lui Oprescu etc. Asta dovedeste ca NU STIE NIMENI NIMIC !

Sint un roman NEMULTUMIT care s-a apucat sa FACA CEVA. Iata ca se poate si asa ceva in Romania. Iata ce este in stare sa faca un roman NEMULTUMIT. O fi mult, o fi putin, nu stiu. Atit pot, atit fac.

Fiecare om inainteaza pina la limita competentelor lui. Asta fac si eu. Cit de departe voi ajunge e greu de spus.

Pina una alta am reusit sa produc agitatie destul de mare in PNTCD si asta e un lucru NOTABIL totusi, NU ?

------------------

UNITATEA si viitorul PNTCD

Unitatea in jurul unui singur lider, este RELATIVA ca tot ce exista pe lumea asta.
Astfel, daca liderul e un om care a realizat MULTE REFORME si RECUNOSCUTE DE TOT ROMANUL, unitatea in jurul sau nu poate fi decit un lucru benefic.

Exista insa si cazuri in care liderul e INCOMPETENT (sa ne gindim la Geoana de exemplu) si care face prostie dupa prostie. Crin Antonescu ii calca pe urme, Radu Sarbu calca pe urmele lui Crin Antonescu si altii calca pe urmele lui Radu Sarbu.
In asemenea cazuri UNITATEA in jurul liderului, GARANTEAZA ESECUL si nu victoria.

Daca o corabie are un capitan care face timpenii pe vreme de furtuna, are toate sansele sa se scufunde. Unii il vor crede pe capitan si se vor scufunda cu corabie cu tot (posibil sa fie si cazul PNTCD) iar altii, care simt pericolul, vor cobori cu barcile de salvare incercind sa se salveze pe ei si ce mai poate fi salvat.
Daca in PNTCD exista curente OPUSE si IRECONCILIABILE, atunci este MAI BINE ca fiecare sa-si aleaga grupul din care doreste sa faca parte si liderul pe care il considera cel mai bun.

A tine REFORMISTII cu forta la un loc cu ANTIREFORMISTII intr-un partid politic este o ABSURDITATE si este CONTRAPRODUCTIV. Intotdeauna grupul minoritar va fi NEMULTUMIT avind pareri OPUSE fata de cel care a preluat conducerea si deci NU VA FI REPREZENTAT. Parerile fiind opuse si nu diferite, copromisurile vor fi foarte mari si situatia INTOTDEAUNA EXPLOZIVA. Un asemenea gen de situatie specifica PNL, PSD si PDL (mai nou) nu ofera conditii pentru PROIECTE POLITICE SERIOASE, ci pentru CEARTA FARA SFIRSIT.
Daca reformistii si antireformistii sint tinuri la un loc cu forta (manipulati adica) de dragul "binelui" comun, rezultatul va fi un amestec EXPLOZIV asemanator cu cele din PNL si PSD.

E preferabil sa fim onesti fata de noi insine si fata de electorat, chiar daca asta insemna drumuri politice diferite pentru membrii PNTCD-ului de acum.
Cei care sint pro-liberali si a caror UNICA prioritate este ura anti-Basescu (reforma nu mai conteaza pentru ca ura anti-Basescu e mai puternica decit dorinta de reforma si constructie) sa se duca sa ia USL in brate si cu asta basta.
Cei care sint reformisti sa PUNA PICIORUL IN PRAG si sa nu accepte COMPROMISURI CARE II COMPROMIT.

Partid vine de la parte. Intr-un partid sint oameni care sustin niste idei in spectrul politic, deci se situeaza de o parte sau de alta. Daca punem intr-un partid laolalta oameni care au idei NU DIFERITE, CI OPUSE, nu are ce sa iasa bun. Sa mearga fiecare pe drumul lui.

O UNITATE de reformisti cu antireformisti este o ABERATIE la fel de mare ca si USL.

Nu se poate face unitate chiar cu orice pret.

Fie reformistii PREIAU CONDUCEREA in PNTCD si antireformistii fac ce vor dupa aceea, fie antireformistii RAMIN LA PUTERE in PNTCD si reformistii pleaca, pentru ca PNTCD nu le poate reprezenta interesele.

Asa mi se pare corect si logic si asta o sa se si intimple mai devreme sau mai tirziu.

Apa isi gaseste intotdeauna drumul singura.

------------------

Reunificarea PNTCD in ORICE CONDITII nu AJUTA ROMANIA !

Reunificarea PNTCD in ORICE conditii, fara a tine cont de scopul final, adica de REFORMA, scop care este scopul fundamental/FINAL al reunificarii PNTCD, este INUTILA.

Reunificarea PNTCD, trebuie sa creeze PREMIZELE pentru REFORMA. Daca insa, in urma reunificarii PNTCD va fi condus in continuare de aceiasi lideri NEPERFORMANTI, unificarea va fi INUTILA, pentru ca nu va duce la REFORMA nici in PNTCD si nici in Romania.

Un PNTCD care nu-si mai respecta morala, principiile si valorile, ESTE INUTIL TARII si nu-si mai justifica existenta.

Un PNTCD nereformat, NU POATE PRETINDE sa reformeze Romania si NU VA OBTINE SPRIJINUL POPULAR, chiar daca contextul politic este FAVORABIL !

Contextul politic favorabil insemna ca exista conditii prielnice ca PNTCD sa revina in forta pe scena politica, dar NU INSEMNA AUTOMAT ca acest lucru se va intimpla, in conditiile in care in PNTCD leadership-ul este UN DEZASTRU TOTAL.

-----------------

Replica 8 - Ce urmareste Miscarea Tehnocrata cu PNTCD ?

Dezastrul din PNTCD a fost constatat de destui membri ai PNTCD de ani de zile.
Eu nu fac decit sa fac sa fie mai evidenta o realitate.

Daca nu aveti cunostiinta trebuie sa stiti ca eu pedalez pe problematica PNTCD in mod public de mai bine de 1 an de zile. Mi-am facut de mult socotelile si sint mult mai bine focusat si mult mai coerent decit PNL-ul care sub Crin Antonescu ii da cind cu invitatii la PNTCD, cind la PSD, cind la Voiculescu.

PNL vrea sa obtina niste lucruri dar nu are strategie. Incearca marea cu degetul cind colo, cind dincolo in mod oportunist si evident incoerent.

Eu in schimb am ales PNTCD si duc lupta pina la capat, fara sa fi avut vreodata oscilatiile aberante specifice PNL, de la stinga la dreapta si de la dreapta la stinga, dupa cum bate vintul si interesul de moment.
-------------
Referitor la influenta mea politica asupra membrilor PNTCD:

E adevarat ca vin din exterior si ca exercit presiuni pentru reformarea partidului.
E adevarat ca unii membri PNTCD care renuntasera sa mai spere au inceput sa spere din nou intre timp.

E adevarat ca doresc sa exercit o influenta atit de puternica incit sa DETERMIN REFORMAREA PNTCD din TEMELII si incepind de aici REFORMAREA ROMANIEI.

E foarte logic si la mintea cocosului: este mai usor sa incerci sa reformezi ceva in Romania pornind de la un partid existent, decit sa construiesti unul nou, adica de la zero.

Eu fac presiuni puternice pentru REFORMAREA PNTCD. Daca se poate bine, daca nu, nu. Imi fac datoria fata de adevaratii PNT-isti, fata de istoria, traditia si principiile partidului.

Vazind ce pot sa fac si cit pot sa fac, adevaratii taranisti MA VOR URMA cu PNTCD-ul actual sau in afara lui.

Daca PNTCD a ajuns sa cada prada in miinile unor insi care nu dau 2 bani pe morala, principiile si valorile partidului, atunci se poate pleca din acest partid, pentru ca acest partid nu mai este ce a fost ci este doar o iluzie. Oamenii stau inca in PNTCD nu pentru ca ar mai fi cazul ci pentru ca sa nu-si accepte ei insisi ideea ca n-au reusit. Daca exista insa o alternativa politica viabila la PNTCD, condusa de oameni cu coloana vertebrala/verticalitate morala, adevaratii taranisti nu vor ezita sa plece.

Asta urmaresc. E clar planul nu ? E foarte transparent si explicat in cuvinte ca nu cumva sa fie cineva care nu a inteles. Eu apreciez foarte mult politicile clare.

-----------------

Cum arata liderul "verificat" si ce are nevoie Romania ?

Liderul verificat este acela care a TOLERAT LIPSA DE REFORMA mai bine de 10 ani ? Cel care a tolerat ca PNTCD sa fie condus de Radu Sarbu cu procesele sale de coruptie ?

Un Ciorbea care vrea sa unifice partidul pentru a-l transforma in anexa la USL ? (comunisti+securisti+magnati = in viziunea lui Ciorbea Interesul National al Romaniei).

Un Ciorbea care vrea sa arunce LA GUNOI MORALA, PRINCIPIILE SI VALORILE PNTCD ca sa obtina niste functii ?

S-a transformat Ciorbea subit in REFORMIST sau e MANIPULARE ?

Ciorbea e un lider "verificat" pentru ca ce ? Ca PNTCD e la 1%. Unde au fost discursurile politice MOBILIZATOARE si ARGUMENTATE LOGIC in ultimii 10 ani ?

S-a trezit acum, la spartul tirgului ca e lider verificat si vrea ca noi sa inghitim gogoasa asta.

PNTCD are NEVOIE DE REFORME DURE si de OAMENI NOI. Oameni hotariti, oameni tehnici, oameni metodici, de LUPTATORI ADEVARATI !

Romanii s-au saturat de politicieni, asa cum sint ei acum. Romanii vor oameni noi, tehnici. De asta Isarescu e la cote maxime in sondaje la cota de incredere a populatiei.

Daca cineva crede ca Romanii vor vota Ciorbea, isi fac iluzii degeaba. Nu mai vorbesc de standardul slab din emisiunile TV unde are iesiri isterice.

-----------------

Replica 2 la acuze ieftine si lipsite de argumentate

Dupa cum ginditi inteleg ca faceti parte din categoria ANTIREFORMISTI.
Afirmati asadar ca TINERII NU AU CE SA CAUTE IN POLITICA ! Absolut condamnabil.

EBA nu este unicul om tinar din Romania, totusi. Mai sint si altii, inclusiv in PNTCD. Faptul ca esti nou sau tinar nu insemna automat ca esti un idiot sau incompetent.

Tinerii trebuie promovati la conducerea partidului.
In afara de asta exista oameni "noi" care sint actualmente in PNTCD si care au virste RESPECTABILE.

Un om nou la conducere, nu insemna neaparat un tinerel fara experienta. Poate sa fie un om care nu a mai ocupat functii importante dar care si-a cistigat respectul/increderea colegilor de partid.

Modul dvs. de gindire este FOARTE SUPERFICIAL.

Apoi, unde am pomenit eu ca e vorba de oameni noi promovati de Basescu ? Asta este o inventie a dvs. Imi puneti in gura afirmatii pe care nu le-am facut si rastalmaciti ceea ce am afirmat.

Repet: Basescu nu cred ca este punctul corect la care romanii trebuie sa se raporteze. Reforma este.

In afara de asta, la capitolul critica vad ca stati bine.

As dori sa demonstrati cit te capabil sinteti in domeniul discursului politic, asa, ca sa fie toti membrii PNTCD mindri de dvs.

In mod sigur sinteti mult mai capabil decit mine, asa incit va invit sa-mi dati o replica pe masura capacitatilor dvs.

Se zice ca un om evolueaza pina la limita competentelor sale. Astept replica dvs.

-----------------


Avind in vedere cele precizate mai sus, SE INTELEGE DE CE conducerea actuala a PNTCD a simtit ca-i fuge pamintul de sub picioare si a TAIAT DICTATORIAL dreptul la libera exprimare. Atentie ! Aceasta conducere este cea care VREA SA-L DEA JOS PE BASESCU pe motiv de DICTATURA. Pina insa sa-l dea jos pe Basescu (care chiar daca e criticabil, nu a taiat nimanui dreptul la libera exprimare ! - Basescu e cel mai injurat (la propriu) presedinte din UE si probabil nu numai), Radu Sarbu si acolitii dumnealui se dovedesc ei ADEVARATI DICTATORI si PROMOTORI ai metodelor de conducere COMUNISTE/TOTALITARE. 

Evident ca Radu Sarbu este un mare fan PNL/Crin Antonescu (Crin Antonescu care si-a impus in PNL punctul de vedere PRIN FORTA, invocind chestiuni de procedura PENTRU A ELUDA/INCALCA PRINCIPII LE LIBERALE sau de DREAPTA care nu-l ajutau in chestiunea realizarii aliantei cu PSD) si PSD (doar a tinut discurs la tribuna congresului PSD)

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu