joi, 4 februarie 2010

Despre ce Vorbim pe Acest Blog ?

Vorbim pe Blog-ul Miscarii Tehnocrate, despre Respect, Bun Simt, Responsabilitate, Morala, Etica, Logica, Profesionalism, Educatie si Despre Autoritatea Politica, care (ca sa ne exprimam caragialian) este Sublima, dar Lipseste cu Desavirsire.

Ce este si Ce Rol Trebuie sa Aiba, Autoritatea Politica intr-o Societate Moderna si Civilizata ? - Asta daca consideram ca Traim intr-o Societate Civilizata sau Macar consideram ca Vrem sa Traim o Viata care sa Merite Traita intr-o Societeate care sa Merite sa Traim.

Este Socitetatea Noastra in Colaps, se Apropie de el, sau sintem noi prea Prapastiosi si e Normal cum E Acum? E Normal sa fie atit de Multe Anormalitati ?

Ne e bine cum ne este acum, sau se poate si mai Bine...Noi Credem ca Exista Intotdeuna Loc de Mai Bine si ca Nu Trebuie sa ne Pierdem Modelele, Principiile/Reperele, Speranta si Mai Ales Dorinta de a Perfectiona Sistemul Social-Politic in care Traim.


14 comentarii:

  1. wwwooowww ... chiar sa-mi fi dorit, nu credeam ca o sa dau de blogul Dvstra ... si inca anume atunci cind a-ti postat primul mesaj...

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca s-a intimplat totusi. Cineva tot trebuie sa fie primul nu ? Intotdeuna exista o prima data si intotdeuna exista cineva care incepe ceva. Toate au inceputul lor, si multe lucruri care "sint"(mai bine zis par) irealizabile, se dovedesc pina la urma realizabile. Ele sint desigur irealizabile, pina la proba contrara.

    Cineva spunea (nu spui cine persoana importanta (vorba lui Caragiale) - nu spui pentru ca ar putea zice lumea ca ma cred ca respectivul :) si ma dau mare) ca:

    Toata lumea stie ca anumite lucruri sint irealizabile, pina cind vine unul care nu stie(completez eu - e de alta parere, adica nu e de acord, nu pricepe sau nu vrea sa priceapa) si le realizeaza.

    Exemple se gasesc peste tot. Unul ar fi urmatorul:

    Cristofor Columb - N-a vrut sa priceapa si sa inghita ca pamintul e patrat etc, pentru ca nu i s-a parut nici logic si nici stiintific si pentru ca calculele ii ieseau altfel. Unii erau "fanii" lui "Crede si nu cerceta", altii mai practici, cum a fost Cristofor Columb, s-au gindit ca asa ne putem de exemplu ineca foarte bine si inca si degeaba, pentru ca inecatul se poate evita gindind logic (te invata experienta si meseria de marinar si nu numai). Fiind marinar nu i-a suris ideea sa se moara inainte de vreme si si-a continuat ginditul logic, pina cind a dat "lovitura" cea mare. A declarat ca pamintul e rotund si dupa ce si-a batut capul ceva vreme, a dovedit ca avea dreptate. Daca omul isi facuse socotelile si avea incredere in el/ele, ca le facuse bine...a reusit...orice ar fi declarat unii si altii, pamintul oricum era rotund si, mai devreme sau mai tirziu cineva tot si-ar fi dat seama si ar fi dat solutia la aceasta problema (incuietoare la acea vreme).

    Adevarul stiintific sau de orice alta natura, este tot adevar si va ramine adevar, oricit s-ar stradui unii sa-l nege din toti rarunchii/sa nege evidenta. O negi degeaba. Evidenta e evidenta si gata. E un non-sens sa spui ca albul e negru. Iti convine sau nu, albul nu e negru, reflecta lumina in loc sa o absoarba, si n-ai ce sa-i faci. I-a picat fisa lui Cristofor Columb intii, bravo lui. Ca sa ne exprimam plastic si neaosh, dar total neacademic, putem sa zicem ca a fost mai "smecher", e drept in mod cit se poate de stiintific.

    Adevarul, Logica, Bunul Simt si Responsabilitatea Inving Invariabil, la fel cum planetele se invirt in jurul sorilor lor pe traiectorii curbe si nu cu unghiuri drepte, asa cum obicectele sint atrase de gravitatie si nu respinse de aceasta.

    Am putea face o parabola si sa zicem ca Adevarul, tine cumva de fizica, pentru ca Fizica face lumea sa tinda spre o anumita ordine, dupa regulile sale care, cel putin pentru moment, nu pot fi schimbate oricit am vrea.

    E un adevar ca e "cam greu"/imposibil sa faci pamintul sa se invirta, culmea, pe o orbita, patrata ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa nu primesc prea multe injuraturi...o sa-mi permit sa fac doua mici corecturi la comentariul dvs...

    "wwwooowww ... chiar sa-mi fi dorit, nu credeam ca o sa dau de blogul Dvstra ... si inca anume atunci cind a-ti postat primul mesaj..."

    1. Dumneavoastra se prescurteaza corect - dvs.
    2. Cratima+ti (-ti) se foloseste in cazul asta cind e vorba de iti (litera i este "mincata"/lipseste si inlocuita cu cratima): da-mi (imi dai mie) etc... . Aici insa nu este cazul de asa ceva, pentru ca nu se vorbeste despre tine/tie/tzie, ci despre un plural, in care cratima nu are ce sa caute pentru ca nu lipseste nici o litera.

    Nu-s deloc genul de om pedant, nu fac remarca cu rea intentie...:P. Nu pretind ca le stiu pe toate, dar greselile observate nu trebuie sa ramina necorectate si sa se perpetueze. Sa zicem asa, nu e Tehnocratic. Si pe site-ul Miscarii Tehnocrate sint greseli destule, datorate in general vitezei de scriere/erorilor de tastare. Atit timp cit acestea sint greseli accidentale si nu din nestiinta, se pot trece cu vederea, urmind a fi corectate imediat cum sint semnalate de ochii ageri ai vizitatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfaturile Dvs. Sunt binevenite și utile ... primiți un multumesc din tot sufletul.
    Dar vă ofer și eu un sfat mic - acest lucru se face putin «mai diplomat», în privat, cu posibilitatea de a redacta comentariul(unde persoana a comis greșeli de punctuație) ... drept comparație: dacă vedeți că la o persoană este descheiat bumbul sau fermoarul de la pantaloni – nu strigati în gura mare/în public că uite ce a-ți observat și nu puteți trece cu vederea ... ținîndu-i totodată o lecție de ”Teorie a încheierii bumbilor la general și în particular” :) ... sunt sigur că dacă sincer doriți să ajutați persoana dată – vă apropiați și îi spuneți la ureche: ”măi omule, uite așa și așa ... ” primind ca raspuns un sincer mulțumesc sau afirmația: ”... acesta-i stilul meu, ce ai treabă cu mine”...
    Și încă una: cu toate că sunteți un om citit și inteligent, la începutul discuției – mai puțină teorie . . . acest lucru deseori sperie «utilizatorii de rînd» ... încetul cu încetul porniți generatorul concluziilor, ideilor și observărilor ... și vă asigur că treptat o să savurați pe deplin de respectul binemeritat pe care o să vi-l acorde cititorii fideli... (în trecut, am administrat forum-uri cu mii de categorii și nenumărate teme … așa că știu ce vorbesc)
    Și ca să iau capăt de vorbă, mi-ar fi interesant următorul lucru:
    De ce sunteți în stare pentru promovarea Tehnocrației?

    RăspundețiȘtergere
  5. E corecta observatia si o admit. Poate n-am procedat cel mai inspirat. Pina la urma totul este relativ. Se mai intimpla. Oricum si cei care posteaza trebuie sa fie atenti, pentru reputatia lor. In afara de asta, observatia in cauza poate fi utila si altora, pentru ca...multa lume face acest gen de greseli. Nu e un cap de tara, si nimeni nu trebuie sa se simta jignit sau nu se face de ris. Asa profitam de ocazie, si mai atragem atentia asupra unor lucruri, ceea ce poate fi util multora. Evident observatia nu e facuta cu rea intentie, asa ca, cred ca e acceptabila si nu a fost facuta unei persoane publice.

    Promovarea Tehnocratiei trebuie sa o faca in primul rind fiecare in parte, prin actiunile sale.

    Scopul este reformarea societatii si nu ajungerea cuiva la putere.

    Fiecare adept al tehnocratiei poate sa contribuie la dezvoltarea ei prin promovarea ei cu ajutorul discutiilor pe internet, pe forumuri etc. Materiale de la care sa porneasca dezbaterile sint deja destule.

    Pentru ca un eventual Partid Tehnocrat sa aiba succes in Romania, este in mod obligatoriu necesar, ca doctrina sa fie foarte bine cunoscuta si inca de multa lume.

    Asta este unul din principiile fundamentale ale Neo-Tehnocratiei, aparuta public in 2007 pe internet, si ceea ce o diferentiaza de alte doctrine, care sint folosite, doar ca acoperire si care in fapt nu sint respectate de nimeni si care poate nici nu mai pot fi respectate, pentru ca sint depasite moral si pentru ca mediul social-politc actual nu mai permite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceste doctrine (comunism, liberalism etc) sint create in vremuri care nu mai au nimic comun cu ceea ce traim azi si nu se mai pliaza pe realitati. Vechile doctrine sint niste dinozauri ideologici/fosile, iar realitatea ne arata aceste lucruri. Societatea/Noi cu sitemul nostru social-politic cu tot ne ducem de ripa si ne invirtim in jurul cozii de 20 de ani. Mai mult, situatia nu e cu mult mai roza nici macar in vest. Se cistiga mai bine, dar oamenii din cauza lucrurilui excesiv, au uitat sa mai fie oameni. Sint niste roboti de produs "bunastare" - case, bani, masini, vacante, electronice, cu care se amagesc ca traiesc mai bine. Indivizii formati in societatea moderna nu mai stiu ce insemna comunicare, oamenie, caracter/verticalitate/coloana vertebrala din punct de vedere moral, nu mai au principii, valori nimic. Au doar case, bani, masini etc. Asta e societatea la care visam ? Sa devenim roboti si zombie ? Ne trezim buimaci, bem o cafea, daca o bem si pe aia, plecam nemincati, ajungem la birou, raspundem la telefoane ca niste automate, ne verificam email-ul, ne ducem in cluburi si stam pina la 3 noaptea, ne infundam cind apucam, ne ingrasam si in final murim de inima la 50-60 de ani, fara sa mai apucam 70-80 de ani sau mai mult.

    Umblam prin oras si am auzit 2 oameni in virsta de vreo 70-80 de ani vorbind:

    - Astia tineri nu mai apuca 70 de ani. Alearga atit, pina mor.

    Asta e realitatea. Am cunoscut destui oameni tineri care au probleme mari sau care au si murit.

    Deci...pentru asta traim ? Asta e visul Modernitatii ? Pfff...

    Ma uit la stiri si vad cum unii si altii se omoara intre ei, fie cu sabia fie cu mitraliera...din prostie. Ar putea sta la umbra de copac, sa manince o fructa si sa priveasca rasaritul sau apusul. Se lupta pentru niste idealuri stupide. Animalele se lupta pentru hrana. Nu o data se intimpla sa nu atace prada daca nu le este foame. Oamenii insa au luat-o razna de tot. Oamenii se omoara intre ei nu pentru hrana ci pentru te miri ce. Obiective "politice". Daca stai insa si te gindesti, si tragi linie la sfirsit sa vezi cu ce s-a ales fiecare, observi ca s-au ales cu mai multi membri lipsa in familie si cu mai multe tragedii. Eventual poate si cu mai multi bani, cu care insa nu fac decit sa se amageasca, ca ar fi fericiti sau mutumiti.

    Gasesti la tara tot felul de oameni, saraci lipiti, care sint mult mai fericiti si multumiti de viata.

    Nu insemna ca trebuie sa ajungem saraci lipiti, dar inseamna ca societatea de acum are niste probleme grave...

    Daca am ajuns sa ne intrebam, daca nu cumva era mai bine inainte de Revolutia din 1989, insemna, ca situatia e grava, grava de tot.

    Pe vremea aia, nu exista libertate, dar oamenii ca oameni erau mai fericiti decit acum, din multe puncte de vedere. Nu era bine din altele. Acum situatia s-a inversat, dar nu e mai buna. e doar inversata. Ce era bine atunci acum e rau, si ce era rau atunci acum e bine. Avem o experienta in plus. Atit. Nimic mai mult.

    Acum totul se face in asa mare graba, incit uiti cine esti, nu-ti mai dai seama ce face, uiti de ce existi, uiti ce vrei de la viata, nu-ti mai dai seama pe ce lume esti.

    Astea sint lucruri pe care trebuie sa le schimbam in bine, nu in rau. Raul nu ne foloseste la nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. ... putem vorbi pe Skype? daca DA - scrieti pe wwwsaloon@gmail.com. (participarea Dvs. la proiectul care a luat inceput ne va face placere)

    RăspundețiȘtergere
  8. In contextul informational si politic actual, care devine/este deja, din ce in ce mai nesigur si agresiv, mai ales pe internet, messengerii sint utilizati din ce ince mai mult la atacarea calculatoarelor celor invitati, mesajele de genul celui care a fost postat, fiind de natura sa intinda capcane.

    Nu zic ca aceasta invitatie, este o capcana, dar in mod cert arata ca una si este tratata ca atare.

    Precautiile sint necesare. Este absolut exclus sa comunicam prin mesenger si este absolut nerecomandabil, ca oricine sa faca politica prin messenger de orice fel, asta daca vrea sa nu-l doara capul. Nu sintem prosti si nu ne-am nascut ieri (stim ca va fi intepretat ca fiind un mesaj malitzios - ne asumam riscul).

    Pe internet este o sarabanda intreaga de agresiuni, prin care se intra in calculatoarele oamenilor si sint atacate retele, prin "spargerea" calculatoarelor utilizatorilor din spatele serverelor.

    In alta ordine de idei, sfatuim fanii Miscarii Tehnocrate, sa sustina Miscarea Tehnocrata prin actiuni concrete, adica prin discutii reale pe internet si pe forumuri si nu prin oferte de alte tipuri, care pot fi sau nu binevoitoare/bineintentionate.

    Dupa ce fiecare va dovedi ca a contribuit la dezvoltarea Miscarii Tehnocrate si la raspindirea Ideologiei Tehnocrate Moderne/Neo-Tehnocrate, va capata respectul cuvenit si o pozitie corespunzatoare efortului depus pentru Dezvoltarea Miscarii Tehnocrate.

    Este preferabil sa discutam Public si nu privat, pe mail sau prin alte metode, pentru ca toata lumea sa beneficieze de discutiile pe teme politice in jurul tematicilor/problemelor ce tin de Tehnocratie si Miscarea Tehnocrata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Desigur dupa aceasta postare va sosi imediat un mesaj de "dezvinovatire"/negare a faptului ca este vorba de o capcana, care poate fi o reactie corecta a unui vizitator care a dat cu batzul in balta fara sa vrea, sau doar inca o manevra de manipulare, cu care sintem obisnuiti.

    Este trist ca la acest nivel "inalt" de verticalitate morala/coloana vertebrala/caracter uman/elitist, al prosperitatii si propasirii capitaliste de tip salbatic, la care a ajuns lumea in care tram in acest moment, ne obliga sa punem problema atit de "razboinic", dar asta e realitatea. Trista si infecta si asta este si motivul pentru care dorim sa facem ceva ca sa schimbam ceva in bine. Poate se va putea, poate nu se va putea. Fiecare Roman Trebuie sa-si faca Datoria de Roman, pentru a avea Constiinta Impacata si Convingerea ca A facut Ceva pentru Binele/Interesul Public.

    Astfel, noi vom sti insa, ca ne-am facut datoria fata de noi insine si fata de Romania, ca am facut ceea ce am putut, si ca ceea ce nu se va fi reparat in aceasta tara, nu va fi fost cu contributia noastra de lene, delasare/indolenta, hotie, prostie, dezorganizare etc.

    Romania Trebuie sa Prospere Intr-o Zi si Trebuie ca Fiecare Roman sa se Bata pentru Acest Deziderat.

    Dupa 20 de ani, meritam o Romanie Normala. Trebuie sa avem o Romanie Normala. Nu exista Alternativa, Nu Exista o Alta Varianta, Mai Buna !

    Nu este Normal sa Privim ca Normala o Stare de Anormalitate (Octavian Paler).

    RăspundețiȘtergere
  10. Wild: "participarea Dvs. la proiectul care a luat inceput ne va face placere"

    - Completare:

    Acesta exprimare nu are nici cap, nici coada si este un nonsens, cel putin pe Blogul Miscarii Tehnocrate.

    Care va sa zica, ....participarea dvs...(a noastra, a miscarii, a mea.........participarea la ce ?.......la proiectul care a inceput ?......noi oricum participam la proiectul pe care l-am inceput noi......sau o fi vorba de alt proiect care a fost inceput de cineva.....altul care?...caci nu s-a precizat nicaieri...

    Exprimarea asta te baga cu totul in ceata....adica chiar si pe noi, membrii miscarii, daramite pe altii.....pfff


    ...pe urma..."ne va face placere"....Opa, cui ? Pe acest blog este vorba de Miscarea si Ideologia Tehnocrata, si cind zicem noi, ne referim la membrii Miscarii Tehnocrate....deci se pare ca mai exista si alti noi...niste noi, deasemenea neprecizatii....

    Suna foarte bizar, asta daca nu cumva chiar dubios.

    Inca o data, scuze pentru scepticism, dar fanii/adeptii ne vor intelege cu siguranta punctul de vedere/argumentele si desigur si analizele.

    Cele Bune sa Se-adune, cele Rele sa Se Spele, vorba romanului, deci,

    Cele Bune, dar doar la Cine Merita !

    RăspundețiȘtergere
  11. ...vai si amar de capul --- ... eram de o alta parere despre Dvs ... dar vad ca ani de-a rindul tot scuturati inzadar aerul cu vorbe desarte tot aratind cit de destept sunteti ... si nici nu ati reusit macar sa creati o echipa viabila(deoarece putini ar suporta modul Dvs. de comportare) ... teorie - cit duce trenul,dar actiune - ioc. Credeam ca va atirnati mai serios la ceea ce faceti...

    P.S. nimeni nu va dat dreptul sa ma tutuiti ... caci nu sintem prieteni ... si nici chiar buni cunoscuti ... Mai cititi la o pauza - carti de genul "Cum sa ne comportam" ... caci cu asa atirnare - nu vedeti in curind fani numerosi, cum nu-mi vad eu --XXX-- fara oglinda ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa o luam pe rind:

    1. vai si amar....sa lasam vaitatul pe net :) Nu e cool si nu e cool sa te vaiti in general. Imi permit pe blog sa deviez de la limbajul foarte strict. Banuiesc ca toata lumea stie ce insemna cool. Daca nu stie, intreaba.

    2. Ca erai de o alta parere, poti sa ma crezi ca ma indoiesc. Scopul tau aici este sa bagi zizanie si nu sa faci ceva constructiv. In mod cert nu faci parte dintre fanii miscarii tehnocrate. Un tehnocrat adevarat, e atent la limbajul pe care il foloseste ca sa nu lase impresia ca e prost crescut, in sensul ca nu intelegi standardele de comportament civilizat in mediul public. Acasa n-ai decit sa faci ce remarci vrei, dar in public trebuie sa fii amabil. Nu e cazul tau. In mod clar iti face deosebita placere sa jignesti si sa ii pui pe altii in inferioritate. Tot asa si la mai mare.

    3. Nu arat cit de destept sint si nu scutur aerul, cum zici matale. Zic ce cred si atita tot. Cui ii place bine, cui nu-i place, e liber sa se duca pe alt site. Internetul e mare si e loc pentru toata lumea. Aici nu e loc de cearta. Cine vrea sa se certe sa se duca sa se plimbe, in alta parte.

    4. Asta cu echipa viabila este o remarca foarte bizara, pentru ca stimabila dumitale persoana, nu are de unde sa stie ce fel de echipa avem, decit daca desfasoara activitati de spionaj. Deci ori stii mai multe decit spui si atunci ai intentii dubioase, ori nu stii si faci speculatii aiurea, desigur rau intentionate. Caracterul dumitale este destul de evident.

    5. Tot legat de echipa este evident si faptul ca stii prea putine despre romani. Romanii de pe teritoriul Romaniei sint o populatie cu un comportament foarte interesant din punct de vedere pshihologic si merita toata atentia profesionistilor. Dorinta, dublata insa de o lipsa acuta de actiune, face ca Romania sa fie o tara jalnica la 20 de ani dupa revolutia din 1989. Romanii nu se agita atit de mult ca altii, in nici o privinta. Romanii sint un popor molcom (sa mai mergem la un mic si la o bere :)). Ca romanii se uita la televizor/tembelizor, este adevarat. Acolo se vorbeste mult si se face putin. Asta a molipsit toata Romania, si s-a inradacinat in constiinta colectiva a romanilor. Multa vaicareala degeaba. Acuma e drept, ca decit actiune proasta mai bine lipsa de actiune. Cine nu munceste, nu greseste - vorba romaneasca :). Romanii citesc politica, ca sa vada un show dupa o zi de munca (ce-o fi - calitatea nu e prea importanta) si sa vada ce parascovenii mai zic si ce timpenii mai fac politicienii pe sticla. Politica este circul national de stat :)....prin urmare, faptul ca romanii nu reactioneaza, nu insemna ca nu citesc, ci insemna ca nu reactioneaza - e greu sa-i scoti pe oameni din ale lor - stim, nu e bai. Nici nu dorim neaparat sa-i scoatem din ale lor pe toti romanii, ci doar pe cei care cred ca acest lucru este necesar. Politica pe care o promovam este politica bunului simt si a responsabilitatii. Nu le ai, nu ai cum sa fii tehnocrat. Scopul Miscarii Tehnocrate este sa faca ceva bun, nu neaparat mult si prost.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pari hotarit sa ne combati din toti rarunchii. Voiala matale, da iti zic de pe acum, ca-ti usuci gura de pomana.

    Cit despre actiune, ea se rezuma strict la campania de informare de pe internet. E drept, unii au incercat sa adune masele si sa faca revolutii sau lovilutii. Nu le-a iesit. Ghinion. Poporul roman nu este un popor de revolutionari si nici nu a fost vreodata, nici macar in 1989. Revolutia din 1989, a fost o combinatie de factori, nemultumire si foame ajunse la cote paroxistice, si multe sfori trase de diversi insi pentru apararea de diverse/variate interese si pentru accesul la putere. Daca era doar o revolutie n-ar fi iesit nimica. Daca romanii s-ar fi priceput la revolutii nu asteptau pina in 1989 ca sa scape de Ceausescu, pentru ca li se acrise de Ceausescu de mult timp. Revolutia din 1989, a avut nenumarate "ajutoare", si nu poporul a invins de capul lui, dictatura lui Ceausescu, ci mai degraba s-a invins Ceausescu singur, facind prostie dupa prostie si fiind si "ajutat" sa pice mai rapid - lumea se saturase de el si in Romania si in afara Romaniei, asa incit i-au taiat craca. Ceausescu a cazut.

    ...deci, nu ne arde de revolutii ca sa intoarcem Romania cu susul in jos. E contraproductiv. Romania are nevoie de liniste si romanii s-au saturat de politica si de politicieni pina in git. Romanii nici nu vor sa auda de partide noi, lucru care, fie ca ne convine fie ca nu este real. Nu stiu daca este sau nu condamnabil. Este o atitudine letargica, specifica poporului roman, pe care poporul roman a manifestat-o cu brio si inainte de 1989, suportindu-l pe Ceausescu, pina in clipa in care a aparut ocazia (ajutata) pentru a scapa de el. Cum zice Octavian Paler - "romanii nu mai sint disperati" ci sint intr-o stare dincolo de disperare - Miscarea Tehnocrata a completat - este vorba de resemnare. Romanii s-au predat si lasa lucrurile in voia lor. Este imposibil sa le dirijezi. In 2009 s-au cheltuit sume incredibile pentru ca Basescu sa pice si iata ca, in stilul lui caracteristic, n-a picat. Acest lucru arata ca in Romania manipularea are ca si minciuna, picoare scurte. Tine cit tine, dar cind se ingroasa, nu mai valoreaza nimic. Daca nu era campania furibunda anti Basescu in 2009, Basescu ii batea cu brio pe contracandidati. Aproape toata mass-media a fost impotriva lui si tot a cistigat. N-o fi el cel mai bun, dar in mod cert ar fi fost necinstit sa cistige cei care au benificiat de campania impotriva lui.

    RăspundețiȘtergere
  14. Revenind, Miscarea Tehnocrata arata pe internet ca politica se poate face si altfel decit in stiul "coate goale si matze fripte" gen campania electrala din 2009, vorba lui Caragiale, mod de a face politica specific, capitalismului salbatic/de jungla, in care traim si noi romanii si altii prin alte tari "civilizate" din vest (ce au vesticii se poate chema eventual prosperitate si ordine, dar nu neaparat civilizatie din punct de vedere al factorului uman - la capitolul asta sint praf).

    ...deci, facem campanie pe internet, ne prezentam ideile si cei care le vor considera corecte si potrivite si le vor insusi si le vor duce mai departe. Miscarea Tehnocrata este munca de echipa, dar nu de hei-rup. Hei-rup a fost revolutia bolsevica si s-a vazut ce a iesit, hei-rup, a fost al 2-lea razboi mondial si s-a vazut ce a iesit. Hei-rup, este tactica folosita de dictatori, inclusiv Ceausescu, pentru a lua fatza, oamenilor creduli, a-i mobiliza si a-i angrena pentru a sustine miscari politice in virtutea inertiei, asa de dragul miscarii si nu pentru un ideal pe care sa-l inteleaga si sa-l respecte. Oamenii sint manipulati si actioneaza in turma. In Romania insa nu mai e pericol. Spiritul de turma nu mai exista. Deci, hei-rup in politica = ceva facut repede si prost, adica pe genunchi si e mai degraba pagubos. Hei-rup vor oamenii repeziti, care n-au rabdare sa judece ce e bine si ce-i rau si care sint lipsiti de caracter, avizi de putere vicleni/vulpoi si pusi pe interes si capatuiala.

    Miscarea Tehnocrata nu promoveaza acest gen de "valori"/"modele", care pina acum au dus societatea romaneasca la dezastru.

    Despre P.S.

    - Caracterul foarte respectabil si mai ales limbajul si intentiile care se desprind din el, poate ca imi dau dreptul sa tutuiesc. Daca limbajul ar fi fost ok, nu mi-as fi permis, dar asa, uite ghinion, mi-am permis.

    Daca vrei sa fii respectat, invata sa respecti. Respectul nu insemna forma ci substanta. Pluralul si singularul nu sint invocate decit de oamenii care nu se uita mai incolo. Oameni superficiali, formali, pentru care forma e mai importanta decit continutul.

    P.S.-ul este de limbaj suburban si nu mai necesita caracterizare.

    RăspundețiȘtergere